Tundeller

Tundeller er en slags fiskefrikadeller, hvor fisken er dåsetun. Det gør det virkelig billigt og nemt, da tunen blot blandes medæg, havregryn og lidt andet og så steges i olie eller smør. De er perfekte på madpakken, sammen med en god salat eller diverse wraps. Her er min opskrift på tundeller.

tundeller

Tundeller med frisk dild og godt med lime

 

Tundeller er ud over at være vildt velsmagende, også super sunde, da de kun indeholder fisk, æg, grønt og HUSK loppefrøskaller. Så du kan roligt guffe en ordentlig omgang her.
Jeg lavede nogle tundeller engang og husker dem som vildt gode, men har af en eller anden mærkelig grund ikke lavet dem siden. Sikke en skam, for ihh hvor blev de her tundeller gode. Jeg lavede dem igår til frokost og de blev intet mindre end virkelig vellykket. De smagte super skønt, især med lidt friskpresset lime over. Jeg spiste dem sammen med en stor omgang salat, men jeg forestiller mig at de ville være glimrende i f.eks. pitabrød evt. sammen med denne haydari

 

Nemme tundeller

Det tog mig omkring 5 minutter at smække “farsen” sammen og efterfølgende stege dem, så de må siges at være meget nemme at lave også. En sidste bonusting ved de her tundeller er, at de er meget billige at lave. Dåsetun koster ikke alverdens og hvis du ikke lige har loppefrøskaller liggende, kan du bruge havregryn. Dog trækker loppefrøskallerne rigtig meget væske, hvilket gør dem nemmere sammenhængende end havregryn kan gøre.
Opskriften rækker til 18 små tundeller / ca. 3 personer. God fornøjelse.

Opskrift på tunneller

Tundeller

Ingredienser

 • 1 dåse tun (jeg brugte en i olie)
 • 2 æg
 • 1 spsk. frisk dild
 • 2 spsk. HUSK loppefrøskaller
 • 1 porre
 • salt og peber
 • lime til at presse ud over dellerne efterfølgende

Sådan gør du

 1. Kom tun, æg, loppefrøskaller og salt og peber i en skål
 2. Klip lidt frisk dild ned i skålen og hak din porre fint, og kom ved
 3. Bland det hele rundt og kom olie på en pande
 4. Form små kugler med en teske og steg dem ved middelvarme

Bedøm denne ret

 

tundeller
tundeller

Forslag til servering

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Hej Julie.
  Har du et forslag til en erstatning, hvis man ikke lige vil købe en hel potte dild, blot for at bruge én spsk. til disse deller`:-)

  1. Hej Mariana. Åh øhm, jeg har ikke tænkt over mine var særlige klistrede 😉 Hvordan blev resultatet så?

 2. De ser super gode ud! Når du putter tunen skålen, dræner du dem så for olie/vand først, eller er det bare i med det hele? Tak for virkelig god inspiration i køkkenet:)

  1. Jeg dræner dem lige først 🙂 Og velbekomme – så dejligt at du kan bruge det 🙂

Vis alle kommentarer (13)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret