Paprikafad med grøntsager, sauce og chorizopølse

Paprikafad er en ret med chorizopølse, en masse grøntsager og en krydret paprikasauce. Server til ris, og kom gerne lækre toppings over din ret.

Paprikafad
Paprikafad

Paprikafad

Opskrift på et lækkert paprikafad med masser af grønt og sprød chorizopølse. Her er en rigtig vinterret med masser af smag, varme og fylde. Det er virkelig nem mad, som med fordel kan laves i stor portion og efterfølgende fryses ned. Så bliver det ikke meget nemmere, når man efterfølgende blot kan hive en portion op af fryseren og koge lidt ris til.

Paprikafad består af en masse grøntsager, en sauce på hakket tomat og kokosmælk og sprød chorizopølse. Mads og ungerne fik ris til, og jeg kom lidt blomkål i ovnen og spiste dette til. Desuden toppede vi med sprøde salte peanuts og bløde, søde bananer. Det lyder måske lidt underligt, men trust me – det er godt til. Egentlig kom jeg ikke andet kød i retten, men jeg tænker at det ville være lækkert med enten kylling, svinekoteller eller evt. laksesteaks i fadet også. Næste gang vil jeg prøve med piskefløde frem for kokosmælk, da jeg synes retten godt kunne bære en smule mere fedme. Men det er selvfølgelig helt op til dig hvad du vil bruge.

Retten her rækker til 4-6 personer, håber I har lyst til at prøve opskriften af på mit paprikafad.

 

Opskrift på paprikafad med grøntsager, sauce og chorizopølse

Ingredienser

 • 200 g chorizopølse
 • 1 løg
 • 3 gulerødder
 • 1 rød eller gul peberfrugt
 • 1 banan
 • 1 spsk. paprika
 • 1/3 tsk. chilipulver eller cayennepeber
 • 1 tsk. salt + lidt sort peber
 • 1 dåse hakket tomat
 • 1 dåse kokosmælk (ikke light)
 • evt. ris til servering og/eller blomkål + olie og salt
 • 1 banan til servering
 • salte peanuts til servering

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader (jeg bruger varmluft)
 2. Start med at skære skindet fra chorizopølsen og hakke den i mindre stykker. Steg dem på en dyb og tør pande (en nok eller lignende, uden olie) til det bliver sprødt og tag det efterfølgende fra panden igen og læg det til side. Lad blot fedtet blive på panden
 3. Skær nu løg, gulerødder, peberfrugt og banan i mindre stykker og kom løg, gulerødder og peberfrugt på panden ned til fedtet. Vend det rundt i 5 minutters tid, til det begynder at tage farve og blive lidt blødere
 4. Kom krydderier, hakket tomat og kokosmælk ved og vend det rundt
 5. Kom det hele i et ovnfast fad + bananen du har skåret i skiver. Kom det i ovnen i en lille halv time
 6. Kog imens ris, hvis du ønsker. Eller skær blomkål i buketter, som du hælder olie og salt over og bager i ovnen i 10-15 minutter.
 7. Kom den sprøde chorizopølse over fadet og spis mes ris, bagt blomkål, salte peanuts og lidt ekstra frisk banan. Evt. lidt purløg hen over.

Bedøm denne ret

 

Paprikafad

Andre retter i fad

Hvis du er til sådanne opskrifter på dejlig vintermad i fad, som blot passer sig selv og er fryseegnet – så vil du nok også synes om denne opskrift på pikant kylling i fad, eller måske denne opskrift på indonesisk kylling i fad. Det er hvert fald 2 af mine egne favoritter, som bliver lavet igen og igen her hjemme.

 

Min kogebog

Hvis du har lyst til at støtte mig, så må du meget gerne få fingrene i min splinternye bog HVERDAGSMAD. Du kan læse mere om den her, og købe den her. Mange tak!

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret