Sød kartoffel vafler

Sådan en omgang sød kartoffel vafler bliver godt nok produceret på højtryk her hjemme for tiden. De er bare perfekte fordi man kan toppe dem med sit yndlingsfyld, så alle mand elsker dem. Salte, let fedtede og yderst sprøde vafler, som smager hamrende godt! Nedenfor kan du finde inspiration til hvad du kan toppe dem med.

Sød kartoffel vafler

Sød kartoffel vafler

Sød kartoffel vafler

 

Denne her opskrift på sød kartoffel vafler er du bare nødt til at prøve. Ej de smager så godt! Vi spiser dem virkelig tit her hjemme – både til frokost eller aftensmad – nogen gange begge dele :D. Det tager ikke altid at producere sådan en omgang og kræver tilmed ikke det store. Har du alligevel lidt kartofler og sød kartofler liggende, som du ikke ved hvad du skal gøre med? Så har du måske svaret her! Udover de to ting, kommer jeg lidt løg i, samt æg, mel og cheddarost-  giver bare en virkelig god smag og gør, at de er lidt snaskede. Mums siger jeg bare..

Vafler med sød kartoffel

Opskrift til 4 vafler afhængig af størrelse

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

 • 275 g kartofler (målt med skræl på)
 • 200 g sød kartoffel
 • 1 lille løg
 • 3 æg
 • 75 g revet cheddarost
 • 4 spsk. hvedemel
 • 1 tsk. salt + peber
 • Smør til stegning

Sådan gør du

 1. Riv kartofler og sød kartoffel på et rivejern på den grove side (jeg beholder blot skrællen på, men rengør selvfølgelig godt inden). Pres så meget væske fra du kan og kom det i en skål.
 2. Hak løg fint og kom i skålen sammen med de øvrige ingredienser. Rør det sammen.
 3. Tænd dit vaffeljern og kom lidt smør i det.
 4. Kom en god skefuld dej i, opskriften her giver 4 store vafler hvis du bruger et belgisk vaffeljern. Giv vaflerne 6-7 minutter, så de bliver helt sprøde og gyldne.
 5. Køl af på en rist.

Bedøm denne ret

vafler med sød kartoffel

Fyld til vafler – hvad kan man komme på sød kartoffel vaflerne?

Det fede ved sådan nogle valfler her er, at man kan komme ALT mulig forskellig slags toppings på. Nok derfor jeg elsker dem så meget – det er aldrig det samme måltid hver gang. Jeg kommer altid en slags smørrelse på, og så en form for grønt og noget kød/fisk. Her kommer jeg med nogle forslag.

Smørrelse:

 

Kød/fisk:

 

Mine bedste vaffelopskrifter – både søde og salte

salte belgiske vafler

Følger du med på Instagram eller TikTok?

Hvis ikke, så kan du klikke lige her, og komme direkte ind på min Instagram profil – hvis du kunne tænke dig at følge med. Jeg deler dagligt madinspiration og generelt lidt fra min hverdag og familie liv. Du kan også følge med på min TikTok profil og måske blive inspireret af mine madvideoer. Jeg håber, at vi ses derude 🙂

Kommentarer

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret