Toffifee

Find her en opskrift på lækre, hjemmelavet toffifee. De smager 1:1 af dem du køber i supermarkedet, måske endda bare lidt bedre. Perfekt som en lille snack til eftermiddagskaffen, eller når den søde tand lige skal stilles efter aftensmaden.

toffifee

hjemmelavet toffifee

Hjemmelavet toffifee

 

Nem opskrift på toffifee – den kræver kun 4 ingredienser og ikke særlig meget af din tid. Toffifee er jo bare det lækreste, og helt klart noget af vores yndlingsslik her hjemme på matriklen. Jeg har længe haft lyst til at lave min egne hjemmelavet toffifee, og nu skulle det altså være! Så jeg har nøje luret de forskellige elementer i toffifee’en. Man jo næsten ikke undgå at se, at bunden er en slags karamel, efterfulgt af en hasselnød og noget nougatcreme af en art, toppet af med chokolade.

I mit take på toffifee har jeg valgt bruge smeltet karamelfudge, de der firkanter fra bland selv slik – da det bare er nemmere. Derudover har jeg bruge afskallet hasselnødder, så sparer man tiden på at skulle forberede disse. Efterfulgt af blød nougat fra supermarkedet og smeltet mørk chokolade på toppen. Nemmere bliver det næsten ikke. Nedenfor opskriften kommer jeg et par foreslag til ændringer i toffifee’en.

Toffifee

Opskrift til 15 stk.

Jeg bruger afskallede hasselnødder, som blot er købt sådan. Det er så nemt. Hvis du kun har almindelige hasselnødder, skal du selv pille skallen af. Det gør du ved først at give dem 10 minutter i ovnen ved 180 grader. Gnid så skallerne af, det er nemmest at lægge de varme hasselnødder i et viskestykke og gnide dem godt mod hinanden.

Ingredienser

 • 5 stykker store karamelfudge (de firkantede fra bland selv slik)
 • nougat
 • afskallede hasselnødder
 • mørk chokolade

Sådan gør du

 1. Start med at skære fudge i mindre stykker, jeg delte en firkant i tre. Smelt 3-4 stykker af gangen på en tallerken i mikroovnen, de skal kun have få sekunder. De skal blive bløde, men ikke helt flydende. Kom dem ned i en form, jeg bruger sådan en silikoneform med små halvcirkler. Pres dem ned her i, så karamellen kommer godt op af siden.
 2. Fortsæt med 3-4 stykker mere, ind til du har 15 i alt.
 3. Kom en afskallet hasselnød i hver.
 4. Kom nougat i en skål og giv det 5-10 sekunder af gangen i mikrobølgeovnen. Rør undervejs. Det skal være ret flydende, men må endelig ikke brænde på. Kom en god skefuld over i hver form, så den dækkes. Stil det på køl og lade det sætte sig helt.
 5. Smelt imens chokoladen og kom en smule over hver toffifee når nougaten har sat sig. Stil atter på køl og server når chokoladen er stivnet.

Bedøm denne ret

toffifee

hjemmelavet slik

Inspiration til andre små hjemmelavede snacks

Fælles for alle disse snacks jeg fremhæver nedenfor er, at de alle stort set kun indeholder omkring 4 ingredienser og er virkelig nemme at lave. Udover det kan man sagtens fryse dem ned, hvilket gælder det samme for toffifee. Men chancen for at de bliver spist inden, at du når at fryse dem ned er ret lille ;D.

Man kan jo med fordel servere toffifee sammen med én eller flere af de nedenstående hjemmelavede slik. Så kan man lave et lille snack fad, evt. til julebordet, så man har lidt at hygge med når der åbnes julegaver.

 • Ferrero rocher – blød og snasket chokolade med hasselnødder. En lidt sundere udgave end dem man køber. Lavet kun på dadler, mørkchokolade og hasselnødder.
 • Bounty kugler – små faste kokoskugler. De er lavet på flødeost, kokosmel, agavesirup og kokosolie. Også mega nemme og bare lækre.
 • Snickers kugler – blend, rul og overtræk! Hurtige snickers kugler. Består af salte peanuts, peanutbutter og bløde, fiske dadler. Alt blendes blot, formes til kugler og overtrækkes med chokolade.
 • Chokoladetrøfler – både en opskrift med og uden baileys. Med fløde, bage kakao og mørkchokolade.

 

Foreslag til ændringer i toffifee

I stedet for at bruge karamelfudge, kan man også selv lave karamel med kondenseret mælk og fløde. Så bliver de endnu mere hjemmelavet, men dog også lidt mere krævende at lave. Nougatten kan man også erstatte med f.eks. nutella. Eller du kan lave din egen hjemmelavet nougat/chokolade creme. Mine toffifee har jeg toppet med 70% chokolade, men kan du også bruge 60%, som de helt ægte toffifee nok er lavet med.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret