Kebabsalat

Denne kebabsalat er sådan lidt en blanding mellem rigtig tømmermændsmad og så noget der faktisk er ganske sundt og grønt. Den minder mig lidt om en pizza med kebab og hvidløgsdressing, men alligevel får man en salatfornemmelse og en masse sprødt. Klart noget vi skal have igen her hjemme. Desuden tog det 15 minutter fra start til slut, nemt!

kebabsalat

Kebabsalat med hvidløgsdressing

 

Salaten tager 15 minutter fra start til slut, da man blot kan købe det her kebab frossen og så smide det en tur i ovnen. Imens det hygger sig i ovnen, skal der blot klargøres 5 slags grøntsager og en dressing røres sammen to et par minutter. Bland det hele og spis, – virkelig nem hverdagsmad. Hvis det skal være ekstra luksus, så top den lige med denne chiliolie. Det er så godt at blande sammen med.

Vi brugte en kebab der er en blanding mellem oksekød og lammekød, men hvis du kan finde noget andet – f.eks. kyllingekød, vil det jo også være glimrende. Er du mere til en vegetariske version, vil jeg anbefale dig at bruge falafler her til i stedet. Falafler går også virkelig godt med denne her krydrede hvidløg – chilidressing.

Kebabsalat

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

20 minutter

Ingredienser

 • 400 g kebab (vi køber det på frost)
 • 1 iceberg salat
 • 1 agurk
 • 1 lille rødløg
 • 1 avocado
 • 10-15 cherrytomater

Dressing

 • 2 dl creme fraiche
 • 1 fed hvidløg
 • 1 spsk. citron eller limesaft
 • salt, peber
 • 1/4-1/2 tsk. chilipulver eller cayennepeber
 • 1 lille tsk. sukker

Sådan gør du

 1. Kom kødet i mikrobølgeovnen i et fad – bare lige 2 minutter til det er knap så frossen
 2. Kom det derefter i ovnen ved 200 grader i 10-13 minutters tid (gerne grillfunktion) – vend undervejs
 3. Imens skyller og snitter du grøntsagerne i ønsket størrelse.
 4. Bland dressingen sammen, hvis I vil have den stærkere – tilføj mere chili og hvidløg
 5. Kom salaten, agurk, rødløg, avocado og tomater ned i en stor skål sammen med kødet, bland det rundt og kom dressingen hen over.

Bedøm denne ret

Dressing til kebabsalat

Jeg har lavet en hvidløgsdressing på creme fraiche med chili i. Vi synes den passede helt perfekte til denne her kebabsalat. Det ville også være super lækkert med en slags chili eller hvidløgsolie hen over. Sådanne opskrifter tror jeg, jeg skal have lavet her til også. Selve dressingen her kan du jo sagtens spice lidt op, hvis du ønsker den endnu stærkere. Giv den gerne lidt mere hvidløg eller chili.

 

Lav din egen kebab

Nu tog vi den nemme løsning og købte os til lidt kebab, som vi fandt i fryseafdelingen i Kvickly. Det har vi nogle gange gjort før, hvis vi lige trænger til noget andet end vi plejer, og hvis det gerne må gå lidt stærkt med aftensmaden. Men det er selvfølgelig altid bedst at lave tingene selv. Jeg har før lavet en slags kebab på hakket kød. Det er faktisk virkelig nem, da man blot blander kødet med en masse smagsgivere i en skål og så steger nogle frikadeller ud af det. Prøv også at lav køfte – det smager hammergodt.

Brug din kebabsalat i pitabrød

Hvis du trænger til lidt brød her til, eller hvis du vil servere det for gæster – men synes der er lige lidt nok.. Så prøv at komme det i pitabrød. Lav evt. en stor skål af salaten, lav en skål med dressingen og server kebab i en skål for sig også. Stil an med pitabrød (de kan laves selv, ellers er min favorit nogle fra Netto som hedder premieur). På den måde kan gæsterne selv fylde i – det ville da være så lækker en menu. Især hvis din kebab så også er hjemmelavet. Jeg vil også anbefale at lave en haydari så, – altså hvis man lige har lidt ekstra tid. Den passer perfekt med kebab, pita og salat.

 

Instagram:

Følg meget gerne med på min Instagramprofil lige her. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev. Dette sender jeg ud hver weekend, hvor man får mine madplaner het gratis. Det foregår lige her

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret