Paella med rejer og chorizo

Paella er en spansk risret, hvor man bruger alverdens fisk og skaldyr, gerne i kombination med både kylling og svinekød, og mikser det sammen med stegte grøntsager og ris. Det hele får lov til at ligge og simre i hvidvin, fiskefond eller bouillon og safran. Det smager så godt og er faktisk ganske nemt, det kan det i hvert fald være. Jeg har ikke fået denne spanske klassiker i alt for lang tid og nu tænkte jeg, det var på tide. Jeg håber, I kan bruge min paella opskrift.

paella

paella
Paella med rejer og chorizopølse, en nem og simpel udgave af den spanske klassiker

Paella med rejer og chorizopølse

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

25 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

45 minutter

Ingredienser

 • 4 fed hvidløg
 • 2 små løg
 • 2 peberfrugter
 • 5 tomater
 • 2 dl ærter fra frost
 • 130 g chorizopølse
 • 2 spsk. olie til stegning
 • 300 g hvide ris
 • 1/2 tsk. safran
 • 1,5 spsk. paprika
 • 2 dl hvidvin
 • 8 dl vand + 1,5 spsk. fiskebouillon (pulver)
 • 1 tsk. salt og et godt drys peber
 • 200 g rejer
 • bredbladet persille + citronsaft til servering

Sådan gør du

 1. Start med at klargøre grøntsagerne ved at hakke hvidløg og løg, skylle og skære peberfrugt og tomater i tern og blot tage ærterne ud af fryseren.
 2. Fjern skindet fra chorizopølsen og skær den i tern
 3. Tag en stor wok pande frem og start med at riste din chorizopølse sprød. Det tager 5 minutters tid. Tag pølsen op og kom den i en skål. Giv wokken lidt ekstra olie
 4. Steg så løg, hvidløg og peberfrugt her i i et par minutter og tilsæt så ris. Vend det rundt, så risene får lidt stegeskorpe – tager ca. 3-4 minutter. Jeg har mit komfur på middel-høj varme.
 5. Imens dette steger, kan du komme safran i en lille skål og dække det med varmt vand (ca. 1/2 dl). Så safrantråede bliver bløde og næsten opløste.
 6. Kom tomater, ærter, safran (+ det væske de ligger i), paprika, hvidvin, vand, fiskebouillon, salt og peber ved, og vend det hele rundt.
 7. Skru ned til svag-middel varme, kom et låg over og lad det simre i 10 minutter
 8. Hæld rejerne og den ristede chorizopølse i wokken og kom låget på igen. Giv det 5-6 minutter mere
 9. Server med frisk persille og godt med citronsaft

Bedøm denne ret

 

Paella opskrift

 

Her er et bud på en lækker spansk risret med masser af smag og dybde. En rigtig paella indeholder også en masse skaldyr, så som blåmuslinger, jomfuhummer, gerne blæksprutte og ofte også kylling. Man kan sådan set komme nærmest hvad som helst her i, når det gælder kød og fisk. Dog har jeg forsimplet min version en smule og gjort den både nem, hurtig, men også billig at lave.

 

Hverdagspaella

Min paella er en hverdagsudgave eller bare en udgave for dig der ikke orker at bruge så lang tid i køkkenet eller suse alle de lokale fiskebutikker rundt efter skaldyr. Den er ret forsimplet og er egentlig kun med chorizopølse og rejer. Man kan sagtens lave den mere luksus, f.eks. hvis du ved at du får gæster og gerne vil kræse lidt ekstra. I så fald ville jeg supplere med jomfruhummer og en form for hvid fisk. Du kan også komme blåmuslinger her i, jeg er bare personligt ikke så vild med muslinger.

 

Krydderiblandingen i retten

Ud over at både hvidløg, løg, hvidvin og chorizopølse bidrager med en masse smag til retten. Har jeg også tilsat paprika og safran, som også giver denne her fine gule farve. Der er desuden fiskebouillon i, her kan du også bruge fiskefond. Jeg synes igen den nemmeste løsning er at købe det her bouillonpulver, som man bot tilsætter i retten.

paella

Kan jeg bruge andre grøntsager?

Sagtens, du kunne også komme majs, små stykker squash, porre, eller gulerod her i. Næste gang tror jeg også, jeg vil komme endnu mere af de her forskellige grøntsager i retten. Det giver en masse god fylde og hiver sundheden lidt op, og så smager grøntsager jo altså godt. Det synes jeg i hvert fald, jeg elsker stegte grøntsager.

 

Kan paella fryses?

Ja det kan den godt, vær dog obs på hvilken type fisk eller skaldyr du har her i – ift. om det har godt af at blive frosset ned igen. Men hvis du kører en simpel version som denne, vil jeg fint fryse den ned, hvis vi ikke får spist det hele. Jeg ville nok undlade at fryse rejerne igen, da de allerede kom fra frost. Så det her med at fryse ned, varme op og så fryse ned igen – vil jeg undlade. Men uden dem, så fryser du bare på livet løs.

 

Hvad kan jeg servere til paella?

Ja faktisk synes jeg ikke det er nødvendigt at servere noget her til. Retten er dejlig fyldig og mættende, og man får både kød, grøntsager, ris og sauce her. Så egentlig synes jeg ikke der mangler noget. Er det til gæster og vil man gøre lidt ekstra ud af det, så kan du servere et brød til. Jeg har en række mad-brød lige her.

 

Andre lignende retter

Se også en af disse retter, hvis du er vild med den slags mad.

paella

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Vildt lækre opskrifter du laver, bruger dem ofte 🙂 Kan man bruge noget andet i stedet for hvidvin?

  1. Hej Anne. Mange tak for din søde kommentar. Du kan godt bruge vand i stedet, men da vin har en noget kraftigere smag end vand – vil jeg supplere med ekstra krydderi 🙂

Vis alle kommentarer (5)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret