Broccoliboller

Broccoliboller med godt med grønt, til når bollerne skal være lidt ekstra sunde. Samtidigt skal bollerne ikke hæve, så de kan være klar på et snuptag.

broccoliboller

broccolibollerBroccoliboller, som er klar på under 40 minutter. De her skal nemlig ikke hæve og derfor har du friskbagte broccoliboller på ingen tid.

 

Broccoliboller som ikke skal hæve

 

Broccoliboller som kan være klar på under 40 minutter fra du starter med at hive sagerne frem på bordet, det er da genialt. De her skal nemlig ikke hæve, da der er brugt bagepulver i dejen frem for gær. Faktisk skal det hele bare i en blender, så nemmere bliver det vist ikke.

Du tænker måske, at broccoliboller lige lyder sundt nok, men jeg lover jer – det er godt. Egentlig kom opskriften på de her broccoliboller til verden, da der lå et fesent broccolihoved og gloede på mig i køleskabet. Det var lige på renden til skraldespands-niveau, men alligevel ikke helt parat til at tage afsked. Så jeg tænkte at det måtte have en chance.

Jeg har før bagt boller med grøntsager i, f.eks. de her spinatboller eller de her gulerodsboller. Jeg er egentlig ganske vild med det, men kål kan bare godt have en ret gennemtrængende smag (og lugt). Men jeg er virkelig tilfreds med de her broccoliboller, da de har den beste smag og konsistens. De smager virkelig godt, lidt saltet og lidt af smør. Konsistensen er hverken tør eller klæg, som jeg frygtede. De er sprøde uden på og ganske bløde og lette inden i. De er især gode med et generøst lag smør på. Ellers vil jeg anbefale dig en af disse dips til bollerne: guacamole, haydari, hummus eller hvad med en sund nutella

 

Broccoliboller opskrift

Broccoliboller

Opskrift til 8

De her broccoliboller blev virkelig gode. Langt bedre end hvad jeg turde håbe på. De er perfekt sprøde uden på og bløde inden i. De smager let af salt og nærmest ikke af broccoli. Brug dem som madpakkeboller eller server dem til ungerne, en nem måde at få lidt grønt i dem.

Forberedelsestid

15 min

Tilberedelsestid

20 min

Samlet tid

30 min

Ingredienser

 • 130 g broccoli
 • 3 æg
 • 100 g hvedemel
 • 100 g grahamsmel
 • 100 g havregryn
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. salt
 • 50 g smør
 • 1 æg til pensling

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 220 grader (varmluft)
 2. Skyl broccolien, kasser stokken og skær det i lidt mindre stykker.
 3. Kom det i en blender sammen med æg og kør til det er blendet helt ud
 4. I en skål blander du mel, havregryn, bagepulver og salt
 5. Kom ægge-broccolimassen ned til melet og rør rundt
 6. Smelt smør og kom ved
 7. Form boller med hænderne og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir
 8. Pensl med et sammenpisket æg og drys evt. med lidt oregano (gjorde jeg på nogle af dem og det blev vildt godt)
 9. Bag bollerne i ovnen i ca. 20 minutter. Hold øje med dem, de må ikke blive brændte – men alligevel lidt sprøde. Lad dem køle af på en rist.

Bedøm denne ret

 

broccoliboller

broccoliboller

broccoliboller

Bagsiden af bollerne viser måske meget godt hvor lækre sprøde de blev.

 

Børnevenlige boller med broccoli

Bollerne er desuden meget børnevenlige/ babyvenlige og jeg har derfor lagt dem i kategorien “babyvenlige opskrifter“. De er nemme for de små at holde, de er ganske bløde inden i. Man kunne jo bage dem 5 minutter mindre, så bliver de ikke så sprøde uden på – måske det er bedre for de helt små. Du kan også undlade salten og gøre dem endu mere babyvenlige.

Instagram

Følg endelig med på min Instagramprofil for flere opskrifter, madbilleder og inspiration til sundt og grønt mad.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret