Helstegt kylling på grillen

Helstegt kylling, som kan laves på grillen ellers steges i ovnen. Denne er med en lækker krydderblanding af friske krydderurter, citron, brun farin og hvidløg. Her kommer opskriften samt lidt idéer til hvad du kan servere til.

helstegt kylling
helstegt kylling
helstegt kylling Helstegt kylling vendt i en fantastisk marinade og så en tur på grillen. Kyllingen kan dog også sagtens bages i ovnen. Jeg serverede min med kartofler, kirsebærspyd og bagte gulerødder.

 

Helstegt kylling i den bedste marinade

 

Så er der ægte sommermad på menuen. En helstegt kylling på grillen med den skønneste marinade omkring og godt med fyld i rumpen. Som tilbehør fik vi kartofler fra min mormors have med smør og frisk dild, bagte gulerødder med en dressing, frisk estragon og ristede mandler over, små melonspyd og en vandmelonssalat. Det er altså mad der gør én glad, og som passer helt perfekt til de lune sommeraftener på terressen med et glas hvidvin og måske et hold gode venner på besøg.

Jeg har smurt kyllingen i en lækker marinade inden den kom på grillen, det gør skindet helt sprødt og fuld af smag. Den består bl.a. af brun farin, hvidløg, citron og frisk rosmarin. Her er nok mad til 4-6 personer (alt efter hvor meget tilbehør du serverer til), vi var 6 om alt dette.

Helstegt kylling

Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

60 minutter

Samlet tid

70 minutter

Ingredienser

 • En hel kylling på omkring 1300 g
 • knap 1 dl olie
 • 1 spsk. brun farin
 • 2 tsk. salt
 • 3 store fed hvidløg
 • 1/2 citron (saften)
 • 1 håndfuld frisk rosmarin
 • Desuden 1 ekstra økologisk citron til fyld + lidt ekstra rosmarin

Sådan gør du

 1. Kom olie i en skål og bland brun farin og salt ved
 2. Riv hvidløgene og kom i sammen med saften fra citronen
 3. Hak rosmarinen og vend den rundt i olien
 4. Smør kyllignen med marinaden, og kom citronbåde i enden på kyllingen + lidt ekstra rosmarin, lad den trække med marinaden imens du gør grillen klar.
 5. Hvis du bruger en gasgrill, skal den op på 225 grader og så skal kyllingen have de første 15 minutter her. Herefter skrues ned til 175-200 grader og kyllingen får de sidste 45 minutter ved denne varme. Du kan enten bruge en foliebakke beklædt med bagepapir til at komme din kylling på grillen, eller en kyllingeholder – I ved, sådan en pind den kan stå på. Hvis kyllingen lægges direkte på grillen, brænder den fast. Kyllingen kan også sagtens bages i ovnen ved 225 grader i 60 minutter. Du kan skrue ovnen om på grill de sidste 5 minutter. Det er en god idé at kome et stykke sølvpapir over kyllingen efter ca. 15 minutter, da den ellers begynder at blive lidt brændt på toppen.

Bedøm denne ret

Helstegt kylling i ovnen

Helstegt kylling kan også sagtens tilberedes i ovnen, og spises hele året rundt med andre slags tilbehør end lige de her sommerlige nogle af slagsen. Hvis du f.eks. ønsker at spise den i vintermåneden, vil jeg foreslå en lækker waldorfsalat til, jeg har én her med grønkål. Ellers er en klassisk rødkålssalat jo virkelig heller ikke værst.

 

Sommerligt tilbehør på billedet her

 • Vi fik kogte kartofler med en klat smør og frisk dild
 • Melonspyd: kirsebær, honningmelon og basilikum
 • Vandmelonsalat: vandmelon, feta, basilikum og rødløg
 • Og så disse bagte gulerødder, som du kan finde opskriften på lige her.

helstegt kylling

helstegt kylling
kirsebærspyd
bagte gulerødder

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret