Falafler – min bedste opskrift

Falafler er jo en gudespise, hold op jeg elsker falafler. Både de hjemmelavede, men også dem man køber. Min yndlings købeversion er dem fra Urtekram (Nutana). Min yndlings hjemmelavede udgave er disse. De er bløde og saftige inden i og sprøde og fedtede uden på. De er med persille, hvidløg, tahin og selvfølgelig kikærter.

falafler

Falafler er kikærtefrikadeller med masser af smag. De her er lynhurtige og nemme.

 

Falafler, min bedste opskrift på falafler

 

Falafler er min favorit veggiedelle. Jeg er svært glad for dem, jeg spiser dem rigtig tit og jeg bliver aldrig træt af dem. Jeg har prøvet mange forskellige slags, både af købevariatoner, og af de hjemmelavede. De perfekte falafler er i min verden bløde og saftige inden i, de må endelig ikke være tørre. Og så skal de være sprøde og fedtede uden på.

En udfordring når man laver falafler er at undgå de smuldrer og går i stykker under stegningen. Men kommer man for meget mel eller rasp i (så de er lettere at styre), kan de blive alt for tørre og kedelige. Det kan derfor godt være lidt svært at lave sine egne. Men her er mit bud på nogle, jeg synes blev ret så gode. De smuldrer nemlig ikke så nemt og så er de helt sprøde uden på, men slet ikke tørre.

Falafler

Opskrift til 12 styks

Falafler som er bløde og saftige inden i og sprøde og fedtede uden på. Jeg synes de her falafler blev så gode.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

 • 1 dåse kikærter
 • 1 god håndfuld persille
 • 2 fed hvidløg
 • 1 løg
 • 1 spsk. stødt spidskommen
 • 2 tsk. tørret koriander
 • 1 god tsk. salt + lidt sort peber
 • 1 æg
 • 1/2 citron (saften)
 • 1/2 dl rasp
 • 2-3 dl fritureolie (panden skal dækkes af et godt lag)

Sådan gør du

 1. Dræn kikærterne og kom dem i en blender sammen med resterende ingredienser
 2. Varm olien op og kom en god skefuld dej på pr. falafel, som formes i hånden
 3. Giv dem et par minutter på hver side ved ret høj varme, skru derefter ned så de blot ligger ved lav-middelvarme og syder og bobler ind til de er gyldne
 4. Læg dem over på en tallerken med køkkenrulle, så overskydende fedt suges fra

Bedøm denne ret

falafler

Grønne falafler

De her falafler er med persille, hvorfor de har den grønne farve. Jeg har brugt kikærter på dåse og skal det være “helt rigtigt” skal man nok udbløde dem selv. Men er du den trofaste følger her på stedet, ved du måske også at jeg forsøger at lave en masse hurtige og nemme opskrifter. Måske lidt “spring over hvor gærdet er lavest opskrifter”. Jeg vil ikke gå på kompromis med kvaliteten af opskrifterne, men jeg kender også mig selv nok til at jeg ikke laver besværligt mad. Måske du har det på samme måde, og så er denne opskrift altså ret god. Nem og rigtig god!

 

Dips her til

Til de her falafler har jeg brugt godt med smag fra hvidløg, krydderier, forårsløg og lime. Jeg foreslår at servere dem sammen med en tzatziki, guacamole, en pesto eller min yndlings haydari. Her til en lækker salat, måske denne med pesto, krydderurter og feta.

 

Falaffelkærlighed

Hvis du elsker falafler lige så meget som jeg, bør du måske prøve mine andre opskrifter. Her har jeg f.eks. en opskrift på en ovnbagt variant – det giver en noget mindre fedtet udgave, med langt mindre olie. Jeg har også nogle i disse falafelbowls

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Hej Zara
  Jeg tilføjer to rå revet kartofler når jeg laver falafler, jeg synes de hjælper med at holde sammen på massen

 2. Hej Julie, har du prøvet at de splatter helt ud i olien? De bliver bare til en stor masse i panden under stegning?

  1. Hej Zana. Nej det gjorde mine slet ikke. Men det er en smule porøst i det, jeg er nogenlunde forsigtig når jeg vender dem i olien. Men de splitter dog ikke ud 🙁

 3. Hej Julie, jeg sidder og læser denne uges madplan. I teksten inden opskriften skriver du, at der også er tahin i, men jeg kan altså ikke se det i opskriften? Hvor meget ville du tilføje? Tak for svar. Bh Maja

  1. Hej Nina. Mange tak for din kommentar. Det er også lang tid siden jeg selv har prøvet denne opskrift, så har tænkt på at den lige skal testes snart igen. Tak for at gøre mig opmærksom på det 🙂 Skal lige lure på den du har sendt og så opdaterer jeg lige denne opskrift 🙂

 4. Opskriften ser virkelig lækker ud. Jeg elsker også falafler. Den kommer på min madplan i næste uge, men jeg vil lige høre, hvor stor er den dåse kikærter som du bruger? 🙂
  Tak, og god weekend.

  1. Fedt 🙂 Jeg håber du kan lide dem så.
   Bare en ganske almindelig størrelse (400 ml)

Vis alle kommentarer (14)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret