Aftensmad på 15 minutter

Aftensmad på 15 minutter. Det her indlæg har jeg manglet i min hverdag virkelig mange gange de sidste måneder. Enten en søgefunktion på min blog, der spytter alle opskrifter ud som kun tager 15 minutter. Eller en kategori der samler opskrifter på 15 minutter, eller i det mindste bare et indlæg der samler alle mine hurtige opskrifter. Så her er det! Indlægget der samler mine bedste lynhurtige opskrifter, hvis I gerne vil have mad om et kvarter. Jeg håber meget du kan bruge det lige så meget, som jeg selv vil i fremtiden.

Aftensmad på 15 minutter

Aftensmad på 15 minutter

 

Det sker så tit at vi står kl. fem minutter i aftensmad og har ingen anelse om hvad vi skal have. Vi orker ikke at handle og lave en ret som tager 30 eller 45 minutter. Hvis vi står i Kvickly, er jeg helt blank på hvad vi skal handle – hvis maden skal være klar med det samme når vi kommer hjem.

Så! Nu har jeg endelig fået mig taget sammen til at lave dette indlæg. Jeg tænker ikke, jeg er den eneste som står og mangler en masse inspiration til lynhurtige opskrifter. Mad på 15 minutter. Hvis I har nogle favoritter I laver, når det skal gå virkelig stærkt – så kom endelig med dem i en kommentar. Jeg vil så gerne dele med resten af mine læsere. Ellers håber jeg I kan få gavn af de her idéer

 

Gode og meget nemme opskrifter

 

Sandwich:

 • Sandwich, enten rugbrødssandwich eller i bløde sandwichbrød. Du kan lave disse med Serrano, hvor du skal bruge et glas pesto, lidt salat, en pakke serrano skinke, en pose mozzerella ost, agurk og avocado.
 • Du kan også komme varmrøget laks i – det smager også skønt i sandwichs. Hvis du har syltede rødløg på lager, er det altid en god idé i sandwich.
 • Du kan også lave disse rugbrødssandwich med humus, kylling og spinat. Hvis du gerne vil lave turboversionen, så køb dig til både en færdiglavet humus og forstemt kylling.
 • Du kan også smække en tunsalat sammen og komme den i rugbrødssandwich.

 

Andre retter med brød:

 • Toast, f.eks. på rugbrød – jeg elsker mine toast med spegepølse og myseost (en brun norsk ost) spis sammen med grøntsagsstave. Har du 10 minutter mere, kan du lave dine toast på disse blomkålsbrød.
 • Pitabrød, fyld dem evt. med frosne falafler som lige varmes op i mikrobølgeovnen et par minutter, lidt agurk, tomat, frisk spinat og evt. en hurtig cremefraichedressing eller guacamole. Mine favorit pitabrød er dem fra Premieur, som købes i Netto.
 • Pariserbøf, lav en lynhurtig udgave med ristede toastbrød, hakkebøffer, lidt ketchup, rødbeder og spejlæg.
 • Rugbrødsmadder – altid en god idé hvis det skal gå stærkt. Nogle favoritter her hjemme er fiskefilet med remoulade, flødeost, avocado og purløg, tomatmadder, makrelmadder eller spegepølsemadder.

 

Pasta og squash-spaghetti:

 • Pasta med laks og spinat – spinat, hvidløg og cherrytomater svitses af på en pande. Fløde tilsættes og det smages til med salt og peber. Frisk spaghetti koges og det hele serveres med røget laks, mozzarella og pinjekerner.
 • Pastapesto, kog spaghetti og vend det rundt med et glas basilikumspesto. Server med frisk basilikum, cherrytomater og ristede pinjekerner.
 • Spaghetti med guacamole. Kog spaghetti eller striml en squash. Lav en guacamole, som pastaen vendes rundt i. Server med cherrytomater, friske krydderurter og evt. sprød bacon eller opvarmede falafler (dem fra frost).
 • Spaghetti med tomatsauce og rejer. Kog spaghetti eller striml en squash. Lav en tomatsauce og kom over. Hæld kogende vand over frosne rejer og server disse til pastaen sammen med frisk basilikum og parmesanost.

 

Retter med æg:

 • Æggewrap med grønt og ristede kikærter. Æggewrappen tager 10 minutter, du kan komme de her ristede kikærter over (som dog også tager 10 minutter) ellers kan du spise den med varmrøget laks eller kikærter som ikke er ristet (for at spare lidt tid)
 • Spejlæg, falafler (de købte) og gnavegrønt
 • Omelet, denne tager 15 minutter at lave

 

Retter med tortillas:

 • Tortillaspizza, brug en tortillaspandekage som bund, smør den med tomatpuré eller marscarpone og en købt tomatsauce på glas (hvis du ikke orker at lave din egen). Kom lidt parmaskinke og mozzarella over, eller peberfrugt og rødløg. Jeg har også en med laks og spinat her.
 • Quasadillas: tortillaspandekager man kommer lidt fyld i og klapper sammen, så steges de på en pande. Det kunne være kylling og cheddarost, eller endnu nemmere skinke og ost.

 

Andet:

 • Salat med laks og hytteost eller spidskålssalat som kan spises med laks eller igen de her frosne falafler man varmer.
 • Tarteletter, dette fyld tager 15 minutter – kom det i købte tarteletbunde. Det er mine børns yndlings opskrift over dem alle.
 • Øllebrød, den vi plejer at lave tager vitterligt ikke mere tid. Rugbrød brækkes i stykker og koges op med vand, mørk øl, lidt salt og sukker. Bare lige 10 minutter. Så stavblendes det og spises med flødeskum og æggesnaps. Jeg tænker jeg skal dele min lynhurtige øllebrødsopskrift meget snart
 • Wok med frost grønt, køb en pakke kylling, en pose frostgrønt og en dåse kokosmælk. Svits kylling og grøntsager af i salt, peber og karry. kom kokosmælken over og server med frisk spaghetti. Jeg har en opskrift på en nem hverdagswok lige her.

Aftensmad på 15 minutter

Instagram

For meget mere aftensmad på 15 minutter – Følg meget gerne med på min instagramprofil. Her deler jeg en masse inspiration til især sundere mad og en aktiv livsstil. Både opskrifter, billeder, smoothiesversioner, madplaner mm.

Kommentarer

 1. Tak for super inspiration! Det var lige hvad jeg havde brug for i aften 🙂
  Det bliver kogt pasta vendt med dåsekikærter, pesto, fløde, cherrytomater og frisk mozerella.

  Jeg er gospel glad for onepot pasta retter.
  Der skal bare snittes løg og hvidløg, og så i med frosne grønsager (når det skal gå hurtigt), tomatpuré eller hakkede tomater, dåse kikærter/linser eller chorizo, samt friske krydderurter. Når pastaen er kogt, er maden færdig 😉

  1. Mange tak for din kommentar 🙂 Dejligt det kan bruges. Jeg vil også have nogle one pot pastaretter hertil bloggen, det mangler den virkelig 🙂

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret