Mellemøstlig mad

Mellemøstlig mad

Mellemøstlig mad. Åh altså det havde jeg nærme glemt. Jeg sad lige i min “mexicanske kategori” og fortalte om at det mexicanske køkken er min favorit. Men så kom jeg til at tænke på det mellemøstlige køkken. For det kan virkelig også noget.

Mellemøstlige retter

Jeg har mange mellemøstlige retter her på stedet. Falafler, hummus, fladbrød, salater med granatæble, aubergine og pistacie. Her er baba ganous, bulgursalater med masser af friske krydderurter. Her er haydari (min yndlings dip), marokkanske salater, köfte, kikærtepandekager og en masse andet dejligt.

Mellemøstlig mad er nipsemad

Det gode ved det mellemøstlige er at det er meget nipsemad! Jeg elsker tapas og sådan noget dele mad, hvor man kan få en masse forskellige smage og konsistenser. Her er både brød, dips, salater, eget varmt, noget vegetariske og noget med kød. Det mellemøstlige køkken byder på en masse grøntsager og dermed også frisk mad. Men det byder også på friture, fedme, sprødhed og salt. Man kan sagtens købe sig til mange af de her retter, f.eks. kan man købe gode fladbrød, falafler eller en bøtte med humus. Det er bare lidt mere luksus at lave det selv og så er det virkelig ikke særlig svært.

Perfekt som tema til den næste komsammen

Jeg håber meget du finder inspiration, måske du skal lave mellemøstligt tema til din næste komsammen og have en masse skønt mellemøstlig mad. Hvad end du inviterer på fødselsdag eller fredagsmad.

Se mine andre verdenskøkkener.

Mine opskrifter på indisk mad her, amerikansk mad her, asiatiskmad her og (nok mit yndlings køkken) mexicansk mad her.