Pæretærte

En pæretærte er altså lidt en klassiker, synes jeg. På en måde leder den tankerne hen på min barndom. Der er i hvert fald noget nostalgi forbundet med sådan en tærte. Og så smager den bare skønt. Kombinationen af den naturlige sødme fra de modne pærer og den sprøde og smøragtige tærtedej. Mums. Og så passer en pæretærte til alt lige fra eftermiddagskaffen til en hyggelig familiemiddag eller vennebesøg i weekenden.

Pæretærte

Opskrift på pæretærte

 

Denne pæretærte er super nem at lave, og kan ret hurtigt bikses sammen. Det er en mørdejsbund, en marcipancreme og så pærer. Servér den lune pæretærte med en klat creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis. Det er altså bare prikken over i’et med et koldt element til en lun tærte.

Ingredienser

Mørdejsbund

 • 200 g hvedemel
 • 70 g flormelis
 • et godt nip salt
 • 130 g smør
 • 3 spsk. vand

Marcipancreme

 • 120 g. marcipan
 • 70 g. smør
 • 3 æg
 • 40 g. sukker

Pærer

 • 3 stk.

Sådan gør du

 1. Kom mel, flormelis, salt og smør i en skål og smuldr det godt sammen, enten med hænderne eller i en røremaskine. Når det er nogenlunde sammenhængende, kan du komme en lille smule vand i og presse det sammen igen. Pas på med ikke at få for meget, det er bare lige til det hænger sammen.
 2. Pres det ud i en tærteform, jeg bruger hverken fedtstof eller bagepapir. Dejen er så smørfyldt og fedtet, at den nemt slipper efter bagning. Brug håndroden til at presse dejen ud og op af kanten. Stik i den med en gaffel og forbag i 10 minutters tid ved 180 grader varmluft.
 3. Mens bunden bager, kommes marcipan, smør, æg og sukker i en skål – pisk det godt sammen. Pyt med at der er lidt marcipanklumper eller at dejen ser lidt grynet ud. Det er fint, når først den bages.
 4. Hæld marcipancremen over den bagte bund og fordel skiver af pærer. Bag igen i cirka 20-22 minutter.
 5. Server med creme fraiche

Bedøm denne ret

Pæretærte med creme fraiche

Tærte med pære

Pæretærte

Andre frugttærter

Hvis ikke det lige er sæson for pærer, eller hvis du bare har lyst til noget andet, så kan du sagtens udskifte pære med f.eks. æble, blommer eller bær. Selve mørdejsbunden og marcipancremen virker nemlig også glimrende til andre slags frugter. Du kan enten bare udskifte frugten eller du kan prøve en af disse opskrifter:

 

Server din pæretærte med cremefraiche eller chantillycreme

I stedet for cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis – kan du også lave din egen chantillycreme. Det er en creme på piskefløde, vanilje og flormelis som piskes som skum, og som passer rigtig godt til en frugttærte.

 

Kan pæretærte fryses ned?

Ja, den kan sagtens fryses ned. Det kan være så rart, hvis man skal bruge sin pæretærte til en gæstedessert, at den kan laves i forvejen og fryses ned. Så tager du den bare op dagen inden, den skal serveres, så den kan tø op. Og så luner du den i ovnen inden servering. Så har du en tærte perfekt til eftermiddagskaffen eller som dessert til weekendgæsterne. Så bliver det ikke meget nemmere.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret