Sandwichboller

Her er en opskrift på bløde sandwichboller som egner sig rigtig godt i madpakken eller til morgenmaden. Bollerne er yderst børnevenlige og et kæmpe hit herhjemme.

madpakkeboller

sandwichbrød

Sandwichboller

 

De her sandwichboller er virkelig bløde og luftige, og nemme at lave. Jeg har brugt en blanding af hvedemel, grahamsmel og havregryn hvilket gør dem lidt grovere og mættende, ikke desto mindre er de stadig lette og dejlig bløde pga. hvedemelet. Jeg har lavet mine på røremaskine, men du kan også sagtens lave dem uden – så er det bare i gang med håndkraften. Jeg håber, at du kan bruge opskriften og får lavet nogle lækre sandwichbrød. Den her opskrift giver 9 bløde boller, så du kan også roligt lave dobbeltportion og fryse resten ned, så du nemt lige har til madpakken.

Bløde sandwichboller

Opskrift til 9

Opskrift til 9 boller

Samlet tid

2,5 timer

Ingredienser

INGREDIENSER

 • 25 g gær
 • 2,5 dl lunken vand
 • 2 spsk. olie
 • 2 tsk. sukker
 • 2 tsk. salt
 • 350 g hvedemel
 • 50 g havregryn
 • 100 g grahamsmel
 • 1 æg til pensling

Sådan gør du

SÅDAN GØR DU

 1. Start med at opløse gær i lunken vand og tilføj olie, sukker og salt.
 2. Tilsæt havregryn, grahamsmel og hvedemel og rør godt. Jeg bruger en røremaskine og giver dem først en tur ved svag omdrejning, ind til dejen er samlet. Så får de ellers fuld kraft i 7-8 minutter til dejen ikke længere hænger fast i skålen.
 3. Rul dejen ud på bordet og udstik bollerne (jeg brugte en form man normalt bruger til at udstikke donuts med).
 4. Flyt dem over på en bageplade beklædt med bagepapir og prik huller i dem med enden af en ske.
 5. Lad dem hæve under en opklippet plastikpose + viskestykke i en time.
 6. Tænd ovnen på 220 grader varmluft
 7. Pensl så bollerne med et sammenpisket æg
 8. Bag bollerne i 15-18 minutters tid til de er gyldne på toppen. Køl af på en rist.

Bedøm denne ret

sandwichboller

Video af sandwichboller

Jeg har filmet fremgangsmåden, som er nem og ligetil – her kan du se en lille video af det, som lige giver et hurtigt overblik over processen inden du giver dig i kast med det.

Andre madpakkeboller

Jeg har også en masse andre brød, som egner sig virkelig godt til at lave lækre sandwiches ud af til madpakken. Se her:

 

Fyld til sandwichbrød

Bollerne går både godt som morgenmadsbolle f.eks. sammen med en hjemmelavet sundere nutella. Vil du hellere bruge den som sandwichbrød, kan jeg varmt anbefale at smøre den med med en bund af pesto eller hummus og tilføje din yndlings slags fyld. Se f.eks. min sandwich med serranoskinke, avokado og mozzarella – en klar favorit sandwich her. Du kan også smække en tunsalat eller hønsesalat sammen, som også virkelig går godt i en sandwich, evt. med sprødt salat som bund og toppet med syltede rødløg. Ej at forglemme en klassisk club sandwich, som aldrig slår fejl. Cremet, krydret karrydressing, grillet kyllingbryst, sprødt bacon og frisk grønt, som ville gå godt i den her sandwichbolle.

 

Glutenfri sandwichboller

Ønsker du boller uden gluten skal du prøve at bage mine bedste glutenfri havreboller. De smager bare godt og har en virkelig lækker konsistens, som også vil være perfekte som sandwichbrød. Har du lyst til lidt at spice dem lidt op med noget grønt, er de her glutenfri gulerodsboller perfekte.

 

Kan jeg fryse bollerne?

Du kan sagtens fryse sandwichbollerne. Smid dem blot en tur på brødristeren eller i ovnen, så er de klar til at komme med i madpakken.

 

Instagram

Følg meget gerne med på min Instagramprofil for mere mad-inspiration og nemme opskrifter. Her deler jeg desuden en masse glimt fra min hverdag, hvad den nu byder på samt en masse træningsinspiration. Du er så velkommen til at følge med derovre, mit navn er @juliebruunsblog. Håber vi ses der.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret