Appelsinsalat – perfekt brunchsalat

appelsinsalatAppelsinsalat med grape, granatæble og frisk mynte. Denne her appelsinsalat er så simpel, og alligevel så frisk, saftig og smuk. Denne salat med appelsin kan bruges til både brunch og som frisk tilbehør til mere fede retter. Vi får den virkelig ofte herhjemme.

 

Appelsinsalat med grape og granatæbler

 

Appelsinsalat kunne være en idé til en brunch, da den er frisk og sød og vanvittig nem og simpel. Det er egentlig blot en kombination af lidt friske citrusfrugter, lidt sprøde granatæblekerner, dine favorit friske krydderurter, evt. avocado (kan sagtens undlades) og et drys frø, nødder eller kerner hvis du synes. Her brugte jeg afskallede hampefrø, da de smager godt og ikke fylder for meget i hverken smag eller konsistens. Brug evt. citronmelisse eller mynte som friske krydderurter – de har også en sød og lækker frisk smag.

Salaten tager 5-10 minutter at bikse sammen (det åndssvage granatæble tager jo 5 minutter i sig selv). Men ellers virkelig nemt og simpelt. Jeg håber meget I kan bruge opskriften her og får lidt inspiration til en brunch menu i indlægget.

Her er nok til 2-3 personer som et tilbehør. Lav endelig dobbeltportion, hvis I er flere. God fornøjelse med den

Appelsinsalat

Opskrift til 2 personer

En yderst simpel og fin morgenmadssalat til brunchbordet.

Forberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

10 minutter

Ingredienser

 • 2 appelsiner
 • 1 grape eller blodappelsin
 • 1/4 granatæble
 • evt. 1 avocado
 • 1 spsk. hampefrø (afskallede) kan undlades
 • 1 lille håndfuld friske krydderurter, f.eks. mynte, persille eller citronmelisse

Sådan gør du

 1. Fjern skralden fra appelsiner og grape og skær den i skiver
 2. Klargør granatæblet, så du får kernerne fri
 3. Læg appelsiner og grape I lag på en tallerken og drys med granatæblekernerne
 4. Skyl og hak de friske krydderurter og kom over
 5. Pynt med hampefrøene og evt. avocadoen hvis du synes

Bedøm denne ret

appelsinsalat
appelsinsalat
brunchsalat

Brunchinspiration

Lad denne appelsinsalat indgå på morgenbordet, som en del af en brunch. Eller server den som et frisk pust til aftensmaden. F.eks. som tilbehør til en klassisk lasagne. Hvis du ønsker at køre brunchtema, har jeg også en masse opskrifter på sager du kunne servere sammen med. F.eks. de her grovboller, de her kanelsnegle. Jeg har også en opskrift på nogle virkelig fine og lækre chia trifili glas med en mangokompot. Jeg har en opskrift på vafler med citron og lemoncurd, en hjemmelavet sund nutella eller hvad med de her grønne smoothies

Instagram og nyhedsbrev

Følg endelig med på min Instagramprofil for mere madinspiration og opskrifter. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev helt gratis lige her. I dette sender jeg mine madplaner ud hver weekend.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret