Club sandwich

Club sandwich på den nemme måde, hvis det skal gå lidt hurtigt til aftensmaden. De her er lavet på toastbrød, men de bliver blot endnu bedre ved at bage dem selv. Der er en hjemmerørt karrydressing i, som både er krydret og sød. Grillede kyllingebryst, sprød bacon, bløde spejlæg og frisk, sprødt salat og grønt. Mums, jeg håber I er lige så vilde med min opskrift på club sandwich som jeg. Hvis du er lidt effektiv i et køkken, har du frokost eller aftensmad på 20 minutter her.

club sandwich

Club sandwich – min bedste opskrift på kyllingesandwich

 

Det tog mig 20-25 minutter i alt at lave dem, og det er virkelig nemt. En genial hverdagsspise, som både børn og voksne (i hvert fald her hjemme) er vilde med. Vi får de her hjemmelavede club sandwich med kylling og bacon ret tit og alle er glade når det kommer på menuen. Ungerne elsker det nemlig også, da de selv kan vælge hvad der skal i deres sandwich og på den måde sætte deres egen sammen. Opskriften her rækker til 4 gange klassisk club sandwich.

Club sandwich

Opskrift til 4 styks

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

Sandwich

 • 4 toastbrød eller valgfrie boller
 • en håndfuld salatblade
 • 1/2 agurk
 • 2 tomater
 • 1/2 rødløg
 • 2 kyllingebryst + salt og peber
 • 4 æg + olie, salt og peber
 • 4 stykker bacon
 • evt. lidt ketchup

Dressing

 • 4 spsk. cremefraiche
 • 2 spsk. mayo
 • 1 tsk. citronsaft
 • 1/3 tsk. karry
 • 1/2 tsk. salt
 • 1/2 tsk. sukker

Sådan gør du

 1. Start med at stege bacon på en tør pande, til det er sprødt. Tag det fra og læg det på et stykke køkkenrulle
 2. Steg nu dine kyllingebryst i fedtet fra bacon. Jeg brugte en grillpande og gav dem rigeligt med varme. Krydder med salt og peber og tag dem fra når de er stegt færdigt.
 3. Lav spejlæg i resterne af olien og drys igen med salt og peber. Mine fik 1 minuts tid på hver side
 4. Skyl salat, agurk, tomat og peberfrugt og skær disse + rødløg i passende stykker
 5. Kom brødene på risteren
 6. Bland dressingen sammen i en skål
 7. Saml nu sandwichen ved at halvere brødene, så de danner trekanter. Smør dem med rigelig dressing, kom salatblade på. Skær kyllingen over i skiver og læg nogle i din sandwich, top med de andre grøntsager, et spejlæg og bacon. Evt. ketchup hvis du synes. På med overbrødet igen (som også er smurt). I med en pind evt, for at holde på den. Velbekomme

Bedøm denne ret

clubsandwich

Billig omgang aftensmad eller frokost

Sådan 4 gange luksus club sandwiches med kylling, bacon, æg og grønt kan du handle ind til for 105 kroner. Jeg har ikke regnet dressingen med i indkøbet, da du måske har lidt mayo, cremefraiche og karry der hjemme, ellers måske endda en færdig karrydressing du kan bruge. Men altså, du kan lave 4 lækre og mættende sandwiches for 26 kr. pr. sandwich.

 

Hvorfor hedder det club sandwich?

En original club sandwich skulle eftersigende have været på menukortet på restauranterne i USA siden 1899. Én teori er, at den blev opfundet på en spilleklub i New York. Hvad er der i en club sandwich så? Clubsandwichen, også oprindeligt kaldet clubhouse sandwich, indeholder traditionelt bacon, kalkun, tomater, salat, ost og mayonnaise. Dog er en klassisk dansk version af sandwichen med karry, da man nu forbinder en club sandwich med karrydressing også. Desuden erstattes kalkun oftes med kylling nu. Førhen erstattede man ofte bacon med skinke.

 

Brød til club sandwich

Man kan jo variere en hel del i dem. Brødet kan bages selv, hvis man har god tid. Vi købte os ud af dem her med toastbrød med fuldkorn, som vi smed på brødristeren. Jeg har også en opskrift på hjemmelavet sandwichbrød (også med pikantost) lige her. Du kan også bage dit eget rugbrød (eller købe et selvfølgelig), så får du en grovere og mere mættende sandwich. Sidste forslag er at bruge blomkålsbrød. Det smager også hammergodt og så får man lidt ekstra grøntsager på den måde.

 

Dressing og dips til sandwichen

Denne lækre hjemmerørte karrydressing har jeg kommet i. Den er super nem og hurtig lige at røre sammen, og så giver den bare vildt god smag til sandwichen. Desuden har vi en ketchup i vores sandwich, bare en købevariant. Men har du mere tid, vil jeg virkelig anbefale dig at lave den selv. Det smager så godt. Jeg har en opskrift her på hjemmelavet ketchup. Nedenfor kommer jeg lige med forslag til andre dressinger, som man også sagtens kan komme i en sandwich.

 • En klassisk guacamole – en avocadocreme med godt med hvidløg.
 • En hjemmelavet pesto – min favorit er en med basilikum, parmesan og pinjekerner. Men du kan også lave en rød pesto f.eks.
 • En hummus – en kikærtecreme, som smager dejlig kraftigt af spidskommen og hvidløg.
 • En cremefraichedressing – jeg har en opskrift i dette indlæg.
 • En haydari – som er en sindssygt god peberfrugtdip med feta. Hvis du ikke har prøvet at lave sådan én, bør du virkelig prøve det.

 

Clubsandwich med kylling og spejlæg – foreslag til tilføjelser

Kyllingen tilberedte jeg på en grillpande, da jeg synes det giver det bedste resultat. Her kan de jo sagtens komme på en almindelig stegepande eller på en rigtig grill. Bacon kan erstattes af ristet parmaskinke, som også kan ristes helt sprødt. Vi får desuden spejlæg i vores, hvilket jeg synes lige trækker sandwichen op på et ekstra niveau. Er du ikke til æg, kan du selvfølgelig bare undlade dette. Hvis sandwichen skal være endnu mere luksus, kan man evt. tilføje smeltet ost og/eller avocado. To ting der også bare gør det godt i en sandwich.

 

karrydressing

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret