Chokoladevafler med hindbær- og hasselnøddeis

Reklame for Naturli

Sundere chokoladevafler uden mel, mælk og sukker. Oplagt til dig, der ikke tåler disse ting. De kan desuden meget let gøres glutenfri også – nemlig blot ved at bruge glutenfri havregryn frem for almindelige. Her er vaflerne serveret med to slags is og friske bær.

chokoladevafler
chokoladevaflerchokoladevaflerOpskrift på chokoladevafler

 

Jeg har valgt at lave sundere vafler, uden mælk. Vaflerne er med honning og banan, og er derfor naturligt sødet. Som mel har jeg brugt blendet havregryn, hvorfor vaflerne er nemme at gøre glutenfrie. Som væske har jeg brugt soyadrikken også fra Naturli med vaniljesmag. Nu hvor isen er uden mælkeprodukter, skulle vaflerne jo gerne passe hertil – så en glimrende spise til jer, der ikke tåler mælkeprodukter.

Chokoladevafler med hindbær- og hasselnøddeis

Opskrift til 4 personer

Ingredienser

 • 6 æg
 • 2 modne bananer
 • 3 spsk. kakao (jeg brugte bagekakao)
 • 1 tsk. salt
 • 1 tsk. bagepulver
 • 3 store spsk. honning
 • 1 dl soyadrik med vanilje
 • 140 g havregryn (evt. glutenfrie)

Sådan gør du

 1. Kom alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor
 2. Kom lidt kokosolie i dit vaffeljern og tag ca. 2/3 dl af dejen over i jernet a gangen
 3. Når vaflerne er ved at være færdige, kan du tage isen op af fryseren (den tør ret hurtigt op)
 4. Pynt vaflerne med is og friske bær

Bedøm denne ret

chokoladevafler
chokolade vafler

Andre vaffelopskrifter

Ud over denne opskrift på vafler, har jeg en del andre her på stedet. F.eks. de her helt klassiske sprøde vafler. Se også min opskrift på glutenfrie snickersvafler eller mine bananvafler med kardemomme.

 

Vegansk is til chokoladevafler

Isen er vegansk og lavet på havre. Den fås i 4 varianter, én med hasselnød, en vanilje-, en hindbær- og en chokoladevariant. Jeg har valgt hasselnød, hindbær og chokolade og de smager virkelig godt. Jeg synes de smager som almindelig flødeis – måske en lille smule tyndere i sin konsistens, men det er ikke meget. Den med hindbær har en frisk og tydelig hindbærsmag – det er nok næsten min favorit.

 

Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Følg endelig også med inde på min Facebook-side og på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler inspiration til sundt tilbehør, aftensmad med masser af grøntsager og salater. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste. Og ellers kan du finde alle mine madplaner lige her, som alle har tilhørende indkøbssedler. Jeg håber, du kan finde inspiration til aftensmaden hjemme hos jer.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret