Chili sin carne

Vegetarisk chili sin carne, altså en slags chili con carne uden kød. Her er kødet erstattet med røde linser, og så er her skruet godt op for både grøntsager og smag.

chili sin carne

Chili sin carne

 

Her får I mit bedste bud på en vegetariske ret der smager hammer godt. Jeg elsker den klassiske chili con carne, som jo er med oksekød. Den får vi rimelig ofte hjemme hos os, da alle mand faktisk er vild med retten. Men nu har jeg også kastet mig ud i den vegetariske udgave, også kaldet chili sin carne. Jeg har brugt godt med grøntsager her til, og blot hakket det fint. På den måde får det nærmest konsistens som farsen i udgaven med kød. I hvert fald går det ind og giver en masse fylde og bid i retten. Man kan sagtens skifte lidt ud i grøntsagerne og i krydderierne her til. Hvis du ønsker den stærkere, brug mere chili eller omvendt – er den til børn, kan du skrue lidt ned. Her er min opskrift på chili sin carne, serveringsforslag og små justeringer kan findes under selve opskriften.

Chili sin carne

Opskrift til 6-8 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

35 minutter

Ingredienser

 • 2 løg
 • 3 fed hvidløg
 • 3 gulerødder
 • 2 stængler bladselleri
 • 1 squash
 • knap 1 hel rød chili, min vejede 15 g
 • 1 peberfrugt
 • 2 spsk. olie
 • 1,5 tsk. kanel
 • 1 god tsk. stødt koriander
 • 1 tsk. stødt spidskommen
 • 1,5 tsk. salt + lidt sort peber
 • 2 dåser hakket tomat
 • 4 dl vand
 • 2 dl røde linser
 • 2 dåser kidneybønner
 • 2,5 dl rødvin
 • 30 g mørk chokolade

Forslag til servering

 • Creme fraiche
 • Lime
 • Frisk koriander
 • Frisk chili
 • Nachos
 • Evt. ris hvis du synes

Sådan gør du

 1. Snit grøntsagerne fint, behold gerne peberfrugten i lidt større stykker. Jeg brugte en foodprocesser til det hele. Så skræl og skyl – og så i med løg, hvidløg, gulerødder, bladselleri, squash og chili i din food processor.
 2. I en stor gryde, evt. en wok varmes olie op. Vend alle grøntsagerne rundt her i sammen med krydderierne.
 3. Når det har taget lidt farve og er faldet let sammen, tilføjes hakket tomat, vand og røde linser.
 4. Dræn kidneybønnerne og kom ved (væsken de ligger i kasseres).
 5. Kom rødvin og chokolade ved, vend det godt rundt og lad det ellers simre ved middelvarme i 20-25 minutter. Rør et par gange undervejs. Hvis du vil servere med ris, skal disse koges.
 6. Smag til med salt og peber og server med dine toppings.

Bedøm denne ret

Brug gerne andet grønt

Jeg har brugt løg, hvidløg, squash, gulerod, bladselleri, chili og peberfrugt i retten. Du kan sagtens undlade lidt af det, hvis du ikke har så meget liggende. Du kan også supplere med revet aubergine, tomater eller frisk spinat – det er grøntsager jeg også forestiller mig vil passe fint ind. Af krydderier kan du også sagtens tilpasse retten, så jeres familie er mest glad. Denne krydderblanding kunne alle mand være med på her hjemme, dog hvor ungerne synes smagen var god kraftig – så de havde brug for lidt creme fraiche og chips til.

Server din chili sin carne til

Jeg synes næsten ikke den behøver at blive serveret sammen med andet, da der jo både er chips, koriander, creme fraiche og den slags toppings her til. Jeg elsker også avocado her til, enten bare som den er eller som en guacamole. Jeg elsker at servere en tomatsalsa eller en mango salsa hertil, eller hvis overskuddet er stort – noget brød. F.eks. dette fladbrød med hvidløg og smør

 

Andre vegetariske retter

 

Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Følg endelig også med inde på min Facebook-side og på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler inspiration til lækker hverdagsmad, og hvor du kan se glimt af mit liv i det hele taget. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste. Jeg har desuden en masse forskellige typer af madplaner, som du kan finde her – her er både de hurtige madplaner, nemme madplaner, børnevenlige madplaner, budgetvenlige madplaner, kaloriefattige madplaner og meget mere.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret