Couscoussalat med frisk mynte, granatæble og pistacienødder

Her er mit bud på en fremragende couscoussalat. En lidt mellemøstlig salat med couscous, granatæblekerner, pistacie og frik mynte

couscoussalat
couscoussalat

Couscoussalat

 

Couscoussalat med frisk mynte, sprøde syrlige granatæblekerner, saltet pistacie og cremet fetaost. Denne salat er bare virkelig god, mættende og perfekt tilbehør til kød eller veggiedeller. Den er vendt i en syrlig citrusdressing, hvis du synes kan du snildt tilføje nogle flere krydderier til dressingen.

Couscoussalaten blev serveret som en del af den mellemøstlige menu til min fødselsdag, og alle gæsterne var ganske tilfredse. Den kan fint laves dagen inden servering og så blot piftes op med friske mynteblade og pistacienødder lige inden den skal spises. Den er også glimrende som frokost dagen efter, så lav blot rigeligt.

Her er nok til 3-4 personer, hvis man får lidt kød, falafler eller lignende ved siden af. Håber I kan lide den og har lyst til at prøve den af. Den kan sagtens gå for at være en god mættende måltidssalat, især sammen med falafler.

 

Opskrift på couscoussalat med frisk mynte, granatæble og pistacienødder

Couscoussalat vendt i masser af citron, toppet med friske krydderurter, syrlige granatæblekerner, cremet feta og salte pistacienødder

Couscoussalat

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

20 minutter

Ingredienser

 • 100 g couscous (+ 3 dl kogende vand)
 • 1 citron (økologisk) + 1/3 dl olie + 1 lille tsk. salt + lidt peber
 • 1/4 rødløg
 • 1 håndfuld tørrede abrikoser
 • 1 håndfuld frisk mynte
 • 50 g pistacienødder
 • 100 g fetaost eller salatost
 • 1/2 granatæble

Sådan gør du

 1. Hæld couscous i en skål og kom kogende vand over dem, så de er dækket – lad dem ligge sådan i 5 minutters tid ind til at de har suget alt vandet til sig
 2. I en anden skål blander du skallen og saften fra citronen + olie, salt og peber
 3. Vend couscous og dressing sammen og kom det i en stor serveringsskål
 4. Hak rødløg, abrikoser og frisk mynte og kom det over
 5. Kom pistacienødder over og smuldr med fetaosten
 6. Klargør granatæblet og kom kernerne over salaten

Bedøm denne ret

couscoussalat
couscoussalat

Andre idéer til mellemøstlig middag, hvor denne couscoussalat kunne indgå

 

Instagram

Følg meget gerne med på min Instagramprofil for mere mad-inspiration og nemme opskrifter. Her deler jeg både en masse salat inspiration, aftensmad, smoothies, madpakkeidéer osv. Der er også træningsinspiration og glimt fra vores nybyg – hvis det kan friste.

 

Min kogebog

Hvis du har lyst til at støtte mig, så må du meget gerne bestille min bog HVERDAGSMAD. Den er nemlig fyldt med grønne nemme hverdagsretter, både morgenmad, frokost og madpakke, salater, tilbehør, en masse aftensmad og søde sager. Her ud over indeholder den madplaner og træning. Du kan læse mere om den her, og købe den her. Jeg er selv enormt stolt af bogen og jeg har sat prisen på den så lav som overhovedet muligt, så så mange som muligt af jer kan eje den. Mange tak!

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret