Dessert med rabarber

Hvis du står og mangler den perfekte sommerdessert at servere for dine gæster på terrassen, så kan du godt indstille søgningen. Den her dessert med rabarber er så god og frisk – faktisk tæt på perfekt. Den består af tre lag: Et lag knuste makroner, så et lag rabarberkompot og til sidst et lag vanilje-mascarpone-creme. Det er vel egentlig en rabarbertrifli, men cremen jeg har brugt er min mælkesnitte-creme. Og jeg synes smagskombinationen mellem de søde-syrlige rabarber, knasende makroner og så den bløde creme er himmelsk!

Dessert med rabarber - en rabarbertrifli med mælkesnitte-creme

Opskrift på dessert med rabarber

 

Jeg synes, den her dessert er så smuk. Det at man kan se lagene i glasset er virkelig indbydende. Og man kunne jo også lave mindre lag og så lave to lag af hver. Den kan sagtens forberedes i god tid i forvejen. For både rabarberkompotten og cremen kan fint laves dagen i forvejen og stå på køl til du skal servere desserten. Så tager det bare 5 minutter at samle din lille rabarbertrifli, og så er du klar til at servere en virkelig lækker sommerdessert.

Rabarber trifli

Opskrift til 6 små glas

Samlet tid

30 minutters tid

Ingredienser

Rabarberkompot

 • 125 g rabarber
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 2 små spsk. sukker
 • 1/2 dl vand

Creme

 • 1 dl piskefløde
 • 75 g mascarpone
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 1/2 økologisk citron (brug skallen)
 • 1 spsk. lys sirup
 • 15 g flormelis

Makroner og pynt

 • 18 makroner (3 makroner til hver)
 • evt. jordbær til pynt

Sådan gør du

KOMPOT:

 1. Skær så lidt som muligt af den røde ende af rabarberen og et stykke af den grønne ende fra. Skyl dem godt og snit i mindre stykker.
 2. Kom dem i en gryde med lidt vand, vaniljesukker og sukker
 3. Lad det småsimre i små 10 minutter, til det begynder at ligne en kompot. Du kan give det en tur med stavblenderen, hvis du synes. Det kan også være en lidt grovere kompot der blot er rørt sammen og ikke blendet. Stil til side imens du laver din creme.

 

CREME:

 1. Kom alle ingredienserne hertil i en skål. Pisk det sammen med en elpisker, til konsistensen ligner den creme man har i mælkesnitter.

 

SAML DINE TRIFLI:

 1. Kom lidt makroner i bunden, jeg knuser dem groft
 2. Kom så lidt kompot over og slut med et lag af cremen
 3. Pynt med jordbær eller hvad du ellers synes kunne være fint

Bedøm denne ret

Dessert med rabarber

Video af fremgangsmåden

Dessert med rabarber

Variation og udskiftning

I stedet for en rabarberkompot, kan du lave en anden frugtkompot eller frugtmos. Prøv for eksempel en jordbær- eller hindbærkompot. Eller hvad med æblegrød? Det ville næsten være som en gammeldags æblekage. Måske det bliver lidt for tungt med mælkesnitte-cremen, men så lav bare en luftig flødeskum i stedet og saml den i lag med makroner – mums. Se min opskrift på en luksus gammeldags æblekage her.

I stedet for makroner – eller som supplement dertil – kan du lave en hjemmelavet crumble. For eksempel som den jeg har i opskriften her. Det ville lige give lidt ekstra crisp.

Rabarbertrifli

Andre desserter med rabarber

Du kan også prøve at lave en lagkage med rabarberkompot. Den laver jeg ofte på Arthurs fødselsdag i maj, og den er et hit blandt både børn og voksne. En rabarbertærte går man heller ikke galt i byen med. Min opskrift er med mørdejsbund og marcipan, og den er virkelig god, synes jeg selv. Hvis tiden er knap, så kan kaste dig over en klassisk rabarbercrumble. Sådan en kræver vitterligt ikke mere end 10-15 minutters forberedelse – og så skal den bare bages i ovnen i cirka 20 minutter.

 

Instagram og nyhedsbrev

Følg meget gerne med på min Instagram for flere opskrifter og nem mad-inspiration. Her deler jeg både billeder af en masse mad, men også lidt inspiration til træning. Primært nemme hjemmeøvelser. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her. Det er helt gratis og så får du mine madplaner i din indbakke hver uge. Tak fordi I læser med.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret