Sund nutella

Sund nutella

Sund nutella

Sund nutella lavet på hasselnødder, mørk chokolade og bløde dadler. Denne smørrelse er simpelthen så god, hvis man ønsker noget sødt at komme på sit brød. Desuden er den super nem, da det bare skal blendes.

 

Sund nutella

 

Denne her chokoladecreme er et helt fantastisk alternativ til den ægte nutella. Den er lavet på bløde dadler, der giver sødme og en lækker cremet konsistens. Så er der smør i, lidt mørk chokolade og et drys salt. Desuden bruger jeg afskallede ristede hasselnødder, som giver denne her nutella agtige smag. Jeg håber du har lyst til at prøve opskriften af. Det perfekte spread til de varme hveder i morgen aften.

 

Sund nutella

Opskrift til 1 glas som dette

Et alternativ til den klassiske nutella. Denne udgave er langt sundere og den smager altså virkelig godt.

Forberedelsestid

10 min

Tilberedelsestid

10 min

Samlet tid

20 min

Ingredienser

  • 80 g hasselnødder
  • 50 g bløde dadler
  • 1/2 tsk. salt
  • 25 g smør (smeltet eller blødt)
  • 3 spsk. kakao
  • 40 g mørk chokolade
  • 1/2-1 dl vand

Sådan gør du

Start med at bage hasselnødderne i 10 minutters tid i ovnen på 200 grader

Fjern skallen og kasser denne. Kom hasselnødderne i en food processer og kør til mel

Fjern stenene fra dadlerne og kom dadlerne ned til hasselnødde-melet sammen med salt, smeltet smør, kakao, mørk chokolade og vand. Prøv dig frem med vandet, kom hele deciliteren i hvis du ønsker en tyndere nutella. Kør rundt til det er helt cremet i konsistensen

Bedøm denne ret

Fryseegnet og holdbarhed:

Sund nutella kan sagtens fryses. Den bliver ikke ringe af at have været en tur forbi fryseren. Den er også allerbedst helt kold. Så lav den meget gerne nogle timer inden den skal spises, så den kan nå at blive helt fast og kold. Hvis du opbevarer den i køleskabet, kan den holde sig en lille uge.

 

Opskrifter på de andre sager fra billedet:

På billedet øverst er min sunde nutella serveret sammen med et virkelig lækkert glutenfrit franskbrød. Brødet har jeg fundet i min venindes seje ebog, som kan købes her. Ellers har jeg en virkelig god opskrift på grovboller lige her. Så er der marmeladen, det er en hjemmelavet sundere hindbærmarmelade som I kan se her.

 

Idéer til smagsvariationer:

Hvis du ønsker stykker af chokolade i denne sunde nutella, kan du jo hakke dem groft fremfor at blende det. Kom evt. appelsinskal i, det kunne give et virkelig lækkert frisk pust. Du kan også erstatte hasselnødderne med mandler, hvis det lige er det du har liggende. Dog giver hasselnødderne lidt denne her nutellasmag.

 

Andre skønne opskrifter

Se også en opskrift på en lemoncurd her eller en rabarberkompot her – begge dele er som denne chokoladecreme glimrende på brød, på pandekager (f.eks. disse amerikanske pandekager) eller på vafler.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret