Kagemand af vandbakkelse

Jeg bagte denne kagemand igår, hvor min søn Arthur fyldte 2 år. Vi skulle derfor selvfølgelig have en lille kage til kaffen og jeg tænkte at ungerne nok synes sådan en hjemmelavet kagemand (eller kone) er ret sjov. Jeg ved ikke rigtig om der var intentioner om at få den til at ligne Arthur, men hvis der var – lykkedes det måske knap så godt. Noah mente også at det var mere en kagekone, så tøjet fik sig et bette fold. Selve dejen er en vandbakkelse, som er super simpel og hurtig at lave. Jeg delte dejen ud over to bageplader, for at få en stor kagemand. Så kroppen kom på den ene plade, og hoved og fødder kom på den anden. Ellers er den pyntet med glasur og en omgang snoller. Jeg håber I kan bruge min kagemand opskrift.

kagemand
Kagemand på vandbakkelse, en meget nem og hurtig opskrift

Kagemand

Opskrift til 10-12 personer

Forberedelsestid

25 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

50 minutter

Ingredienser

Vandbakkelse

 • 4 dl vand
 • 200 g smør
 • 1 spsk. sukker
 • 200 g hvedemel
 • 5 æg

Pynt

 • 3-4 dl flormelis + lidt vand
 • slik og "snørebånd" til hår

Sådan gør du

 1. Kom vand og smør i en gryde og lad det koge op til smørret smelter
 2. Sluk for varmen og tilsæt mel og sukker
 3. Pisk det rundt, til det samles til en masse
 4. Kom det over i en skål og lad det køle af i 10 minutters tid
 5. Tænd imens ovnen på 175 g varmluft
 6. Kom så æg i den afkølede dej og rør rundt
 7. Kom dejen i en sprøjtepose eller smør det blot ud med en ske – så det danner den fineste kagemand du kan lave
 8. Bag i ovnen i 20-25 minutter til den er gylden og lad den køle af på en rist
 9. Lav din glasur og kom den over den afkølede kagemand
 10. Pynt med slik

Bedøm denne ret

 

Opskrift kagemand

 

Min opskrift på kagemand er lavet på en vandbakkelsesdej. Man kan jo også lave sig en brunsvier dej i stedet. Jeg tror brunsvier er en af de få kager, som jeg ikke er sådan helt pjattet med. Det der med at føle sukkeret i tænderne når man knaser sig igennem det, det er ikke lige mig. Derfor faldt valget ret hurtigt på en vandbakkelses kagemand. Selve kagen er super nem at lave. Der skal bruges meget få ingredienser og heller ikke særlig lang tid.

 

Hvordan laver man en kagemand?

Først varmes smør og vand op i en gryde til smørret smelter. Så tilsættes mel og en smule sukker og det røres sammen. Lad massen køle af og tilsæt så æg og rør. Så skal dejen ellers bare smøres ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bages i ovnen. Pynt med glasur og slik. Så simpelt! Du kan sagtens bruge margarine fremfor smør, men jeg foretrækker klart at bage med smør. Både af mere sundhedsrelaterede årsager, men også pga. smagen. Men man kan dog sagtens bruge en margarine.

 

Skal man bruge en sprøjtepose til at smøre den ud?

Nej, det er ikke nødvendigt. Jeg gjorde det ikke, jeg klattede bare dejen ud og fordelte den – så den nogenlunde ligner en lille mand. Du kan selvfølgelig sagtens og jeg er sikker på kagen vil få lidt flottere kanter og det man i den store bagedyst vel kalder lidt finish. Jeg ved ikke om denne her kreation ville få mig videre til næste uge, men altså – den smager godt og er nem. Ungerne blev glade, hvad kan man mere forlange.

kagemand

Hvor mange personer rækker en kagemand til?

Denne kan nemt give omkring 22-24 stykker. Så hvis vi siger at hver mand spiser to stykker, er der i hvert fad nok til en børnefødselsdag med 10-12 gæster. Det kommer også lidt an på hvad du serverer sammen med. Vi fik f.eks. den lagkage også, som står i baggrunden og lidt hjemmebagt knækbrød. Så tager folk et stykke af denne også, rækker kagemanden nok til endnu flere. Hvis du kun får kagemand og evt. varm kakao med flødeskum, så synes jeg der er nok til 8-10 gæster.

 

Idéer til en børnefødselsdag

Skal du holde børnefødselsdag og mangler du lidt idéer til hvad man ellers kan servere, så kommer jeg med lidt her:

 

 

kagemand

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

  1. Hej Anette
   Det tænker jeg godt du kan. Jeg kan godt være lidt nervøs for om det bliver lidt våd i det, hviss du opbevarer den på køl dog. Så jeg lover ikke du kan, men tror det dog godt. Jeg vil nok bare først pynte den på selve dagen.

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret