Fiskefilet med remoulade

Sprøde fiskefilet oven på en skive lun nybagt rugbrød og med en hjemmerørt karrysalat eller grov remoulade. Ej så bliver det næsten ikke bedre. Her er mit bud på både fiskefilet og remoulade, jeg håber det kan bruges. Måske er det lige dette makkerpar du mangler til dit nybagte rugbrød.

fiskefilet

Fiskefilet med remoulade

 

Her er en af mine absolut yndlingsmadder. Denne klassiske rugbrødsmad holder bare 100 %. Jeg elsker en lun fiskefilet som er let sprød i kanten, uden at være helt friture ødelagt. Man skal altså stadig kunne smage at det er fisk der er inden i, og så skal den selvfølgelig stadig være varm når den kommer på rugbrødet. Godt med citronsaft ud over og så en hjemmelavet grov remoulade, så spiller det. Her får I min opskrift på fiskefilet og mit bud på en dejlig hjemmelavet remo. Håber det kan bruges.

Fiskefilet og remoulade

Opskrift til 4 personer

Ingredienser

Fiskefilet

 • 4 store rødspættefileter
 • 2 æg
 • 100 g mel
 • 50 g rasp
 • 1 tsk. salt + lidt peber
 • godt med olie + smør til stegning

Grov remoulade

 • 100 g blomkål
 • 1/2 løg
 • 2 spsk syltet agurk (i hakket tilstand - jeg brugte cornichoner)
 • 1 æble
 • 3 dl creme fraiche
 • 1 spsk. karry
 • 1 tsk. sukker
 • 1 tsk. gurkemeje
 • smag til med salt og peber
 • 1 spsk. citronsaft

Andet

 • 4 skiver god rugbrød
 • citronskiver
 • salat eller lidt grønt til maden

Sådan gør du

 1. Start med at lave din remoulade: hak blomkål og løg fint (brug evt. en minihakker eller food processor)
 2. Hak også de syltede agurker og æble fint – her foretrækker jeg at hakke i hånden, så det ikke bliver for splattet
 3. Kom det i en skål og bland med resterende ingredienser
 4. Smag til om der mangler ekstra salt, peber, citronsaft eller sukker. Sæt den på køl imens du klargør dine fisk
 5. I en dyb tallerken blandes mel, rasp, salt og peber
 6. I en anden dyb tallerken slås æg ud og piskes sammen
 7. Gør en pande klar med fedtstof (olie til en start)
 8. Vend så rødspætterne først i ægget og derefter i melblandingen, – og så hen på panden med olie
 9. Steg dem på den ene side i 3 minutters tid og vend så – jeg bruger middel-høj varme, ikke helt op for varmen. De skal være sprøde og med farve, men ikke brændte. Lige inden de er færdige, kommer jeg en skefuld smør på panden. Så kan de lige nå at blive dejlig sprøde i dette i 30 sekunders tid.
 10. Fortsæt med de sidste rødspætter. Når alle er stegte serveres de med remouladen, frisk rugbrød og en skive citron

Bedøm denne ret

Smørrebrødsfest

Se også nogle andre forslag på lækre rugbrødsmadder her

 

Andre opskrifter med fisk

Vil du også gerne blive meget bedre til at spise mere fisk. Det vil jeg personligt gerne. Jeg elsker fisk, men ofte er det som om at kylling og oksekød er i højere kurs hjemme hos os. Dog forsøger jeg at lokke lidt fisk i hele bandet cirka en gang om ugen. Her er nogle af vores favoritter:

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret