Brownie

Brownie er en tung chokoladekage, en kompakt og intens én af slagsen som er perfekt sammen med vaniljeis eller en klat creme fraiche. Min brownie opskrift er nem og jeg synes at den er både kompakt, intens, sød og tung. En rigtig chokoladedrøm – som bliver bagt hos os igen og igen. Faktisk synes jeg det er verdens bedste brownie, det er store ord om noget så kendt som en klassisk brownie, men nu har jeg bare prøvet at bage denne chokoladekage så mange gange med mange forskellige opskrifter, – og her er den opskrift på brownie som er aller bedst. Jeg håber I er enige.

brownie

Brownie
Brownie med mørk chokolade – en intens, kompakt og tung chokoladekage

 

Brownie – min bedste opskrift på chokolade brownie

 

Vi elsker brownie hjemme ved os, vi elsker alt slags kage bevares – men denne her tunge og intense chokoladekage går man bare aldrig galt i byen med.

En brownie opskrift kan være ret forskellig når man kigger rundt omkring på nettet. Nogle bruger en hel del sukker og kakao, andre bruger mere chokolade. Nogle bruger meget mel og andre bruger meget lidt. Nogle tilsætter vanilje, andre kaffe. Jeg har prøvet at lave min egen og har testet et par forskellige. Nu er jeg kommet frem til den version jeg synes allerbedst om.

Min brownie er sød, men ikke meget. Jeg er nemlig ikke til de kager som vælter i sukker. Til gengæld har jeg brugt godt med chokolade og smør og til gengæld sparet lidt på melet. Jeg håber også I synes denne version er lige i skabet.

Brownie - bedste chokoladebrownies

Opskrift til 10 stykker

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

20-22 minutter

Samlet tid

40 minutter

Ingredienser

 • 180 g mørk chokolade
 • 180 g smør
 • 4 store æg
 • 300 g sukker
 • 80 g kakao
 • 90 g mel
 • 1 lille spsk. vaniljesukker
 • 2/3 tsk. salt + lidt ekstra flagesalt til toppen

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
 2. Smelt chokolade sammen med smør over et vandbad
 3. Pisk æg og sukker luftigt i en skål, det skal lige piskes 1,5-2 minutter
 4. Vend chokolademassen i æggemassen og vend forsigtigt rundt
 5. Kom kakao, mel og salt i en anden skål og si der over til chokolademassen. ned i Rør forsigtigt dejen sammen med en dejskraber
 6. Tag en springform frem (min måler 24*24 cm) og smør den først med smør. Drys lidt sukker rundt, så dejen nemmere slipper formen efter bagning. Vend dejen ud her i
 7. Bag kagen midt i ovnen i 20-23 minutter. Stik i kagen efter 18 minutters tid, den skal være fast, men med lidt dej på pinden. Spis evt. med vaniljeis

Bedøm denne ret

Brownie

brownie

Andre lækre chokoladekager og søde sager

 

 • Hvis du også elsker brownie og chokoladekager generelt, så må du prøve denne her sundere chokoladekage. Det er nemlig min alltime favorit når der skal bages chokoladekage. Den smager virkelig syndigt og jeg forstår stadig ikke at den faktisk ikke er usund. Jeg har også bagt den stort set magen til, men med kaffefrosting på toppen, se den opskrift her. Selve chokoladekagen er også glutenfri og helt uden mel.
 • Du kan også prøve min chokoladekage med masser af bær og andre toppings – den er helt perfekt til fødselsdage.
 • Jeg har også en opskrift på en chokoladetærte med sprød kiksebund og chokoladeganache, som er tung og kompakt lige præcis som denne her.
 • Prøv helt sikkert også mine amerikanske pandekager eller klassiske Rasmus klump pandekager her.

 

Kan jeg bage en sund brownie?

Ja det kan man faktisk meget nemt. Jeg har nemlig også en opskrift på en sund brownie – nemlig en bønnebrownie her på siden. Den synes jeg altså også smager rigtig rigtig skønt. Den er selvfølgelig mindre sød, og konsistensen er også lidt anderledes. Men hvis du er på udkig efter en sundere opskrift, er det et glimrende alternativ. Det er desuden en brownie uden mel.

 

Kan jeg bage brownie uden nødder?

Sagtens! Nødder giver både smag og lidt sprød tekstur til kagen. Jeg kan personligt godt lide nødder i min brownie, men man kan sagtens lave den uden. Hvis du bruger nødder, vil jeg anbefale valnødder eller pekannødder. Men du kan sagtens tilføje mandler, hasselnødder eller cashewnødder. Rosiner eller tørret frugt vil også kunne bruges, det vil jeg dog ikke selv foretrække.

 

Kan jeg bage chokoladebrownie med både hvid og mørk chokolade?

Ja du kan sagtens bage en blondie som det også hedder når man bager brownie med hvid chokolade. Det giver en knap så intens smag, men stadig en virkelig lækker sød smag. Kagen får så et noget anderledes look, men en hvid brownie kage er altså også super lækkert.

 

Hvad serverer man til brownie?

Jeg synes vaniljeis eller creme fraiche er helt perfekt sammen med denne tunge chokoladebombe. Isen er blød og let i sin smag, hvilket er en genial kontrast til den tunge chokoladekage. Ellers kan du servere en form for sorbet sammen med din is også. F.eks. kunne denne opskrift på en sund marmelade sagtens fungere her til. Den er nemlig heller ikke super sød, hvilket jeg synes passer perfekt til den meget søde kage.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Hej Julie

  Jeg skal lave kagen til nytår. Kan jeg lave den i aften eller i morgen? Og i så fald, hvordan opbevarer jeg den bedst?

  Godt nytår 🙂

  1. Den kan sagtens laves inden og være på køl. Dn bliver virkelig god af at stå på køl og blive fast og kold 😀

 2. Hej.
  Jeg skal lave din brownie og jeg har lavet den før men denne gang skal jeg lave x3.
  Kan jeg bare gange den op og hvilken str fad/bradepande vil du anbefale jeg laver den i?
  Eller er det bedst at lave den af 3 omgange?
  Mvh Mette

  1. Hej Mette. Åh det er faktisk et godt spørgsmål, har ikke selv lavet den i så stor en omgang. Men tror nu godt du kan lave den i en omgang i et større fad. Men hvis du laver 3 gange så meget dej, vil jeg også bruge et fad som er 3 gange så stort 🙂

Vis alle kommentarer (5)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret