Mælkesnitter

Mælkesnitter med en lækker blød creme og luftige kagebunde. Her får du min opskrift på hjemmelavet mælkesnitter – som i virkeligheden er super nemt. Der skal ikke mange råvarer til og heller ikke meget tid. Jeg er sikker på at dine børn, partner eller veninde vil sætte stor pris på sådan en omgang nostalgi her.

mælkesnitter

Mælkesnitter

 

Her er en opskrift på mælkesnitter som du selv kan kaste dig ud i. Bundene består af g, sukker, kakao, smør, mælk og mel – sådan en ret traditionel chokoladekage. Det er ikke dem der trækker denne her kage op, men det skal det heller ikke være. I den originale mælkesnitte er bundene jo også ret så kedelige, nok netop for at fokus kan blive lagt over på cremen. Det er nemlig cremen der sparker R.. her. Den er så lækker blød og med en snert af noget cheesecakesmag fra mascarpone og en lille smule revet citronskal. Mums, – her er nok til 12 styks. Næste gang vil jeg prøve at pynte dem med en kaffefrosting og et lille stykke chokolade, f.eks. en uge maltesers.

Mælkesnitter

Opskrift til 12 stk.

Her er en opskrift på hjemmelavede mælkesnitter. Det tager ikke særlig lang tid at bikse sådan en omgang sammen. 10 minutter for at røre dejen sammen til bundende, 8 minutters bagetid, hvor cremen kan laves imens. Så skal bundene lige køle helt af, inden man smører cremen på og skærer dem i bidder.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

8 minutter

Samlet tid

35 minutter

Ingredienser

Bunde

 • 4 æg
 • 170 g sukker
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 40 g bagekakao
 • 50 g smeltet smør
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1/2 dl mælk
 • 140 g hvedemel
 • 1 godt nip salt

Creme

 • 175 g mascarpone
 • 1,5 dl piskefløde
 • 40 g flormelis
 • 2 tsk. flydende honning eller sirup
 • 1/2 økologisk citron (skallen + en lille smule af saften)

Sådan gør du

 1. Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft
 2. Lave så dine bunde ved at piske æg og sukker lyst og luftigt.
 3. Kom så forsigtigt resterende ingredienser ved og vend blot dejen rundt med en dejskraber, til den er helt blandet.
 4. Smør dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir – den skal være tynd (omkring 05, cm høj) og kom den i ovnen i 8 minutters tid. Hold øje, mine bunde har været færdig efter 8 minutter alle de gange jeg har testet dem.
 5. Imens bunden er i ovnen, kan cremen laves: kom alle ingredienserne i en skål og pisk med elpisker til du har en cremet og lækker creme
 6. Tag bundene ud af ovnen og lad dem køle helt af på en rist
 7. Del dem i 2 ens firkanter, og skær kanten helt skarp.
 8. Smør cremen ud på den ene, helt ud til kanten
 9. Læg den anden oven på, og skær så ud til mælkesnitter. Mine målte 4*8 cm.

Bedøm denne ret

mælkesnitter

mælkesnitter

Den ægte mælkesnitte smag

Det tog mig et par forsøg at nå hertil. Det er egentlig meget nemt og de kunne da også sagtens spises de første jeg prøvede. Faktisk var de ganske gode, jeg synes bare ikke de smagte helt nok af ægte mælkesnitter. Bundene blev for tykke og mørke (kakao intense), og cremen smagte godt – men ikke af mælkesnitter. Så her efter et par forsøg har jeg fået budene tyndere og faktisk lidt mere neutrale i det (hvilket de skal være for at minde om de originale mælkesnitter). Cremen er blevet mere som den rigtige, den er blød og let og med et svag hint af citronskal.

 

Andre barer

Jeg har også en opskrift herinde på sunde mælkesnitter, en gammel opskrift uden sukker. Ellers synes jeg klart du skal tjekke mine hindbærsnitter, romkugler og træstammer ud. Især de romkugler dér, – en kæmpe favorit som vi laver igen og igen her hjemme.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

  1. Jeg har ikke prøvet, men jeg tænker det sagtens 🙂 Ved ikke om de er lidt ekstra våde i bundene efter en tur i fryseren, men jeg tror nu godt det kunne fungere 🙂

 1. Mælkesnitterne smager afsindig godt, det er en ny favorit! Funktionen “bedøm retten” virkede ikke efter hensigten, der kom kun en stjerne, men den fortjener alle fem stjerner!

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret