Syltede rødløg

Syltede rødløg er et helt igennem genialt og lækkert tilbehør. Det gør salater og diverse lune retter så meget mere spændende. De her syltede rødløg er søde og sprøde, men samtidig dejlige syrlige. De er samtidig meget nemme og hurtige at lave. Se min opskrift på syltede rødløg i indlægget her

syltede rødløg
Syltede rødløg er et must i mit køleskab. Det gør bare så mange retter, madder og salater sjovere med hjemmesyltede rødløg oven på

 

Syltede rødløg opskrift

 

Her er en hurtig opskrift på det glimrende tilbehør som disse jo er. Rødløg skæres i ringe og kommes i et glas sammen med lidt peberkorn. I en gryde koger man hurtigt vand og eddike og sukker op og hælder det over rødløgene. Og så skal de ellers på køl. Virkelig nemt og hurtigt. Du kan sagtens undlade peberkorn. Du kan faktisk også fint undlade vand og blot lave det på ren eddike. Det giver en mere koncentreret smag. Jeg bruger altid en lagereddike, da farven bliver mere neutral i væsken – så rødløgene virkelig kan vise hvor smukke de er. Du kan også bruge en æbleeddike, så bliver væsken bare mere rødlig i det. Smagen er dog lige så god.

 

Her er min opskrift på syltede rødløg

Syltede rødløg

Opskrift til 1 glas som dette

Forberedelsestid

5-10 minutter

Tilberedelsestid

nogle timers ventetid

Samlet tid

3 timer

Ingredienser

 • 1 stort rødløg
 • 1,5 dl eddike (jeg brugte æbleeddike)
 • 0,5-1 dl vand
 • 1/2 dl sukker
 • 1 tsk. peberkorn

Sådan gør du

 1. Skær rødløg i skiver og kom dem i et rent glas sammen med peberkorn
 2. I en gryde kommer du eddike, vand og sukker og lader det koge op hurtigt
 3. Hæld grydens indhold ned over rødløgene og lad det køle af.
 4. Kom låg på og sæt på køl

Bedøm denne ret

 

Variationer af disse rødløg

Der er en række muligheder for at ændre lidt i opskriften, f.eks. kan du skære rødløgene i lidt større både frem for tynde skiver. Så får du noget mere bid. Du kan bruge almindelig lagereddike fremfor æbleeddike, så får du en lage der er mere gennemsigtig og dermed lidt flottere rødløg. Du kan også tilføje lidt ande krydderier og smagsgivere, f.eks. kanelstænger, laurbærblade, nellike og stjerneanis. For endnu sødere rødløg, tilføj lidt ekstra sukker. Jeg synes dog at denne version er perfekt sød.

Andre opskrifter på syltede sager

Jeg har også en opskrift på syltede rødbeder her. Til denne opskrift har jeg netop brugt lidt kanelstænger, stjerneanis, nelliker og laurbærblade. En masse ekstra smag som giver et lidt julet touch. Ellers er agurker jo ret oplagte at sylte, brug præcis samme lage som her og hæld over de tynde skiver agurk.

 

Tilbehør til syltede rødløg

Syltede rødløg er rigtig gode i sandwiches, på salater, i pitaer eller i wraps. Eller på rugbrødsmadder, f.eks. en mad med flødeost, avocado, flagesalt og de her rødløg. Eller hvad med en mad med rullepølse, en hjemmelavet italiensk salat og disse rødløg. Sådan en italiensk salat skal jeg da vist snart kaste mig ud i. De her rødløg giver ligesom bare det sidste pift til de her forskellige ting, da de byder ind med både syre, lidt sødme og noget krydret. Ellers kan du komme dem over salater, jeg bruger dem f.eks. over disse:

 

Hvor længe kan syltede rødløg holde sig?

De kan holde sig i et par uger i et lukket rent glas i køleskabet. Hvis du skolder dit glas og låg inden, holder det længere. Du kan også skylle det i konserveringsmiddel og vand indendu hælder det på glasset. Jeg plejer ikke at gøre det, og mine rødløg holder altså super fint i 2 ugers tid. Det eneste er at farven lige så stille bliver mørkere og måske knap så frisk, som i starten.

 

Følg med på Instagram

Følg meget gerne med på min Instagram for flere opskrifter og mere madinspiration

Kommentarer

  1. Jeg kunne godt finde på at spise dem allerede en time eller to efter de er lavet, men nu er jeg også den ret utålmodige type 😉 Ellers 4-5 timer efter – så tror jeg de er blevet godt søde

Vis alle kommentarer (5)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret