Isdessert med lime og mynte

Isdessert som er en slags tyk cremet smoothie lavet på mango, limesaft, frisk mynte og kokosmælk. I denne har jeg lagt en kugle vaniljeis og toppet med frisk mynte, limeskal og høvlet hvid chokolade.

Isdessert

Isdessert med mango, limesaft og frisk mynte

 

Her er et bud på en rigtig sommerdessert. Den er super frisk og syrlig, men samtidig blød, cremet og sød. Jeg elsker kombinationen af den meget syrlige smoothiesbund og den søde lette vaniljeis. Der er et hav af serveringsmuligheder og kombinationer af toppings, så jeg glæder mig til at forsøge med en masse andre versioner af denne skønne isdessert.

Opskriften svarer til 4 * isdessert, håber I kan bruge opskriften. Den kommer sig egentlig pga. denne smoothie eller nicecream. Det er nemlig den som danner bunden for denne isdessert. Selve smoothien smager genialt i sig selv, men jeg tænkte dog også at det kunne være sjovt at lave en isdessert ud af opskriften. Så en kugle blød og let vaniljeis i, lidt høvlet hvid chokolade over toppen samt lidt limeskal og frisk mynte. Det smager bare hammergodt.

Isdessert med lime og mynte

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

15 minutter

Ingredienser

Smoothie

 • 1 pose frossen mango (250 g)
 • saften fra 1 lime
 • 5-6 isterninger
 • den fede del af en dåse kokosmælk
 • 1 god håndfuld frisk mynte

Ekstra

 • en kugle vaniljeis til hver skål
 • lidt høvlet hvid chokolade til hver
 • lime limeskal til hver
 • lidt frisk mynte til hver

Sådan gør du

 1. Start med at lave din smoothie, ved at komme ingredienserne i en blender og kør rundt
 2. Fordel det i 4 skåle
 3. Kom en skefuld vaniljeis i hver
 4. Kom lidt høvlet hvid chokolade og limeskal over hver
 5. Hak mynten fint og drys den over

Bedøm denne ret

Isdessert

Andre variationsmuligheder og toppings til denne isdessert

Selve denne smoothiebund kan laves med citron frem for lime. Man kan komme lidt ananas i også. Man kan komme citronmelisse i eller appelsinsaft. Der er mange muligheder, men jeg vil anbefale at holde den frisk og syrlig i sin smag. Samt bibeholde denne tykke og cremede konsistens, så den ikke bliver for tynd. Vaniljeisen kan udskiftes med hvilken som helst anden is, jeg vil dog undlade noget med bær. I stedet holde mig til vanilje, chokolade, karamel, pistacie-is eller noget i den dur.

Som toppings kan du erstatte den hvide chokolade med mørk chokolade (eller bruge begge). Citronskal frem for lime, frisk citronmelisse frem for mynte eller komme lidt hakket pistacie og kokoschips over også.

 

Andre sommerdesserter

 • Her er lidt forslag til andre sommerlige friske ting man kan spise i varmen. Denne chiatrifli, som i virkeligheden nok mere er en morgenmad eller et mellemmåltid, end en decideret dessert.
 • Blåbær”is” med cookiedough kugler – en opskrift som minder ret meget om denne her smoothie. Men i stedet for at komme vaniljeis i, som her – er denne toppet med små kugler af cookiedough.
 • Ellers er der vafler med hjemmelavet flødeis. Virkelig lækkert og noget som kan varieres i det uendelige.
 • Iskaffe – her er min mest cremede og allerbedste opskrift

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret