Hummus

Hummus er en dip lavet på kikærter, hvidløg, spidskommen og citron. Den stammer fra mellemøsten og det smager så godt. Det er samtidig også super nemt, især hvis du bruger kikærter på dåse. Så skal du sætte max 10 minutter af. Bruger du tørrede kikærter, som du udbløder tager det noget længere tid – men så er resultatet også virkelig lækkert. Denne humus opskrift er den hurtige, men åh den smager stadig skønt.

hummus

Hummus

 

Det er gået op for mig at bloggen ikke ejer en opskrift på en hummus. Big mistake! Da det er en af de ting jeg spiser aller mest. Jeg er tosset med det og i min optik er den perfekte hummus dejlig krydret og cremet og så er det egentlig ganske lækkert med lidt større stykker kikærter i den.

Man kan jo sagtens købe tørrede kikærter og udbløde dem selv. Jeg har valgt at bruge kikærter på dåse, blot fordi det er lidt nemmere og meget hurtigere. På den måde kan man få sig en humus på blot 5-10 minutter.

Her får I min opskrift på hummus, jeg håber den kan bruges

Hummus

Opskrift til 2-4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

10 minutter

Ingredienser

 • 1 dåse kikærter
 • 2 spsk. citronsaft
 • 2 små tsk. stødt spidskommen
 • 1 lille fed hvidløg
 • 1/2 dl. olie
 • 1 spsk. lys tahin
 • 1/2 tsk. salt og lidt peber
 • evt. et lille drys chili eller cayennepeber
 • evt. lidt ekstra vand, hvis blenderen ikke vil tage det
 • olie og paprika til servering

Sådan gør du

 1. Dræn kikærterne og kom dem i en minihakker eller food processor sammen med resterende ingredienser. Blend til det er cremet.
 2. Tilsæt evt. lidt vand, hvis maskinen ikke vil køre det rundt.
 3. Smag til med de forskellige krydderier og citron, og tilsæt evt. mere hvis du synes
 4.  Du kan evt. lade nogle af kikærterne være i større stykker, ved at komme dem i til sidst eller hælde lidt hele kikærter over din hummus.
 5. Hæld din hummus over I en skål, kom lidt ekstra olie over og drys med paprika.

Bedøm denne ret

humus

Hvad er humus?

Hummus er en kikærtedip. Man blender kikærter med olie, spidskommen, tahin, citron, spidskommen og chili. Det hele smages til med salt og peber og serveres til f.eks. brød eller grøntsagsstave. Det er super nemt at lave humus, da det hele blot skal i en blender. Som sagt kan man lave den hurtige udgave med kikærter på dåse og man kan bruge den “rigtige” opskrift, hvor man udbløder tørrede kikærter.

 

Hvad er tahin?

Hvis du tænker hvad er det tahin der? Så er det en sesampaste, ristede sesamfrø man blender til der kommer en flydende olieret paste ud af det. Det gør en humus både cremet og med en lækker nøddesmag. Man kan selv lave denne paste og man kan købe sig til den. Jeg vil anbefale den lyse tahin og ikke en mørk tahin, som kan smage mere bittert og besk.

 

Hvad kan man spise til hummus?

En hjemmelavet hummus er perfekt til rigtig mange ting, f.eks. til grøntsagsstave, chips eller knækbrød når der skal snackes. Men også som dips til pandekager med fyld, til hjemmelavede burgere eller til pitabrød. Det kunne også være ideelt på buffet-bordet, sammen med en masse salater

 

Andre skønne dips

Hvis du ønsker flere lækre cremede dips til f.eks. en tapasaften eller en buffet, så kommer jeg med et par stykker her.

 • haydari, min favorit dip – en med bagte peberfrugter, feta og hvidløg
 • tzatziki, den græske yoghurtdip med agurk og hvidløg
 • guacamole, avocadocreme som hos mig også indeholder lidt finthakket peberfrugt, persille og rødløg
 • baba ganous, en mellemøstlig auberginedip
 • ærtedip med mandler og parmesanost

 

Kan jeg lave andre varianter af en klassisk hummus?

Ja som sagt er den mere tidskrævende variant den med de udblødte kikærter. Den er måske mere rigtig, og giver et fantastisk resultat. Men du kan også bruge de her dåsekikærter og stadig lave variantioner. F.eks. en udgave med avocado og edamamebønner eller hvad med denne opskrift rødbedehummus i disse burgere.

 

Hvor længe kan hummus holde sig?

Jeg vil spise min hummus indenfor 4 dage. Den er glimrende de her dage efter, rør den evt. op med lidt olie, så er den så god som ny. Dog vil jeg lige fortælle at hvidløget bliver stærkere, jo længere tid det står. Så efter 3 dage kan det godt være den er lidt mere krads, end lige når den er lavet.

 

Instagram og nyhedsbrev

Følg meget gerne med på min Instagram for flere opskrifter og nem mad-inspiration. Her deler jeg både billeder af en masse mad, men også lidt inspiration til træning. Primært nemme hjemmeøvelser. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her. Det er helt gratis og så får du mine madplaner i din indbakke hver uge. Tak fordi I læser med.

Kommentarer

 1. Det ser virkelig lækkert ud! Hvad bruger du humusen med? Synes nemlig hurtigt, at det kan blive for fedt/kvalmt i relevant store mængder 🙂
  marieschleidt.bloggersdelight.dk

  1. Den er meget god i en sandwich f.eks. eller i madpandekager, i en pita osv.. Ellers den klassiske med grønsagsstænger. Det er også en god dip til salat og f.eks. fiskedeller, kyllingedeller osv. Jeg bruger den tit som en del af en lille tapas 😀

Vis alle kommentarer (10)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret