Tortilla pizza med bresaola

Sponsoreret

Tortilla pizza med tomatpure, en chiliost, bresaola og bagte tomater – en opskrift på en virkelig nem og hurtig frokostpizza.

Tortilla pizza

Tortilla pizza

 

Tortilla pizza med bresaola

 

Her er et bud på en seriøst nem og lækker frokostpizza. Det eneste man behøver er en tortilla, lidt tomatpuré, revet ost en den form for topping man bedst kan lide.

De her tortillas er fra No Fairytales, som jeg før har lavet et samarbejde med. Dengang brugte jeg deres lækre bløde tortillas til de her fajitas med kylling. Denne gang har jeg lavet tortilla pizza ud af dem

Pandekagerne indeholder en masse grønt. De findes både i denne smukke gule farve med gulerod og i en vild pink farve med rødbede. De indeholder hele 45 % grøntsager, og er super lækre bløde i konsistensen, og har en mild og næsten lidt sød smag. De smager virkelig godt, man kan slet ikke smage f.eks. rødbeden, der ellers har tendens til at have en ret gennemtrængende smag. Lige til de her pizzaer brugte jeg kun den gule variant, men de kunne dog sagtens laves på de rødbedekyssede bunde også.

 

Tortilla pizza med bresaola

Opskrift til 1 person

Jeg fristes til at sige verdens nemmeste pizza. Det her er nærmest nemmere end at hente en pizza hos den lokale. På 3-4 minutter kan den gøres klar til ovn. Efter 5 minutter i ovnen er den done. Opskriften rækker til 1 tortillapizza

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

10 minutter

Ingredienser

  • 1 tortilla pandekage
  • 1 tsk. tomatpuré
  • 1-2 spsk. revet ost (jeg bruger en chili gouda)
  • 5 cherrytomater
  • en lille håndfuld bresaola
  • frisk basilikum
  • lidt pinjekerner som topping. Evt. ristede

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader varmluft

Tag en tortillapandekage og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir

Smør den med tomatpuré og riv lidt ost hen over den

Kom lidt tomater og bresaola på og bag den i 5 minutter

Top efterfølgende med frisk basilikum og pinjekerner

Bedøm denne ret

pizza på tortillas

tortillapizza

Fryseegnet og madpakke-genial

De her tortillapizzaer kan godt fryses, men jeg kan være lidt nervøs for at de knækker efterfølgende. Dog kan du sagtens fryse selve pakken med tortillas ned og blot tage dem op den dag du skal bruge dem. Men holder man pakken lukket, kan den faktisk holde sig i 7 uger i køleskabet.

Du kan også sagtens snuppe de her pizzaer med på madpakke. Enten skåret i kvarte og pakket ned mellem mellemlagspapir i mellem stykkerne. Eller du kan rulle dem sammen som en slags durum og pakke sølvpapir omkring.

 

Alternativer og serveringsforslag

Som sagt kan selve bunden ændres, så du bruger f.eks. rødbedetortillas frem for gulerods-varianten. Osten kan ændres efter smag, jeg har brugt en ret krydret én. Hvis du bruger en mere neutral ost, vil jeg nok tilføje lidt ekstra krydderi som salt og oregano. Tomaterne kan skiftes ud med f.eks. løg og peberfrugt. Kødet kan skiftes ud til serranoskinke og pinjekernerne kan sagtens undlades. Det er blot med at skabe den tortillas pizza du bedst kan lide

Se også en anden slags tortillaspizza med laks og dilddressing, eller en opskrift på virkelig nemmere tortillas hapsere her, som er tortillaspandekager med ost, skinke og spinat.

Grøntsagstortillas til store og små

Både farven og den bløde konsistens, samt sundhedsværdien i de her tortillas gør dem yderst velegnet til børnefamilier. Begge mine drenge spiser dem med stor velbehag. Hvad end vi bruger dem som madpandekager med fyld (f.eks. med hakket oksekød, grønt og dips) eller til fajitas eller pizza som her. Dog vil jeg bruge en lidt mildere ost til deres pizza.

Til de helt små børn er de specielt gode, fordi de er bløde uden skarpe kanter og så smuldrer de ikke så let. Til Noah er de gode pga. den milde smag og den sjove farve. De her tortillas gør det let og sjovt at vælge det grønne måltid på farten, hvor junk food og takeaway ellers var en oplagt mulighed.

 

Tilgængelighed:

De friske grøntsagstortillas kan findes på køl hos Bilka, Føtex og Netto landet over.

tortilla pizza

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret