Kålsalat og bagt laks

Reklame for Fødevarestyrelsen

kålsalat

Kålsalat og bagt laks

 

Her er sidste opskrift i rækken af opskrifter, som jeg har udviklet i anledningen af De nye officielle Kostråd fra Fødevarestyrelsen: kålsalat og bagt laks.

 

De officielle Kostråd

Jeg har i denne uge fokuseret på at fremhæve De nye officielle Kostråd, som blev opdateret her den 7. januar. Fødevarestyrelsen har nemlig tilføjet det her med hvordan man kan forsøge at spise mere klimavenligt til deres liste af gode råd. De har derfor spurgt mig om jeg vil omtale rådene og om jeg vil lave lidt lækker mad der netop følger de her kostråd.

I kan i dette indlæg læse mere om de nye råd, her deler jeg dem og uddyber hvad de betyder for mig og hvordan vi forsøger at følge det her hjemme. I denne uge har jeg så delt en række opskrifter, som alle indeholder godt med grønt, fuldkorn, knapt så meget sukker og salt. Opskrifter som er vegetariske eller med fisk. Jeg vil så i næste uge udgive en madplan med alle de her opskrifter på. En madplan med afsæt i De officielle Kostråd, som jeg håber I har lyst til at følge.

 

Opskrift på kålsalat og bagt laks

Nu til den sidste opskrift, nemlig en opskrift på en lækker kålsalat der er lavet på palmekål – du kan også sagtens bruge grønkål. Her ud over er der appelsin, grape, granatæblekerner, sukkerærter og radise her i. Salaten er vendt i en citrusdressing og toppet med hakkede salte mandler. En rigtig vintersalat, som både mætter og fylder i maven, men som samtidig er frisk og syrlig. Jeg har serveret min kålsalat til bagt laks. Laksen er fed, hvilket passer perfekt til den syrlige salat. Jeg håber det kan bruges.

Kålsalat og bagt laks

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

Bagt laks

 • 700 g fersk lakseside
 • 1 spsk. dijonsennep
 • 1 øko citron
 • lidt salt og peber
 • 1 lille håndfuld frisk dild

Kålsalat

 • Palmekål eller grønkål
 • 1 granatæble (brugte et halvt)
 • 1 håndfuld radiser
 • 1 appelsin
 • 1 grape
 • 1 pose sukkerærter
 • evt. saltede mandler hvis du synes
 • 4 spsk. olivenolie + lidt salt og peber + 1 smule citronsaft + 1/2 tsk. sukker

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 2. Start med at lave din laks, så den kan bage imens du laver salaten: Læg laksen i et ovnfast fad. Smør den med sennep. Riv citronskal over. Drys med lidt salt og peber, og kom lidt frisk dild over. Bag laksen i ovnen i 20 minutters tid. Hvis den begynder at tage lige rigeligt farve til sig, skru da ned til 175 grader. Der er stor forskel på ovne, og hvis din giver god varme, så kan det være du skal have graderne lidt ned
 3. Lav imens din kålsalat: skyl kål og dup det tørt. Skær bladene fra stilken og snit det fint
 4. Bland din dressing sammen og masser kålet ind i dressingen i en stor skål
 5. Skær appelsin og grape fri fra skrællen og skær i små stykker
 6. Klargør granatæblekerner
 7. Skær radiser i tynde skiver og skær også sukkerærter i mindre stykker
 8. Bland salaten godt sammen og top evt. med saltede mandler.
 9. Server til den bagte laks

Bedøm denne ret

Kålsalat

Ift. kålsalaten kan du sagtens skifte palmekål ud med grønkål. Palmekål er lidt mere bittert i det end grønkål. Du kan også undlade grape, hvis du er en af dem som ikke bryder dig om det. Jeg elsker at grape er så saftigt og syrligt, men det er vigtigt at alt skræl kommer helt af den, det er det hvide rundt om kødet der er bittert. En anden lille ting jeg vil nævne omkring denne her kålsalat, er de salte mandler. Jeg synes de er virkelig lækre, men man kan sagtens spise salaten uden. De kan købes sådan her, men du kan også lave dem selv. Jeg har en opskrift på saltmandler lige her.

kålsalat

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret