Iskaffe

Iskaffe af den helt cremede slags. Denne opskrift på hjemmelavet iskaffe er til dig, der elsker en lidt mere sød og cremet iskaffe. Du kan næsten ikke have undgået at støde på en Dalgona kaffe ude på det kære internet. Mit instagramfeed vrimler i hvert fald med dem og jeg har længde gerne ville prøve at lave én selv. Det er virkelig nemt og resultatet er bare lige den tand mere luksus end en klassisk iskaffe. Så jeg synes I skal give opskriften et forsøg.

Iskaffe
Cremet iskaffe med den blødeste skum

Iskaffe

Opskrift til 3 glas

Forberedelsestid

6-7 minutter

Samlet tid

6-7 minutter

Ingredienser

 • 3 spsk. Nescafe
 • 3 små spsk. sukker
 • 1/2 dl kogende vand
 • 9 isterninger
 • fyld op med havredrik eller almindelig mælk

Sådan gør du

 1. Kom Nescafe, sukker og kogende vand i en skål og pisk 4 minutters tid, til det er helt cremet
 2. Kom isterninger i glasene
 3. Fordel skummet over isterningerne
 4. Fyld op med mælk ind til glasset er fyldt.

Bedøm denne ret

Iskaffe opskrift

Når vejret er skønt og solen skinner, findes der snart ikke noget bedre end en iskold iskaffe. Jeg kreerede denne forleden dag, da min mor var på besøg og vi trængte til lidt koldt. Jeg har som sagt længe gerne ville prøve en dalgona kaffe, som denne hedder – så nu havde jeg en anledning. Det er meget nemt, man pisker blot kaffepulver, sukker og lidt vand sammen til en cremet skum og bruger denne sammen med mælk over en håndfuld isterninger.

dalgona

Nespresso iskaffe

Jeg forsøgte først at lave denne iskaffe med kapsler, mest fordi jeg ikke havde mere Nescafe tilbage, men det kan man ikke. Ikke hvis man bruger denne opskrift, hvor der skal piskes en meget luftig skum inden. Det gad simpelthen ikke skumme. Men da jeg forsøgte med Nescafe, så virkede det super fint. Så lad være med at bruge kaffekapsler hertil.

 

Iskaffe uden mælk

Jeg har lavet min iskaffe uden mælk, dvs. jeg har brugt havredrik til den. Mest af alt fordi vi sjældent har mælk hjemme hos os. Noah tåler ikke særlig godt mælk, da han døjer lidt med en sart mave. Min hud driller mig også lidt, så ved at skære ned på mælken i vores kost, går det langt bedre. Men du kan sagtens bruge en helt almindelig komælk til denne. Det smager rigtig fint med havremælk også. Du kan også sagtens bruge mandelmælk, soyamælk eller rismælk hertil. Fordi vi bruger havre, får den en lidt mere gullig farve – end hvis du bruger klassisk mælk. Smagen bliver også en smule mere sød, så jeg synes egentlig sagtens den kunne laves på mindre sukker.

 

Video af iskaffe

Brug den som dessert med baileys

Jeg har lidt en plan med denne her kaffe næste gang den skal prøves. Jeg forestiller mig at den kunne være ret så vanvittig med en sjus Baileys i samt en kugle vaniljeis. På toppen kunne man jo høvle lidt mørk chokolade over. Det ville ikke være den værste dessert at servere for gæsterne. Det er i hvert fald min plan at prøve det.

 

Andre kaffe opskrifter

Se også min opskrift på en iceblend, som er en mere smoothie-lignende kaffe. En tyk, cremet og mættende drink med et skud kaffe. Hvis du skal lave en yderst nem iskaffe, bør du prøve denne opskrift på kaffeisterninger. De skal blot i et glas mælk – det er dæleme nemt. Hvis du mangler til en kage du kan servere til, så kunne de her mocca-kager være et bud:

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

  1. Hej Anne. Øv, det er jeg da ked af at høre. Jeg synes personligt, at den er vildt god og at mængden af vand passer! Ellers kan man jo altid bare selv justere og smage til, som man synes 🙂

  1. Ja 🙂 Jeg har prøvet med en kapselkaffe og det kunne man ikke få lige så cremet. Så Instant / Nescafe 🙂

Vis alle kommentarer (8)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret