Chokoladevafler med hindbær- og hasselnøddeis

Reklame for Naturli

chokoladevafler
chokoladevaflerchokoladevaflerOpskrift på chokoladevafler (nok til 4 personer)

 

 • 6 æg
 • 2 modne bananer
 • 3 spsk. kakao (jeg brugte bagekakao)
 • 1 tsk. salt
 • 1 tsk. bagepulver
 • 3 store spsk. honning
 • 1 dl soyadrik med vanilje
 • 140 g havregryn (evt. glutenfrie)

 

 1. Kom alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor
 2. Kom lidt kokosolie i dit vaffeljern og tag ca. 2/3 dl af dejen over i jernet a gangen
 3. Når vaflerne er ved at være færdige, kan du tage isen op af fryseren (den tør ret hurtigt op)
 4. Pynt vaflerne med is og friske bær

 

Jeg har valgt at lave sundere vafler, uden mælk. Vaflerne er med honning og banan, og er derfor naturligt sødet. Som mel har jeg brugt blendet havregryn, hvorfor vaflerne er nemme at gøre glutenfrie. Som væske har jeg brugt soyadrikken også fra Naturli med vaniljesmag. Nu hvor isen er uden mælkeprodukter, skulle vaflerne jo gerne passe hertil – så en glimrende spise til jer, der ikke tåler mælkeprodukter.

chokoladevafler
chokolade vafler

Andre vaffelopskrifter

Ud over denne opskrift på vafler, har jeg en del andre her på stedet. F.eks. de her helt klassiske sprøde vafler. Se også min opskrift på glutenfrie snickersvafler eller mine bananvafler med kardemomme.

 

Vegansk is til chokoladevafler

Isen er vegansk og lavet på havre. Den fås i 4 varianter, én med hasselnød, en vanilje-, en hindbær- og en chokoladevariant. Jeg har valgt hasselnød, hindbær og chokolade og de smager virkelig godt. Jeg synes de smager som almindelig flødeis – måske en lille smule tyndere i sin konsistens, men det er ikke meget. Den med hindbær har en frisk og tydelig hindbærsmag – det er nok næsten min favorit.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret