Tunsalat med grillede peberfrugter

Tunsalat med bl.a. grillede peberfrugter, frisk dild, purløg, æblestykker og en cremefraichedressing. En kombination som giver den bedste tunsalat, jeg længe har smagt

tunsalat

tunsalat

Tunsalat med grillede peberfrugter og bløde boller dertil

 

Her er et glimrende forslag til en spread til dine boller. Hjemmerørt tunsalat med en masse grøntsager og masser af smag. Jeg har kommet min tunsalat i hjemmebagte boller og fået en slags sandwich ud af det. Den kunne også sagtens spises på knækbrød, rugbrød eller måske i spidskålswraps (hvor man bruger ene spidskålsblade som wraps). Bollerne på billedet er en brødblanding fra Valsemøllen, hvor der blot skal tilsættes vand og gær. Men hvis du vil bage dine egne fra bunden, har jeg en rigtig god opskrift på grovboller lige her.

I min tunsalat har jeg brugt en dressing lavet på cremefraiche, mayo, citronsaft, sennep, salt og peber. Af grøntsager har jeg brugt de her grillede peberfrugter, majs, frisk dild og purløg og så en masse små stykker syrlig æble. Jeg synes det blev en virkelig skøn kombi og nok den bedste tunsalat jeg til dato har smagt

Tunsalat

Opskrift til nok til 8 boller

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 minutter

Ingredienser

 • 2 dåser tun (jeg brugte dem i olie) 185 g pr dåse
 • 1/2 rød peberfrugt og 1/2 gul (du kan sagtens bare bruge 1 hel) + olie
 • 70 g majs fra dåse
 • 1/2 syrligt æble
 • 1 lille håndfuld frisk dild
 • 3 cm af et bundt purløg
 • 1 stor spsk. mayo
 • 3 spsk. cremefraiche
 • 1-2 spsk. citron alt efter hvor syrlig du ønsker den
 • 1 tsk. sennep
 • salt og peber

Sådan gør du

 1. Skær peberfrugterne ud i store stykker og kom lidt olie på en grillpande. Kom stykkerne herpå og rist dem på begge sider til de tager farve. Imens de ligger her og hygger sig, kan du forberede det andet
 2. Dræn tun og majs og kom det i en stor skål
 3. Hak æbler i små stykker, og hak også dild og purløg fint og kom ved
 4. Kom ingredienserne til dressingen her ned også
 5. Når peberfrugterne har taget fin farve, skæres de i mindre stykker og kommes herned
 6. Rør det hele rundt og smag til med salt, peber og citronsaft
 7. Spis den i bløde lune boller

Bedøm denne ret

tunsalat

Geniale på madpakken

Det er ganske glimrende at have sådan en bøtte her med tunsalat med på sin madpakke og lidt brød ved siden af. Så kan man jo selv samle sin sandwich når først man er kommet på job eller i skole. Hvis du mangler andre madpakkeidéer, vil jeg også anbefale at snuppe et pitabrød med og igen have fyldet her ved siden af, så pitaen kan samles på jobbet. I de her pitaer jeg har linket til, er der pesto, mozzarella og serranoskinke.

 

Andre opskrifter på sandwich

Se også nogle af mine andre sandwichopskrifter her, hvis du mangler mere inspiration i denne retning.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Vis alle kommentarer (3)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret