Pulled chicken i mexi-marinade

Her får du opskriften på pulled chicken, i hvert fald sådan som jeg laver det. Vi får det ret ofte, da det er nemt og det smager hammergodt. Det kan bruges til rigtig mange retter, feks. en salat som her på billedet.

pulled chicken

pulled chicken

Pulled chicken

 

Pulled chicken er kyllingebryst som er kogt og derefter trukket fra hinanden med to gafler. Jeg har vendt mit kogte kyllingekød i en mexicansk inspireret marinade og det smager bare så godt. Nu er det mexicanske køkken også min favorit, så derfor går denne opskrift på pulled chicken også rent ind hos mig. Marinaden er med masser af lime, lidt spidskommen, chili, brun farin og andet godt. Få opskriften på den tacosalat her på billedet, hvor kyllingen indgår og se også en video på den nedenfor.

Pulled chicken

Opskrift til 2-4 personer

Jeg har skrevet at det rækker til 2-4 personer, det afhænger af hvordan du spiser det. Hvis det er i sandwich, i salater, i pandekager osv. så er der nok til 4. Hvis du bare spiser skålen med kylling som det primære, måske sammen med lidt ved siden af – er det kun nok til 2 personer.

Denne portion rækker altid til vores familie på 4 + vi har lidt rester til dagen efter.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Ingredienser

 • 2 store kyllingebryst
 • 1 dl olivenolie
 • 1 stor spsk. brun farin
 • 1 god tsk. paprika
 • 1/2 tsk. stødt koriander
 • 1 god tsk. spidskommen
 • saft fra 1 lime
 • godt med salt og peber
 • et drys chilipulver eller lidt af en frisk chili

Sådan gør du

 1. Kom kylling i en gryde med vand og lad det koge i 10-15 minutter, til det er gennemkogt.
 2. Træk det fra hinanden med to gafler eller skær det fra hinanden
 3. I en skål blandes alle ingredienserne sammen fra listen (minus kylling)
 4. Kom så kyllingen ned i marinaden og spis

Bedøm denne ret

pulled chicken

Hvad kan du ellers bruge pulled chicken til?

 • Jeg laver ofte spinatpandekager eller spinatvafler og bruger det her til. Gerne sammen en en dressing og en masse grøntsager
 • I pita, bagels eller sandwiches. Igen kan man smøre det med flødeost, en creme fraichedressing eller andet lidt neutralt – da kyllingen smager af meget i sig selv og så komme salat mm. i. Langtidsbagte tomater ville også være virkelig skønt her til.
 • I salat, enten i denne mexicanske eller bare sammen med en hel simpel grøn salat. Tilføj f.eks. agurk og avocado, så har du da en dejlig frokost. Eller ristede kikærter også, hvis det skal mætte endnu mere.

 

Frysevenligt

Frys gerne din pulled chicken ned. Jeg kommer det i en frysepose eller madkasse og så bare direkte i fryseren. Når det tages op igen, lader jeg det bare stå fremme på køkkenbordet – så det tør langsomt op. Når det skal spises varmer jeg det, enten en gang i mikrobølgeovnen eller lige en tur på en pande.

 

Varier blot smagen og brug det til andre retter

Skift ud i din marinade, hvis du ønsker en anden smag. Det her med at koge kyllingen og trække den fra hinanden er jo blot starten. Her efter kan det vendes i alverdens krydderier og smage. F.eks. kan du lave en creme fraiche dressing med karry og mango chutney. Det gør jeg også tit, hvis vi skal have en slags hønsesalat (perfekt oven på ristet rugbrød eller i sandwich). Det her med at koge kyllingen og trække det fra hinanden på denne her måde gør jeg også når vi skal have tarteletter. Så laver jeg blot en opbagt sauce som jeg smider lidt asparges og kyllingen i. Nemt!

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Virkelig enkelt og super lækkert. Min dreng på 2 guffede kylling i sig.
  Tak for en god opskrift ☺️

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret