Hønsesalat

Hønsesalat lavet på kyllingebryst. En virkelig nem udgave som måske mere burde hedde kyllingesalat. Ikke destro mindre smager den virkelig forrygende. Min hønsesalat er lavet på cremefraiche og indeholder bl.a. æble, peberfrugt og forårsløg. Top den med karse og purløg og evt. sprødstegt bacon. Det ville også være super lækkert.

hønsesalat

Hønsesalat med kogt kyllingekød og en lækker cremefraichedressing

 

Hønsesalat er noget af det nemmeste, og noget af det bedste man kan få f.eks. i en sandwich. Det er en glimrende idé året rundt. Men specielt i juletiden eller påsketiden – er det super ideelt til de her frokoster.

Til denne udgave har jeg købt mig en pakke kyllingebryst, som jeg har kogt. Så vender jeg det i en dressing med lidt karry, æble og peberfrugt. Godt nok har jeg kaldt opskriften for en hønsesalat, men jeg synes navnet “kyllingesalat” mere får mine tanker hen i mod en frisk salat med kylling. Denne her minder jo meget mere om den klassiske fede hønsesalat. Men blot med mere grønt og meget mere velsmagende.

 

Hønsesalat

Opskrift til 8 personer

En lækker cremet og smagfuld hønsesalat med æble og peberfrugt. Perfekt til en rugbrødsmad

Forberedelsestid

10 min

Tilberedelsestid

15 min

Samlet tid

25 min

Ingredienser

 • 500 g kyllingebryst (+1,5 liter vand)
 • 250 g cremefraiche (jeg bruger 18 %)
 • 2 spsk. citronsaft
 • 1/2 tsk. salt og et drys peber
 • 1/2 tsk. karry og evt. 1 nip gurkemeje
 • 1 peberfrugt
 • 1 lille (gerne syrligt) æble
 • 2 strimler forårsløg
 • karse eller purløg som drys

Sådan gør du

 1. Kom vandet i en gryde og tænd for blusset, når vandet koger kommes kyllingebryst i
 2. Efter 15 minutter tages de op af vandet og lægges på et skærebræt
 3. Skær dem i mindre stykker og kom dem i en skål sammen med creme fraiche, citron og krydderier
 4. Hak peberfrugt, æble og forårsløg i mindre stykker og kom det ned i skålen – rør godt og stil på køl

Bedøm denne ret

 

Hvad kan spises sammen med hønsesalat?

Du kan spise din hønsesalat i hjemmelavede bagels, pitabrød, på rugbrød eller i sandwich. Der er så mange muligheder med denne lækre spread. Jeg elsker sprød bacon sammen med og søde soltørrede tomater. Måske også lidt søde syltede rødløg til ville være perfekt.

 

Andre idéer til julefrokost eller påskefrost mad?

En hønsesalat er helt perfekt på både påskebordet og julefrokostbordet. Men der er mange andre retter som er lige så lækre. F.eks. en æggesalat til dine sild, hjemmesyltede rødbeder til din leverpostejmad eller en lakserilette også til en skive brød. Tarteletter med høns i asparges er selvfølgelig også et must til julens frokoster. Eller en klassisk sprød og frisk rødkålssalat med appelsin.

 

Kan en hønsesalat fryses?

Du kan sagtens fryse denne hønsesalat ned. Det har jeg tidligere gjort og blot kommet den i en sandwichnår den tøs op igen. Noget andet virkelig lækkert man kan gøre ift. denne hønsesalat -spis den med ristet sprød chorizopølse. Jeg rister det helt sprødt og smuldrer det hen over min hønsesalat. Det er så godt.

 

Kan jeg bruge andre grøntsager?

Skift blot ud i grøntsagerne her i, hvis du har noget andet liggende som du gerne vil bruge. Jeg forestiller mig at grønne eller hvide asparges ville være godt. Evt. majs eller ærter også. Du kan også snitte blomkål fint og komme det i. Der er ret mange muligheder for at gøre den endnu mere grøn end den allerede er.

Jeg håber I kan bruge opskriften – den rækker til en stor skålfuld, nok til 8 mand som en del af julefrokostbordet.

 

Instagram

Følg meget gerne med på min Instagramprofil for flere madidéer og inspiration. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev og modtage mine madplaner i din indbakke hver weekend helt gratis. Det kan du gøre lige her.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret