Rabarbertrifli

Her er en opskrift på rabarbertrifli med en kompot af rabarber og jordbær. Knuste makroner i midten og en top af blød flødeskum, græsk yoghurt og vanilje. Jeg håber I kan bruge opskriften.

rabarbertrifli

rabarber trifli
Rabarbertrifli med makroner og en lækker flødeskum med græsk yoghurt. Et bud på en rigtig sommerdessert

Rabarbertrifli

 

Rabarbertrifli er en sommerlig dessert, som er helt perfekt hvis du mangler en hurtig løsning på noget lækkert til gæsterne. De smager bare så godt og er virkelig nemme at lave. Du kan sagtens lave kompotten og opbevare den på frost, så bliver det ikke meget nemmere. Hvis der skulle komme uventede gæster, er det bare frem med lidt af kompotten og give den et hurtigt opkog. Kom den i bunden af små glas, pynte med knuste makroner og en flødeskum på toppen.

Rabarbertrifli

Opskrift til 10 små glas

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

25 minutter

Ingredienser

 • 450 g rabarber
 • 450 g frosne jordbær
 • 1 stor spsk. vaniljesukker (rabarberkompot)
 • 250 ml fløde
 • 4 store spsk. græsk yoghurt (jeg bruger en med 2% fedt)
 • 1 spsk. vaniljesukker (med flødeskum)
 • 30 makroner (ca. 3-4 pr. glas)

Sådan gør du

 1. Lav din rabarberkompot ved at komme (rengjorte og grofthakkede) rabarber, frosne jordbær, vaniljesukker og en smule vand i en gryde. Lad det varme op til det hele er tøet op og blevet blødt.
 2. Giv det en tur med en stavblender, så det bliver en puré
 3. Kom fløde i en skål og pisk det til en let skum
 4. Kom græsk yoghurt og vaniljesukker ned til flødeskummet og vend det rundt
 5. Kom lidt rabarberkompot i bunden af de små glas, så knuste makroner og så skummet til sidst.

Bedøm denne ret

 

Rabarbertrifli med jordbær

Jeg har lavet min rabarberkompot med jordbær i også. Jeg synes rabarber og jordbær smager perfekt sammen. Her kan du også bruge en anden type bær, f.eks. komme hindbær eller blåbær i. Jeg har lidt græsk yoghurt i min flødeskum, men du kan også bruge cremefraiche eller skyr. For lidt mere friskhed, kan du også komme lidt revet citronskal i flødeskummen.

 

Video på hele herligheden

Jeg håber opskriften kan bruges, jeg har netop delt en video af den på min Instagramprofil, hvis du vil se hvor nemt det er. Her er nok til 10 små glas, de er ikke så store. Så hvis du får lidt andet sødt sammen med, eller bare trænger til en lille dessert – er en nok per person. Men hvis man har en sød tand, tror jeg godt man kan snuppe to hver. De ville også være super fine til et brunchbord og igen en god løsning, da de kan laves på 10 minutter – hvis din kompot er lavet dagen inden. Så en idé hvis du skal holde en bette fest, f.eks. barnedåb, fødselsdag eller lignende. Se også mit indlæg her med idéer til hvad du kan servere til netop sådan en fest.

rabarbertrifli

Lignende opskrifter

 • Se også min opskrift på chiatrifli, en knap så dessertagtig sag – som nok egner sig bedre til morgenmaden. Men som smager skønt og er en skøn måde at starte dagen på.
 • Blåbær”is” med cookiedough kugler – en opskrift som kunne minde lidt om denne her, som også egner sig til både brunchbordet og til gæster.
 • Endnu en chiatrifli, men denne sag er med jordbær – hvor den første er med mango.

Kommentarer

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret