10 på 20 – Ti nemme aftensmad idéer på tyve minutter

10 på 20 er en samling af nemme hverdagsretter der alle kan laves på 20 minutter. Jeg har tidligere delt et indlæg der hed aftensmad på 15 minutter. En samling af en masse lynhurtig mad, hvis man står der i Kvickly, alt for sent og er helt blank på, hvad man skal have. De her retter er næsten lige så hurtige som at købe en færdigret fra køledisken eller hente en pizza med hjem. Vi står i hvert fald selv i den situation, hvor man simpelthen er uden fantasi og overskud, og man er kommet alt for sent i gang.

10 på 20

10 på 20

Her vil jeg igen samle en masse hurtige til jer. Denne gang kalder jeg det “10 på 20” altså 10 forslag til mad på 20 minutter. Håber det kan bruges! Tilføj endelig i kommentarfeltet, hvis du har flere idéer eller retter, jeg skal prøve.

 

Sandwich, pasta og tarteletter

Jeg vil lige fremhæve et par stykker fra indlægget ovenfor. Dem vi selv tyr til når tiden er knap. Sandwich med pesto, parmaskinke, mozzerella og avocado. Enten kan man købe nogle sandwichbrød, købe sig en pesto osv. og lave dem og spise dem sådan, “rå”. Man kan også komme dem i et panini-jern, hvis man ejer sådan et. Panini er genialt og hurtigt, – allerbedst bliver de med hjemmelavede sandwichbrød og gerne en løgkompot i også (seriøst godt), men køb dig et par brød fremfor at bage dem selv og du har aftensmad på 15 minutter. Pasta med spinat og laks, Omelet og tarteletter er nu også geniale løsninger når det skal gå stærkt. Alle fremhævet i det indlæg jeg tidligere har lavet.

Nu til 10 nye forslag:

 

  1. Wok med oksekød og grønt – består af en pose frostgrønt, en pakke oksekød, lidt soyasauce og oystersauce og så nudler. Det tager 20 minutter, er super simpelt og smager skønt.
  2. Fried noodles som på en måde minder lidt om ovenstående. Men denne ret er uden kød og til gengæld vendt i æg. Det kan sagtens serveres til kød, men selve denne omgang fried noodles tager også 20 minutters tid. Og den smager mindst lige så godt som kokken ovenfor.
  3. Kebabsalat som er en omgang meget simpel salat med en pose frossen kebab (der selvfølgelig lige skal varmes op). Dertil en nem hjemmerørt hvidløgsdressing. 20 minutter og der er lækker hverdagsmad.
  4. Cæsarsalat, hvis du laver alt fra bunden hér er vi nærmere på en halv time. Men denne salat kan gøres endnu nemmere og hurtigere. Køb det kylling, som allerede er stegt, så har du en lækker salat med hjemmerørt dressing og croutoner på 20 minutter
  5. Club sandwich. Hvis du igen køber det her kylling som allerede er stegt og måske steger bacon i ovnen, imens panden klarer spejlæggene. Så er vi virkelig tæt på at have en ret som tager 20 minutter her. Du skal lige røre en karrydressing sammen og så er det ellers bare at samle.
  6. Fiskefilet madder. Det er jo næsten ikke en ret – men vi elsker det og får det ofte når tiden er knap. Køb noget lækkert bagerrugbrød, fiskefileter enten fra frost (som blot varmes på en pande) eller rødspætter du selv panerer. Tilføj lidt citronsaft og remo. Bum! Nemt!
  7. Pita med falafler. Køb dig nogle gode pitabrød (mine favoritter er fra Netto og hedder Premieur). Lav dig en dressing, snit en smule grønt og varm falafler op du har fundet på frost. Igen et bud på noget mad der er klar på 20 minutter. Den jeg har linket til her er med to slags dressinger, gør det bare helt simpelt og vælg den ene.
  8. Laksesalat, den jeg linker til her tager lidt længere tid end 20 minutter – men det er også, hvis der skal laves saltmandler. Disse kan du altså købe dig til! Køb også en pakke færdigskyllet spinat, så bliver det ikke meget nemmere.
  9. Tortillapizza – den jeg har linket til eller denne: Tag en tortillapandekage og smør den først med mascarpone og derefter med en (købe) tomatsauce. Læg lidt parmaskinke på og ind i ovnen. Igen, nemt! Server evt. med lidt grøntsagsstave, så er middagen da hjemme.
  10. Spaghetti med spinat og champignonsauce 

 

Hverdagsmad

Se også min nyeste kogebog HVERDAGSMAD her, en tyk og lækker bog fuld af nemme og hurtige hverdagsretter. Det er mit stolteste værk og jeg elsker at så mange af jer allerede har investeret i den. Den er fornyligt kommet hjem fra 3. oplag, følg med ovre på Instagram hvor jeg deler lidt fra bogen og giver mange flere tips til nemt hverdagsmad.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret