Mellemøstlig middag

mellemøstlig middag
mellemøstlig middag
mellemøstlig middag
mellemøstlig middag
mellemøstlig middag Mellemøstlig middag med alle mine yndlings sager fra det mellemøstlige køkken. Krydrede bløde falafler, haydari, auberginesalat med tahindressing, kofta, marokkanske salater osv. Uhmm..

 

Mellemøstlig middag

 

I sidste weekend blev jeg 30 år og holdt fødselsdag for familien fredag aften. Jeg var lidt i tvivl om hvad menuen nu skulle stå på, og var både omkring slider-tema med en masse små miniburgers samt det tyrkiske og mexicanske køkken. Jeg endte dog med mellemøstlig tema, da det er noget som jeg virkelig elsker. Jeg lister lige op her under hvad menuen stod på. Jeg synes selv det hele blev ret godt, så hvis du mangler en idé til lidt gæstemad, må du hellere end gerne snuppe menuen her :o) Vi var 6 mennesker og her var rigeligt mad. Det meste af det kan sagtens laves dagen i forvejen, så der ikke er det helt store pres når gæsterne kommer. Faktisk gik jeg først i køkkenet små 40 minutter inden gæsterne kom.

 

 

Planlægning

 

  • Jeg lavede falaflerne dagen inden og varmede dem blot op i det gæsterne kom
  • Jeg lavede farsen til spydene dagen inden og stegte dem kort inden gæsterne kom. De kan sagtens steges dagen inden også, og så blot lige i ovnen inden servering.
  • Salaterne kan også laves i forvejen, dog vil jeg anbefale at toppe dem med nødder og friske krydderurter lige inden servering. De bagte auberginer er bedst lige efter salaten er lavet.
  • Brødet skal blot lige varmes
  • Begge dips er super fine at lave dagen i forvejen

Kommentarer

  1. Hej, jeg kan godt se, at der er lidt tid, siden opslaget er lavet. Men det lyder så skønt. Dog driller opskriften til ananassalsaen og jeg kan ikke finde det andre steder. Kan du hjælpe? 🙂

  2. Jeg elsker det her indlæg! Jeg er inde i en periode, hvor alt mellemøstlig mad virkelig inspirerer mig. Det er nok, fordi de varme krydderier og farver emmer af hygge på denne årstid ? Jeg har lige bestilt en portion kikærtemel hjem, så jeg skal snarest afprøve dine pandekager. Baba gaboush og din marokkanske gulerodssalat fra forleden skal jeg også prøve snart! ?

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret