Cookies med chokolade

Cookies som er sprøde, fedtede, søde, saltede og – I ved, sådan chewie i sin konsistens. Sådanne cookies ville jeg gerne prøve at fremskaffe til jer her på min blog. Jeg har et par opskrifter på lidt sunde cookies her på siden, men mangler en helt klassisk opskrift på helt almindelige sukkerfyldte småkager. Jeg synes de her ramte helt plet og jeg har glædet mig til at dele opskriften med jer. Her blev 6 kæmpe cookies, du kan sagtens lave dem lidt mindre og få flere ud af opskriften.

Cookies
Cookies med chokolade. Sprøde, søde og saltede småkager som er perfekte (især) i denne tid

Cookies – min bedste opskrift på klassiske sprøde og søde småkager

 

Chocolate chip cookies er jo så godt, altså helt ekstremt godt! Jeg har bagt disse småkager i denne underlige og triste tid, hvor vi alligevel bare skal gå og kukkelure her hjemme. Så kan man jo lige så godt få det bedste ud af det og lave lidt hyggeligt. Dette er en meget nem opskrift på cookies, hvor alle kan være med.

Jeg elsker søde sager og har også en sød tand, dog synes jeg rigtig mange kager og måske i særdeleshed cookies kan være alt for søde. Det bryder jeg mig heller ikke om. Så jeg ville gerne lave en cookies opskrift som selvfølgelig stadig skal være sød, men ikke så sød at man nærmest kun kan smage sukker. Jeg har tilsat lidt mørk chokolade til mine, men du kan også sagtens bruge hvid chokolade, en slags chokolade med smag (f.eks. appelsin). Du kan komme nødder, rosiner eller tranebær i din opskrift på cookies.

Jeg håber den kan bruges, nemme cookies med chokolade.

Cookies med chokoladestykker

Opskrift til 6 store cookies

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

1,5 timer

Samlet tid

1 time og 45 minutter

Ingredienser

 • 50 g sukker
 • 50 g brun farin
 • 70 g blødt smør
 • 1 æg
 • 100 g hvedemel
 • 1/3 tsk salt
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 1,5 tsk. bagepulver
 • 65 g mørk chokolade

Sådan gør du

 1. Kom sukker, brun farin, smør og æg i en skål og pisk det sammen med en elpisker.
 2. Kom så mel, salt, vaniljesukker og bagepulver i skålen og rør det sammen med en dejskraber
 3. Hak chokoladen groft og kom i
 4. Kom et stykke film over skålen og stil den på køl i en times tid
 5. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
 6. Del dejen op i 6 (mine vejede omkring 55 g pr. styk og de var store)
 7. Rul dem til kugler og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir – sørg for at hav god afstand mellem dem
 8. Når ovnen er varm, kommes pladen ind i midten.
 9. Efter 15 minutter er de færdige (i hvert fald i min ovn, men ovne er forskellige, så hold øje allerede efter 10 minutter)
 10. Hiv bagepapiret over på en rist, så de kan blive helt sprøde

Bedøm denne ret

Cookies

Cookies

Andre opskrifter på hjemmelavede lækre småkager

 

 

Andre opskrifter på små søde snacks som disse

 

Cookies

Hvilken cookie opskrift skal man vælge ud af alle dem på siden her?

Jeg vil klart sige denne her! Selvom jeg selvfølgelig også synes de andre jeg har er gode, er det her i min optik verdens bedste cookies. De lever bare op til alle mine krav til den helt perfekte cookie.

 

Hvordan opbevarer man cookies så de stadig er gode dagene efter?

Lad dem køle helt af på en rist inden du pakker dem ned. Kom dem i en lufttæt beholder. Du kan evt. komme bagepapir eller mellemlægspapir i mellem dem, for at sikre de ikke klistrer sammen. Det synes jeg dog ikke er et problem med mine.

 

Kan man fryse en cookie dej?

Ja det kan du sagtens. Frys de usagte dejkugler ned og lad dem tø op på bagepladen beklædt med bagepapir. Så skal du nemlig ikke rykke yderligt på dem. De behøver ikke at tø helt op inden du kommer dem i ovnen. De må stadig gerne være meget kolde – så skal de dog bare bage lidt længere tid end hvis dejen er helt optøet.

Hvad hvis jeg laver mindre cookies, skal de så have lige så lang tid i ovnen?

Nej, så ville jeg give dem lidt kortere tid i ovnen. Men igen, ovne er så forskellige – så sørg for at holde øje med dem, så de ikke pludselig er blevet brændte. Det er jo også lidt forskelligt om man ønsker sine småkager helt sprøde. Eller om man er til den lidt mere bløde midte. De 15 minutter her gør dem ret sprøde og knap så bløde inde i midten.

 

Hvor lige kan de holde sig?

Selve cookiedejen kan holde sig 3 dage i køleskabet, inden du bager dem. Hvis først de er bagte, kan de holde sig sprøde og lækre i cirka 5 dage i en lufttæt beholder. Hvis du fryser dejen ned, kan denne holde sig flere måneder. Jeg ville nok bage dem inden for 2-3 måneder.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret