Flutes – bedste baguettes til sandwich

Her er en opskrift på klassiske simple flutes eller baguettes. De kan bruges til alverdens sandwich og madpakkebrød. De kan også bruges i et paninijern, så man får sig nogle lækre paninis. Se evt. min opskrift på paninis med løgkompot her.

Flutes til paninis

 

I sidste uge delte jeg på min Instagram, at jeg var i gang med at lave paninis. Jeg har længe gerne villet eje et jern hertil, så jeg kunne lave de her sprøde fedtede grillet sandwich med masser af smag og fylde. Jeg ville gerne lave luksus paninis, og det indebærer selvfølgelig, at man bager brødet selv. De her flutes er ikke bare perfekte som paninibrød, men også til alt muligt andet. F.eks. kan man lave dem dobbelt så lange, og så lave nogle små skrå snit her i inden de kommes ind i ovnen. Så ligner det rigtig flutes som går perfekt til supper, lasagne, gryderetter mm.

Flutes

Opskrift til 7 sandwichbrød

Her er nok til 7 mindre flutes, som er perfekte til sandwich. Hvis man ønsker et længere flutes som tilbehør til maden, – et som man kan brække af, rækker det til 2-3 flutes.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

2-2,5 timer (inkl. hævetid)

Samlet tid

2,5 timer

Ingredienser

 • 3 dl lunken vand
 • 25 g gær
 • 1 tsk. salt
 • 1 spsk. honning
 • 450 g mel
 • 1/4 dl olie (jeg bruger olivenolie)

Sådan gør du

 1. Kom vand og gær i en skål og rør godt, så gær opløses. Jeg bruger en røremaskine, men du kan godt røre i hånden.
 2. Kom salt, honning og mel ved og rør godt. På maskinen gav jeg det 7-8 minutter ved høj omdrejning, så dejen slipper skålens kanter.
 3. Tag en ny skål frem som du kommer olie i. Kom dejen her over, så den får olien på overfladen.
 4. Kom en opklippet frysepose hen over skålen efterfulgt af et viskestykke. Lad dejen hæve her i, på køkkenbordet i 1-1,5 timer.
 5. Form nu flutes i den ønskede størrelse, og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. De må gerne have godt med olie på overfladen. Kom igen posen og viskestykket over og lad dem efterhæve i 30 minutters tid.
 6. Tænd imens ovnen på 200 grader varmluft
 7. Kom bagepladen i ovnen og giv dem 18-20 minutter. Hold øje, ovne er forskellige. De skal være sprøde oven på og nedenunder. Lad dem køle af på en rist.

Bedøm denne ret

flutes

Koldhævede flutes

Denne opskrift er ikke koldhævet. Den er lavet med lunken vand, hvilket er praktisk, hvis man gerne vil have en hurtig opskrift på flutes. De tager kun et par timer at lave. Dog kan du sagtens bruge koldt vand, mindre gær og så lade dejen hæve i køleskabet natten over. Det giver knap så hurtige brød, men til gengæld er det nemt, hvis du skal bruge dejen først på dagen.

 

Brug dine brød til

Du kan lave dig nogle hvidløgsflutes ud af de her brød, det er så lækkert. Jeg laver et oste-smør-persille-hvidløgsfyld og kommer i. Se evt. min opskrift på hvidløgsbrød her.

Du kan også lave diverse sandwich ud af dine flutes. Her er lidt forslag:

 

Flutes med fuldkorn

Skift meget gerne ud i melet, så du skruer lidt ned for hvedemelet og lidt op for den grovere type mel, f.eks. grahamsmel. Så kan du få dig et lidt mere mættende og groft flutes. Drys også gerne med frø eller kerner på toppen.

 

Spis dem sammen med

Hjemmelavet flutes er jo virkelig gode sammen med en masse gryderetter, supper eller som en del af en buffet med dips og tapenader. Du kan enten lave dem små og få nogle mini flutes ud af det, så der er et til hver. Du kan også lave dem længere, og så brække stykker af.

flutes

Instagram

Følg meget gerne med ovre på min Instagram for flere opskrifter og madinspiration.

Kommentarer

 1. Kan det passe der skal mere mel i end der står syntes stadig den er flyende og så i olieskål endnu mere flyende

  1. Hej Lykke. Det er ved at være lidt til siden, at jeg har selv har lavet dem. Så vidt jeg husker så passede mængden helt fint – men jeg vil da lige prøve at teste dem igen og se 🙂 Kh Julie

  1. De skal ikke gerne svømme i olie, men de må gerne have godt med olie på overfladen 🙂 Kh.

 2. Sikke nogle gode og meget nemme flutes. Jeg byttede halvdelen af hvedemelet ud med en blanding af grahamsmel og fuldkornshvedemel, og det blev super godt – blot en anbefaling til nogle lidt grovere flutes 👌❤️

  1. Ej, hvor dejligt at høre. Tak for den gode tilbagemelding, Mette, og et godt tip til andre, som ønsker sig lidt fuldkorn i flutesene 🙂

 3. Hej Julie

  Tusinde tak for den gode 👌og så nemme opskrift på flutes, de er virkelig så nemme 👏
  Du er bare så Go ❣️
  Mange hilsner
  Bente Ida Rasmussen

  1. Hej Bente. Tusind tak for din søde kommentar! Det er så dejligt at høre, når mine opskrifter bliver brugt. Og så er det jo virkelig skønt at få nogle rosende ord med på vejen! ❤️ Kh Julie

Vis alle kommentarer (10)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret