Desserter på 15 minutter

Er du lækkersulten, men orker du heller ikke at lave det helt vilde. Jeg har samlet mine bedste desserter på 15 minutter. Nemme og hurtige snacks og søde sager, her finder du med garanti en nem desset.

desserter på 15 minutter

Desserter på 15 minutter

 

Jeg har i dette indlæg samlet en god håndfuld meget nemme desserter til jer. Det sker ret tit at jeg har lyst til noget sødt, og ikke har det vilde i hytten. Her er lidt inspiration til noget som ikke tager alverdens tid at smække sammen, til når din søde sult melder sig. Det kunne også være hvis du får spontane gæster og gerne vil diske op med et eller andet. Så det er let en hjælp-jeg-får-gæster-om-en-halv-time-løsning.

Eller sidste mulighed, som jeg også støder på engang i mellem. At man har gæster og har brugt alt sit krudt på aftensmaden. Man orker ikke rigtig at lave den helt vide dessert efterfølgende, men vil alligevel gerne diske op med et eller andet. Hvor der har været god til til at få handlet, men hvor man bare ikke orker at stå i køkkenet mere.

 

Nem dessert inspiration

Så her kommer de, meget nemme og hurtige desserter på 15 minutter (måske 20 minutters tid.) Nogle skal lige være i ovnen lidt, men arbejdstiden strækker sig ikke til mere end dette. Håber det kan bruges

desserter på 15 minutter

Frugtsalat. Vaniljeråcremen kan jo laves inden ma får gæster, så skal der blot hakkes lidt grønt. Men hvis én står og snitter frugt og en anden pisker en omgang vaniljeråcreme sammen, så har man en skøn og nem dessert på ingen tid.

Kokostoppe. De her er lavet på 3 ingredienser. Kokosmel og kondenseret mælk røres sammen. Toppene formes og bages. Bunden vendes i smeltet chokolade. Virkelig også nemt. Til disse skal man heller ikke handle særlig meget, de er til at huske når man står i Føtex.

desserter på 15 minutter

Isdessert med lime og mynte. Her skal der blot blendes en dejlig tyk og cremet smoothies bestående af frossen mango, kokosmælk, limesaft og frisk mynte. Den hældes i en skål, toppes med en skefuld vaniljeis og så lidt høvlet hvid chokolade og limeskal på toppen. Igen nemt og hurtigt, og meget frisk.

Iskaffe med vaniljeis og baileys. Én der kunne minde om ovenstående. Her er vi ude i en klassisk iskaffe, men med en skefuld vaniljeis i også – og en sjus Baileys. På toppen er der høvlet mørk chokolade. Virkelig heller ikke værst.

Rabarbertrifili, denne her overgår måske tidsplanen med 5 minutter. Man skal nemlig lige have lavet sig en hurtig kompot af f.eks. rabarber. Jeg skyller, snitter og koger dem op med lidt jordbær og sukker. Man kan også gøre det hurtigere ved kun at bruge frosne jordbær her til. Så skal der ikke skylles og snittes. Så er det bare i med jordbær, lidt vand og lidt sukker i en gryde. Kog op i 5 minutters tid. Så skal der piskes en flødeskum og begge dele kommes i et glas med knuste makroner.

Isvafler. Her er lidt en sommerdessert, men jeg lover jer for – denne her er hurtig. Køb nogle gode isvafler (jeg køber de her skåle betrukket med chokolade), køb noget lækkert is. Pisk evt. en guf sammen eller top med frisk frugt og chokoladespåner/knapper. Mulighederne er mange og resultatet er lækkert.

desserter på 15minutter

Crumble. En crumble tager ikke lang tid at lave. Den skal dog have lidt tid i ovnen, men her kan du jo sidde og hygge med dine gæster imens. Arbejdstiden er ca. 20 minutter og det er ganske simpelt at smække en crumble sammen. Denne her er med rabarber og jordbær. Men du kan også bruge æble, pære eller andre slags bær.

desserter på 15 minutter

Jordbær med chokolade. En hurtig snack hvor jordbær vendes i smeltet chokolade og evt. hakkede nødder. Jeg bruger bagte afskallede hasselnødder her.

Rockyroad. kom skumfiduser og nødder i en form og hæld smeltet chokolade over. Lad det stivne og skær derefter i små bidder. En ret nem og lækker snack, som er perfekt til kaffen. Man kan variere disse i uendeligheder, vi laver dem altid til jul.

Desserter på 15 minutter

Sidste bud på en nem dessert er de her Bountykugler er kokosmel, flødeost, kokosolie, lidt salt og agavesirup blandet sammen. Pres og form små kugler, som vendes i mørk chokolade. Igen meget simpelt og helt perfekt til kaffen. De kan sagtens opbevares i fryseren, så kan de tages frem 5 minutter inden spisetid.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

I skal være så velkomne til at følge med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter, men også træningsinspiration og lidt mere private billeder og videoer. I kan også tilmelde jer mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge. De er grønne og familievenlige med hverdagsnemme opskrifter. Her medfølger også en indkøbsliste hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret