Koldskål

Koldskål med kammerjunker og danske jordbær, så bliver det ikke meget bedre og meget mere sommerligt.

koldskål

Opskrift koldskål

 

Her er min bedste koldskål opskrift, den version vi altid har fået hjemme hos os. Så vidt jeg husker, er det min mor kæreste som bragte den ind i familien for 15 år siden. Jeg husker i hvert fald at han altid lavede den og hver sommer stod sådan en skål her i køleskabet. Jeg forbinder virkelig koldskål med sol og sommer og lune aftener på terrassen. Jeg forbinder hjemmelavet koldskål med grillmad, da vi virkelig tit har fået det som dessert her efter.

Det er ikke en sund koldskål denne her, med jeg lover for den mest cremede og fyldige version. Jeg håber I vil elske den.

Hjemmelavet koldskål

Opskrift til 6-8 portioner

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

10 minutter

Ingredienser

  • 1 liter kærnemælk
  • 1 liter tykmælk
  • 1-2 spsk. vaniljesukker
  • 1/4 liter piskefløde
  • evt. citronsaft efter smag

Sådan gør du

  1. Kom kærnemælk, tykmælk, vaniljesukker og lidt citronsaft i en stor skål og rør det sammen
  2. Pisk flødeskum luftigt og vend det forsigtigt i skålen
  3. Smag til med ekstra vaniljesukker eller citronsaft og stil det gerne på køl i en times tid, inden det spises

Bedøm denne ret

koldskål

koldskål

 

Koldskål med jordbær

Du kan sagtens tilføje lidt bær til din koldskål. F.eks. kan du blende den eller piske den med jordbær eller hindbær. Så bliver den lidt mere frisk og om muligt endnu mere sommerlig. Du kan også tilføje godt med citronskal og saft.

 

Hjemmelavet kammerjunker

Hvis det skal være lidt mere luksus, laver vi vores kammerjunkere selv. Ellers kan man jo sagtens købe sig til disse. jeg synes dog det er en skam at købe sig til koldskålen, det gør Mads af og til og her bliver jeg altså lidt sart. For har man (jeg) først smagt hjemmelavet koldskål, så nægter jeg altså købevarianten. Det er jo så nemt at lave sin egen, så jeg kan slet ikke se nogen grund til ikke at gøre det.

 

Koldskål med fløde

Jeg laver koldskål med kærnemælk, tykmælk og fløde. Fløden pisker jeg til en let skum og vender den forsigtigt i. Det er vanvittigt lækkert, luftigt og cremet. Jeg elsker virkelig den version. Hvis du er til en sødere version, tilsætter du bare sukker eller mere vaniljesukker. Mads elsker dem godt søde og kommer altid ekstra vaniljesukker i sin portion. Jeg synes fløden gør det ret sødt i forvejen og man tilføjer jo også kammerjunker hertil. Så derfor foretrækker jeg min knap så sødet. Lidt vaniljesukker, men ikke almindelig sukker oven i.

 

 

Koldskål uden æg

Jeg er aldrig vokset op med at komm æg i, så jeg ved faktisk ikke hvordan man gør eller hvordan det smager. Jeg skal ikke udtale mig om jeg foretrækker det uden, da jeg ikke har prøvet det med. Men i hvert fald er denne her version helt perfekt for mig, så jeg har ikke et behov for at prøve versionen med æg. Hvad siger I, er det noget jeg bør prøve?

 

Sund koldskål

Jeg har en sundere version her, som er lavet på kærnemælk og skyr. Den er netop også med jordbær, som jeg foreslog tidligere. Og så er den toppet med en granola frem for kammerjunker

 

Andre glimrende sommerdesserter

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

  1. Jeg laver det altid med æg, altså æggeblommer som piskes med sukker som til en “æggesnaps”. Og så godt med citron i. Jeg har til gengæld aldrig prøvet med piskefløde i, men det vil jeg gøre

Vis alle kommentarer (1)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret