Omelet

Omelet er noget, jeg spiser virkelig tit til frokost, når jeg arbejder hjemme. Det er klart den frokost jeg får mest, da det smager skønt, mætter rigtig godt og er sundt. Jeg spiser altid brød til morgenmad, så til frokost vil jeg meget gerne have noget andet. Så sådan en omelet her er bare en glimrende muligvis for at få lidt proteiner, grøntsager og knap så meget brød. Her er nok til en person

omelet
Omelet med persille, parmesanost og et skvat fløde. Så nem og dejlig frokost

 

Omelet

Opskrift til 1 person

Forberedelsestid

7 minutter

Tilberedelsestid

8 minutter

Samlet tid

15 minutter

Ingredienser

 • 2 æg
 • 1/2 dl piskefløde eller mælk
 • 2 spsk. revet parmesanost
 • 1 spsk. løg
 • 1 spsk. persille
 • salt og peber

Desuden

 • 2 stykker bacon
 • lidt ketchup og purløg

Sådan gør du

 1. Start med at stege bacon sprødt
 2. Bland æg, fløde og parmesanost sammen i en skål
 3. Snit løg og persille fint og kom ved
 4. Kom salt og peber ved
 5. Kom olie eller smør på en pande og skru op for middel-varme (måske 7 ud af 9 på et komfur)
 6. Hæld æggemassen herover og lad den blive fast i kanterne
 7. Vend den ene halvdel ind over den anden (så den klappes sammen) og lad den ligge sådan et minut eller to til den ikke er direkte flydende inden i. Den skal dog heller ikke være helt fast, gerne lidt en mellemting.
 8. Server med sprødstegt bacon, ketchup og frisk purløg

Bedøm denne ret

 

Omelet opskrift

 

Omelet med ost og fløde, mums – det her er min yndlings opskrift, som giver den mest cremede smag og tekstur. Den er meget nem at lave, og på bare et kvarter har man den bedste omelet med sprødstegt bacon på toppen. Der er et hav af muligheder for at lave sin omelet lige præcis som man elsker den og jeg kommer også med en masse idéer herunder. Men her er en ret klassisk udgave, som er helt perfekt til både en lidt luksus morgenmad, til brunch eller som en dejlig mættende frokost.

 

Hvordan laver man omelet

Det her er en meget nem omelet, da det blot er at piske lidt råvarer sammen og derefter stege det hele. Hvis du vil gøre det endnu hurtige, så undlad blot løg er jo ellers skal pilles og hakkes. Ofte laver jeg min version ved at komme æg, fløde (eller mælk), parmesanost og krydderier i en skål og blot tilføje grønt som ikke skal snittes. F.eks. en god håndfuld frisk spinat. Så røre det sammen og steges på en pande, nemt! Dog er sådan en sag her allerbedst hvis den lige toppes med noget sprødt og saltet, som f.eks. bacon eller chorizopølse. Hvis du vil lave luksusudgaven, så server den med en hjemmelavet ketchup.

 

Omelet med grøntsager

Ved at tilføje ekstra grønt, kan du lave dig en sund omelet. Du kan f.eks. komme frisk spinat her i. Du kan komme revet gulerødder, små stykker peberfrugt, aubergine eller squash her i. Du kan også servere din omelet med lidt gnavegrønt til, hvis det f.eks. er til frokost. Her plejer jeg at spise lidt agurk, tomat, peberfrugtstænger, gulerødder og avocado til. Hvis du ønsker den mindre fed, så brug mælk fremfor piskefløde eller undlad osten. Jeg er personligt klart mest til at lave omelet med fløde og jeg synes også osten er et must. Jeg vil langt hellere bruge mere grønt, men ikke skære ned for fedtet.

 

Andre idéer til fyld og servering

Du kan jo også lave en spansk omelet, som er noget mere fyldig. Jeg synes denne opskrift er ret genial til frokost, hvor den spanske udgave: omelet med kartofler er mere aftensmadsegnet. De her kartofler gør den tykkere, mere fyldig og om muligt endnu mere mættende. Hvis det er sådan en variant du vil kaste dig ud i, skal du bruge kartofler du koger først og derefter steger sprøde sammen med f.eks. chorizopølse. Dette tager du op igen og så tilsættes æggeblandingen i stedet. Kartofler og chorizo kommer du så tilbage på panden og så kan du lige give panden lidt varme i ovnen til sidst. Du kan også skifte bacon eller chorizo ud og i stedet lave en omelet med skinke.

Se også min opskrift på en æggewrap, som smøres med avocado og spises med ristede kikærter og lidt ekstra grønt – glimrende frokost. Jeg har også en tærte uden mel her, men med masser af æggefyld. Ellers har jeg en samling her med frokostidéer, som er meget nemme, hurtige og grønne.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret