Chokoladelagkage

Reklame

Chokoladelagkage bestående af chokolade lagkagebunde og en flødeskum med kakao, oven på er den pyntet af med friske bær og valgfrie små stykker chokoladebarer. En rigtig chokoladedrøm og noget som bestemt pynter på fødselsdagsbordet. Jeg håber meget I har lyst til at prøve min chokoladelagkage opskrift af.

lagkage
chokoladelagkageChokoladelagkage er ikke bare enormt lækkert at spise, det er også virkelig en kage der ser lækker ud og så er den nem og sjov at lave

Chokoladelagkage med den lækreste bløde skum

 

Denne her chokoladelagkage er noget af det lækreste jeg har smagt meget længe. Den endte ud helt perfekt. Lidt tung måske, hvis altså du er ude efter helt luftige lette bunde. Men hvis du er ude efter chokoladebunde som har den lækreste smag – sådan virkelig den perfekte smag (synes jeg). Bunde som er en smule sprøde i kanten og alligevel bløde og på ingen måde tørre, så har du din kage her!

Cremen er let og luftig, den er fløjlsblød og et perfekt macht til bundene. Kagen er toppet med friske bær og chokolade, en rigtig fødselsdagskage.

Her er nok til 8 gode stykker chokoladelagkage. Helt ideel hvis du står og skal bage dig en fødselsdagskage. Jeg håber meget du kan bruge opskriften på min ultimative chokoladelagkage.

Chokolade lagkage

Opskrift til 8

En chokoladelagkage som er virkelig lækker. Tunge, søde, let salte og intense chokoladebunde. De er en smule sprøde i kanten og alligevel bløde og på ingen måde tørre. Cremen eller chokolade-flødeskummen er let og luftig, den er fløjlsblød og et perfekt macht til bundene. Kagen er toppet med friske bær og chokolade, en rigtig fødselsdagskage. Den kakao jeg har brugt har jeg linket til her, det er den økologiske fra Urtekram.

Forberedelsestid

20 min

Tilberedelsestid

15-45 min (alt efter hvor mange forme du har)

Samlet tid

1 time ca.

Ingredienser

Lagkagebunde:

 • 160 g mel
 • 25 g kakao
 • 1/2 tsk. salt
 • 1/2 tsk. bagepulver
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 150 g smør
 • 150 g sukker
 • 3 æg
 • 1 dl kaffe (1 dl vand med 1 god spsk. kaffepulver i)
 • 1 dl kernemælk

Chokoladecreme:

 • 350 ml piskefløde
 • 75 ml sukker
 • 4-5 spsk. kakao
 • 1 tsk. vaniljesukker

Pynt

 • Friske bær, jeg brugte hindbær og blåbær
 • Chokolade, jeg brugte en lille snickersbar og en bueno. Andre gange jeg har bagt kagen har jeg brugt toffifee

Sådan gør du

 1. Start med at lave dine bunde: tænd først ovnen på 200 grader varmluft
 2. Lav en kop stærk kaffe med 2-3 spsk. pulver og 2 dl vand (så kan den nemlig lige nå at køle lidt af) og stil også smørret ud på køkkenbordet, så det kan blive blødt
 3. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål (mel, kakao, salt, bagepulver og vaniljesukker)
 4. I en anden skål pisker du det bløde smør, æg og sukker lyst og luftigt
 5. Sig de tørre ingredienser over til den luftige æggesnaps og rør forsigtigt kaffe og kernemælk ud i også, så det hele bliver en luftig masse.
 6. Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir. Du skal ende med 3 bunde. Du kan enten bage dem én af gangen eller hælde hele skålen med dej i og bage en høj kage, som du efterfølgende skærer igennem til 3. Du kan også bage 1/3 først og efterfølgende de sidste 2/3. Kom springformen i ovnen og bag til der ikke længere hænger dej ved, når du stikker i kagen. De må endelig ikke blive for tørre. Hvis du bager dem af 3 omgange, er de allerede færdige efter ca. 15 min. Hvis du bager en tyk bund, som du efterfølgende skærer igennem, skal den have omkring 35-40 minutter.
 7. Imens bundene bager, kan du lave cremen: kom alle 4 ingredienser i en skål og pisk med en elpisker til du har en lækker skum.
 8. Tag bundene ud af ovnen og lad dem køle af. Du kan lige skære dem til, så deres overflade er helt plan. Den smule du tager af toppen kan du jo passende lige testsmage undervejs ;o)
 9. Nu skal kagen samles. Læg en bund på den tallerken du ønsker at servere på, smør den med et lag creme. Kom en ny bund på og creme igen. Så den sidste bund og creme igen
 10. Top med de friske bær og chokoladebarerne skåret i mindre stykker
 11. Stil meget gerne på køl en times tid inden servering

Bedøm denne ret

Spis din chokoladelagkage helt kold

Kagen er bedst helt kold, når den lige har sat sig. Så kom den gerne i køleskabet i nogle timer inden servering. Du kan også sagtens bage bundene og fryse dem ned. Så er det super nemt næste gang du skal bage chokoladelagkage. Så snupper du bare bundende op af fryseren og laver en ny creme her til.

chokoladelagkage
chokoladelagkage

Andre fødselsdagsopskrifter

Her er lidt inspiration til hvad du ellers kan komme på et fødselsdagsbord. Jeg elsker simpelthen at pynte op og hygge om (især mine børn) når der er fødselsdag her hjemme. Så har man også en ekstra gode grund til at give den gas i køkkenet, med masser af hjemmebag.

 

Indlægget er lavet i samarbejde med Med24, som er leverandør af kakaoen til opskriften.

Kommentarer

 1. Hej,

  Der står 1 dl kaffe ingredienser men 2 dl i selve opskriften?
  Er det rigtig med 3 æg? Jeg kan slet ikke få æg, sukker og smør til at blive luftigt. Mine 3 bunde blev helt flade

  Mvh Anna

 2. Jeg måtte desværre sande, at denne opskrift ikke kan lykkes for mig.
  Kagen blev ved med at blive tung og ubagt. Jeg bagte den endda to gange, for at opnå et nogenlunde resultat.

  Kan det være, at man ikke skal blande æg, men nærmere piske æg, for at opnå en luftig kage.

  Kagen ser lækker ud, men hvis man følger opskriften til punkt og prikke, så får man desværre ikke en kage som på billedet. Ellers er der noget mellemregning gået tabt for mig.

  1. Hej Katrine.
   Åh øv det er jeg ked af. Efter du skrev, har jeg selv forsøgt den igen. Den skal jo selvfølgelig fungere.
   Jeg lavede den i sin tid præcis som opskriften siger, så det er lidt underligt hvis det ikke fungerer længere. Jeg bliver da helt i tvivl om jeg kunne have glemt noget i opskriften.
   Jeg har nu rettet til i den, efter den nye opskrift jeg har skabt. Og sådan som den står nu – fungerede i hvert fald rigtig fint for mig.
   Så nu håber jeg den også fungerer for dig/ andre 🙂 Den kom i hvert fald til at ligne den chokoladebund der fuldstændig og hang rigtig fint sammen.
   Kh. Julie

 3. Hej
  Min springform er 26 cm. Kommer jeg så til at have for lidt dej til at lave 3 bunde mon? 🙂

  Vh Claudia

  1. Hej Claudia. Nej, jeg tror, det går. Mine bunde er også ret tykke, så der sker ikke noget ved, hvis de bliver lidt tyndere. Ellers kan du jo nøjes med at skære den over en enkelt gang, hvis du kan se, at det bliver en umulig opgave at skære den ud i tre, når du har fået den ud af ovnen 🙂
   Kh Julie

 4. Hej Julie

  Det ser virkelig ud til at være en lækker kage 😍 jeg glæder mig så meget til at lave den til min fødselsdag! 🙏

  Kan man lave den dagen før, uden at den bliver tør???

  Dbh Mie

  1. Har egentlig målt det som ml, så måske lige knap 75 g. Nok nærmere 60.. Dog betyder det ikke så meget igen, du kan fint bruge 75 g 🙂

 5. Denne kage ser virkelig lækkert ud. Ift brug af kaffe – hvor meget smager det, for jeg skal bruge den til børnefødselsdag og kan jeg evt erstatte kaffen med mælk/vand.
  På forhånd tak for svar.
  Mvh Mia

  1. Hej Mia. Mange tak. Jeg synes slet ikke det smager særlig kraftigt. Mine unger spiser det uden at lægge mærke til kaffen. Jeg synes bare det giver lidt god og lidt ekstra smag til kagen 🙂

  1. Hej Annette
   Åh det er et godt spørgsmål. Hmm jeg vil nok bruge dem indenfor 2 måneder, hvis de er i fryseren. Men jeg gætter kun, har ikke selv prøve at lade dem ligge længere end det. Kh. Julie

 6. Hej Julie.
  Hvor længe skal bundene have hver for sig.
  Synes ikke at jeg kunne læse det nogen steder. ?

  1. Hej Jette. Ja det tænker jeg sagtens du kan. Dog med kakaopulver jo en lidt anden konsistens end flydende chokolade, så der skal nok en smule mere mel i – hvis du vælger at bruge smeltet chokolade i stedet 🙂

 7. Jeg er igang med at bage dejen, men kan desværre ikke finde hvorlænge den skal bage i ovnen for en hel dej.
  For varmet luftvarm på 200 grader, og dejen allerede udtørret efter for minutters bagning. Hæver ikke. Kæmpe fiasko. Ærger mig meget, da det ser ellers lækre ud når man ser opskriften.

  1. Hejsa. Åh nej da, det er jeg virkelig ked af. Det lyder underligt. For min hævede og blev slet ikke tør.
   Jeg har gjort præcis som det står i opskriften. Så det er jeg virkelig ked af 🙁

 8. Hvis jeg laver dem to dage før de skal bruges, tror du så at det er en god idé at bytte dem i fryseren?

  1. Hej Anne
   Åh undskyld mit sene svar.
   Hmm tja, det tror jeg faktisk jeg ville gøre ja. Bare for at være sikker på de ikke når at blive tørre 🙂 Håber ikke mit svar kommet alt for sent

 9. Hej Julie.

  Kan man lave bundende dagen før, og lade dem stå i køleskabet, eller vil de blive tørre af dette ? 🙂

Vis alle kommentarer (30)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret