Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage, I ved sådan en med æble, makroner og flødeskum. Nok verdens nemmeste dessert, og noget vi bare altid fik hos min farfar i gamle dage. Denne her dessert er fuld af minder for mig, og så smager den jo hammer godt. Derfor er det også lidt en favorit herhjemme. Få min nemme opskrift på gammelags æblekage her

gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage

 

Her er nok den nemmeste variant af denne kage overhovedet. Den består af knuste makroner i bunden, revet æble og så en flødeskum på toppen, som jeg har rørt op med lidt vaniljesukker. Drys gerne lidt høvlet chokolade på toppen, og så har du en dessert på 5-10 minutters tid.

Hvis det er helt “rigtigt” tror jeg faktisk de flest laver en æblekompot, men vi har altid bare revet æblerne. For mig er det her den rigtige version, og så er det den hurtigste. Jeg synes de revne æbler fungerer super fint, da der er masser af saft og også lidt bid på denne her måde. Brug gerne syrlige æbler, det synes jeg giver det bedste resultat. Her er nok til 3 portioner gammeldags æblekage.

Gammeldags æblekage

Forberedelsestid

6 minutter

Tilberedelsestid

4 minutter

Samlet tid

10 minutter

Ingredienser

  • 2 æbler i alt
  • 2 dl piskefløde + 1 tsk. vaniljesukker
  • 6-7 makroner pr. portion
  • evt. lidt chokolade til toppen

Sådan gør du

  1. Riv æblerne groft
  2. Pisk flødeskummen sammen med vaniljesukker
  3. Kom lidt knuste makroner i bunden af glasset
  4. Kom så revet æble over
  5. Top med flødeskummen og evt. lidt høvlet chokolade på toppen

Bedøm denne ret

En stor portion gammeldags æblekage frem for trifli

Du kan sagtens lave æblekagen i en stor skål frem for at anrette i små glas. Jeg synes de her er super fine, også nu man kan se lagene igennem. De ville være perfekte som en nem dessert til gæsterne. De ville også pynte i en buffet, f.eks. hvis du skal lave brunch.

 

Se her andre bud på nemme desserter

Jeg har faktisk lavet et indlæg hvor jeg netop samler en håndfuld virkelig nemme desserter. Noget som alt sammen kan laves på 15 minutter. Det byder bl.a. på kokostoppe på kun 2 ingredienser, frugtsalat, rabarber trifli og rocky roads chokolader.

 

Se her andre brunchidéer

På samme måde som ovenfor har jeg også samlet et indlæg med en masse brunch idéer. Ved begge vores barnedåb for ungerne bød vi på en masse hjemmelavet brunchmad. Her ville de her så gammeldags æblekage trifli være super fine til. Måske sammen med nogle af  disse:

gammeldags æblekage

gammeldags æblekage

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret