Mexicansk mad

Mexicansk mad

Så kommer vi til mit yndlings køkken (jeg har lige siddet og skrevet lidt beskrivende tekster til alle de her verdenskøkkener kategorier). Mexicansk mad er simpelthen min favorit. Det kan være virkelig svært at vælge, jeg elsker også mellemøstlig, asiatisk og indisk. For ikke at tale om vores egne fine danske køkken. Men der er bare noget over det mexicanske køkken. Det er både specifikke råvarer der hører til det mexicanske køkken, men bestemt også retter der sat sammen smager himmelsk.

Jeg har rejst rundt i Mexico, Guatamala og Belize

Jeg har rejst nogle måneder i Mexico, og måske er det derfor min kærlig til mexicansk mad er så stor. Men der er bare så meget godt fra det her køkken: lime, avocado, nachos, salsa, tomat, chili. Jeg husker især rigtig meget at vi fik tortillaspandekager med bønnemos, en masse lime og så frisk koriander. Dengang kunne jeg ikke lide koriander og i virkeligheden satte jeg slet ikke stor nok pris på madoplevelserne dernede fra. Jeg var ganske træt af bønnemosen og følte det her koriander ødelagde det hele. Hvis jeg tog den tur nu, ville min opfattelse være en helt anden. Jeg ville ELSKE det!

Jeg har rigtig mange mexicanske retter her på stedet: mexicanske salater, supper, enchiladas, fajitas, quasadilas og megt andet godt. Jeg vil også hele tiden udvikle endnu flere opskrifter og udvide kategorien. Så er der noget du synes der mangler, må du endelig sige til.

Jeg håber min glæde for det mexicanske køkken kan smitte bare en smule af på jer.