S’mores i glas

S’mores i glas – en glimrende dessert som er nem at lave, som ser fine ud og som ungerne helt sikkert også kan være med på. Det var i hvert fald den vi serverede til børnene nytåraften og vi hørte ingen klager.

S'mores i glas

S’mores i glas

 

I bunden af glassene finder du en chokoladecreme. Så er der et lag af knuste kiks og øverst en marengs som er let brændt. Lidt som når man laver S’mores på bål, med ristede skumfiduser mellem to kiks og et stykke chokolade. Her er der bare skruet lidt op for lækkerheden ift dem på bål og så kan de jo serveres som en nem dessert.

Der er masser af muligheder for små justeringer. Man kan f.eks. tilsætte lidt smag til sin chokoladecreme, appelsinskal, kanel, lakridspulver, pebermyntedråber eller den slags. Kiksene vi har brugt er digestive, og her kan man også bruge Bastogne eller tuc kiks. Man kan også blende mandler fint og blande sammen med kiksene.

På toppen har vi en klassisk marengs, man kan også smelte skumfiduser og komme over. Eller man kunne toppe med flødeskum i stedet. En marengs er bare så fin, når man lige kan brænde dem lidt.

S'mores i glas

S'mores i glas

Opskrift til 8 glas

Ingredienser

Chokolademousse

 • 200 g mørk chokolade
 • 1 dl sødmælk
 • 2,5 dl fløde
 • Et nip salt

Marengs

 • 4 æggehvider
 • et nip salt
 • 1/2 tsk. eddike
 • 120 g flormelis

Desuden

 • 6 digestive kiks

Sådan gør du

Start med at lave chokolademoussen:

 1. Kom mælken i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Imens hakkes chokoladen groft.
 2. Hæld den varme mælk over chokoladen under omrøring. Rør indtil massen er ensartet og lad det køle  let af.
 3. Pisk fløden til en let flødeskum. Vend det i chokolademassen sammen med salt.
 4. Kom chokolademoussen i en sprøjtepose og fordel det i 8 små glas. Stil på køl minimum et par timer, gerne natten over.

Inden servering:

 1. Knus kiksene. Det kan gøres nemt ved at komme dem i en pose, pres luften ud, slå en knude på posen og bank kiksene i stykker med en kagerulle. Fordel kiksen i glassene ovenpå chokolademoussen.
 2. Herefter laves marengsen. Kom æggehvider i en helt ren skål sammen med lidt salt og eddike, og pisk til de er stive.
 3. Tilføj flormelis lidt af gangen imens du pisker, arbejd det langsomt ind i æggehviderne der bliver mere og mere stive, blanke og seje. Pisk det hele godt sammen.
 4. Kom marengsen i en sprøjtepose. Du kan komme en valgfri tyl i posen eller droppe tyllen for et lidt mere rustikt look. Sprøjt marengs i glassene, ovenpå kiksen.
 5. Brænd toppen af marengsen med en gasbrænder lige før servering.

Bedøm denne ret

S’mores er virkelig en lækker og hyggelig dessert! Det er faktisk en amerikansk klassiker, og navnet kommer af “some more,” fordi man altid vil have mere af denne skønne kombi.

Traditionelt set laver man s’mores ved at riste marshmallows over bål og derefter samle dem mellem to stykker chokolade og graham crackers eller kiks. De her smeltede skumfidusers bløde indre kombineret med smeltet chokolade og den knasende kiks taler jo til de fleste, og måske især til børn. Det er også derfor vi valgte at servere den til nytår. Det var nemlig Christina der kom med disse, min kogebogsveninde og makker. Hun havde både dessert med til de voksne og til børn.

 

Andre bud på desserter i glas

S'mores i glas

Følg gerne med på mine sociale medier

Hvis du følger min Instagram profil vil du dagligt få madinspiration og generelt lidt glimt fra min hverdag og familie liv. På min TikTok profil kan du lade dig inspirere af udelukkende en masse lækre madvideoer.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret