Mælkesnitter

Mælkesnitter med en lækker blød creme og luftige kagebunde. Her får du min opskrift på hjemmelavet mælkesnitter – som i virkeligheden er super nemt. Der skal ikke mange råvarer til og heller ikke meget tid. Jeg er sikker på at dine børn, partner eller veninde vil sætte stor pris på sådan en omgang nostalgi her.

Mælkesnitter

mælkesnitter

Mælkesnitter

 

Her er en opskrift på mælkesnitter som du selv kan kaste dig ud i. Bundene består af æg, sukker, kakao, smør, mælk og mel – sådan en ret traditionel chokoladekage. Det er ikke dem der trækker denne her kage op, men det skal det heller ikke være. I den originale mælkesnitte er bundene jo også ret så kedelige, nok netop for at fokus kan blive lagt over på cremen. Det er nemlig cremen der sparker R.. her. Den er så lækker blød og med en snert af noget cheesecakesmag fra mascarpone og en lille smule revet citronskal. Mums, – her er nok til 12 kæmpe stykker eller 24 mindre snitter. Næste gang vil jeg prøve at pynte dem med en kaffefrosting og et lille stykke chokolade, f.eks. en maltesers.

Mælkesnitter

Opskrift til 12-20 stk. alt efter størrelse

Her er en opskrift på hjemmelavede mælkesnitter. Det tager ikke særlig lang tid at bikse sådan en omgang sammen. 10 minutter for at røre dejen sammen til bundende, 8 minutters bagetid, hvor cremen kan laves imens. Så skal bundene lige køle helt af, inden man smører cremen på og skærer dem i bidder.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

8 minutter

Samlet tid

35 minutter

Ingredienser

Bunde

 • 4 æg
 • 170 g sukker
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 40 g bagekakao
 • 50 g smeltet smør
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1/2 dl mælk
 • 140 g hvedemel
 • 1 godt nip salt

Creme

 • 200 g mascarpone
 • 2 dl piskefløde
 • 1-1,5 spsk. vaniljeessens
 • 50 g flormelis
 • 1,5 spsk. flydende honning eller lys sirup
 • 1/2-1 økologisk citron (skallen)

Sådan gør du

 1. Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft
 2. Lave så dine bunde ved at piske æg og sukker lyst og luftigt.
 3. Kom så forsigtigt resterende ingredienser ved og vend blot dejen rundt med en dejskraber, til den er helt blandet.
 4. Smør dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir – den skal være tynd (omkring 05, cm høj) og kom den i ovnen i 8 minutters tid. Hold øje, mine bunde har været færdig efter 8 minutter alle de gange jeg har testet dem.
 5. Imens bunden er i ovnen, kan cremen laves: kom alle ingredienserne i en skål og pisk med elpisker eller vend det med dejskraberen til du har en cremet og lækker creme
 6. Tag bundene ud af ovnen og lad dem køle helt af på en rist
 7. Del dem i 2 ens firkanter, og skær kanten helt skarp.
 8. Smør cremen ud på den ene, helt ud til kanten
 9. Læg den anden oven på, og skær så ud til mælkesnitter. Mine målte 4*8 cm.

Bedøm denne ret

mælkesnitter

mælkesnitter

Den ægte mælkesnitte smag

Det tog mig et par forsøg at nå hertil. Det er egentlig meget nemt og de kunne da også sagtens spises de første jeg prøvede. Faktisk var de ganske gode, jeg synes bare ikke de smagte helt nok af ægte mælkesnitter. Bundene blev for tykke og mørke (kakao intense), og cremen smagte godt – men ikke af mælkesnitter. Så her efter et par forsøg har jeg fået budene tyndere og faktisk lidt mere neutrale i det (hvilket de skal være for at minde om de originale mælkesnitter). Bundende er luftige og vildt gode og cremen er blevet mere som den rigtige, den er blød og let og med et svag hint af citronskal.

 

Andre barer

Jeg har også en opskrift herinde på sunde mælkesnitter, en gammel opskrift uden sukker. Ellers synes jeg klart du skal tjekke mine hindbærsnitter, romkugler og træstammer ud. Især de romkugler dér, – en kæmpe favorit som vi laver igen og igen her hjemme.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Hej Julie
  Jeg har lige lavet disse og hold op de er lækre!! Jeg har prøvet flere opskrifter, men denne er helt sikkert den bedste, tusind tak. 🙌🏻😃😍

 2. Jeg brugte flødeost og cremen blev meget flydende…skal man bruge mascarpone for at den bliver fast nok?

  1. Hej Linnea
   Hmm, det er ikke til at sige 100%. Jeg har også opskrifter, hvor jeg bruger flødeost i frosting (for eksempel denne: https://juliebruun.com/mazarinkage-med-hindbaer/). Så umiddelbart tænker jeg egentlig, det nok kunne lade sig gøre. Men jeg har også prøvet at lave mælkesnittecremen med ricotta, og det gik ikke så godt. Sidst jeg lavede dem, synes jeg også cremen blev lidt mindre fast end den plejer – tror det var, fordi jeg ikke piskede nok. Måske du skulle have pisket lidt længere? Håber du vil prøve igen på et tidspunkt og fortælle, hvordan det gik 🙂
   Kh. Julie

 3. I videoen pister du resten af ingredienserne i til bunden og i teksten står der det skal vendes i? Jeg synes det var svært at vende det hele i med dejskraberen og gøre den ensartet.

  1. Man kan sagtens gøre begge dele – det er forskelligt om jeg pisker det eller vender med dejskraberen og resultatet bliver det samme 🙂 Kh Julie

 4. Kan de fint holde sig på køl til dagen efter, eller skal de helst spises samme dag ?

 5. Hej Julie

  Jeg synes slet ikke min creme bliver så tyk, som din ser ud. Den er meget flydende, så tror det vil flyde ud, når jeg lægger den anden halvdel på. Skal man piske den længe?

  Mvh. Caroline

  1. Den skal nok piskes et par minutter – egentlig bare indtil at den er cremet og mere “fast” i det. Måske du blot skal piske lidt længere tid så? Håber du kan få det til at fungere 🙂 Kh

  1. Jeg har ikke prøvet, men jeg tænker det sagtens 🙂 Ved ikke om de er lidt ekstra våde i bundene efter en tur i fryseren, men jeg tror nu godt det kunne fungere 🙂

  2. Hej Susanne

   Mon du har afprøvet at fryse dem? 😃 Og hvis du har vil du så dele ud af din erfaring med om det lykkedes?

   Mvh. Monica

 6. Mælkesnitterne smager afsindig godt, det er en ny favorit! Funktionen “bedøm retten” virkede ikke efter hensigten, der kom kun en stjerne, men den fortjener alle fem stjerner!

Vis alle kommentarer (20)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret