Salat med varmrøget laks, ærter og dild

Salat med varmrøget laks, ærter, agurk, ristede pinjekerner og en lækker dilddressing. Her får du en simpel omgang frokost eller måltidssalat til aftensmaden. Spis den som den er, eller server med andre salater eller brød til.

salat med varmrøget laks

Salat med varmrøget laks

Få her en opskrift på en simpel frokostsalat med laks og andet godt. Kombinationen af laks og dild er altid god, og her finder man både frisk dild samt en dressing med dild og purløg. Laksen er lagt på en bund af salat, og toppet med agurk, ærter og pinjekerner. Det ville også være skønt at komme avocado i denne salat med varmrøget laks. Ellers er sukkerærter også godt her i. Du kan sagtens skifte typen af salat ud og f.eks. bruge rucola eller spinat i stedet. Jeg håber I kan bruge denne opskrift, her er nok til 4 hvis man laver lidt ekstra til. Hvis man spiser salaten alene, er der nok til 2-3 personer.

Salat med laks

Opskrift til 2-4

Her er nok til 2 personer som hovedret, hvis salaten spises alene. Eller til 4 hvis den er et tilbehør eller spises sammen med andre salater og evt. en skive brød.

Forberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

15 minutter

Ingredienser

 • 2 hjertesalat (250 g)
 • 2 pakker varmrøget laks i alt 250 g
 • 1/2 agurk
 • en lille håndfuld frisk dild
 • 1 dl frosne ærter
 • 2 spsk. pinjekerner

Dressing

 • 3 store spsk. creme fraiche
 • 2 spsk. mayo
 • 1 spsk. citronsaft
 • 1 håndfuld frisk dild og purløg, finthakket
 • 1/2-1 tsk. salt og lidt peber

Sådan gør du

 1. Skyl salat og dup det tørt, snit det groft og læg det på et fad
 2. Bland din dressing sammen i en skål
 3. Kom laks ud over salaten, jeg plukkede det blot og lagde det lidt rundt i bunker
 4. Skær agurk i mindre stykker, jeg flækkede den – skrabede det våde ud og skar den i skiver.
 5. Anret agurk og dressing samt frisk dild rundt omkring på salaten.
 6. Hæld kogende vand over ærterne og lad dem tø op et minuts tid, hæld det væk igen og kom ærter over salten.
 7. Rist pinjekerner på en tør pande til de får lidt farve og top salaten med disse

Bedøm denne ret

 

Spis din salat med varmrøget laks sammen med

Nedenfor har jeg delt andre gode måltidssalater. Måske du kan lave en eller to ud over denne, så har I et fantastisk salatbord til aftenmåltidet. Brød er også lækkert at servere til sin salat. Vi fik den til frokost sammen med denne appelsinsalat, som er dejlig frisk og simpel. Og så lavede jeg én mere med parmaskinke, melon og jordbær – den deler jeg snarest herinde. Jeg var så heldig at min fryser desuden bød på de her hvidløgssnurrer, så alt i alt en lækker frokostmenu.

 

Andre gode og mættende måltidssalater

Jeg elsker de her salater, hvor de nærmest fungerer som måltid i sig selv. Det er så skønt at spise sig mæt i noget man bare ved, er guld for kroppen. Denne salat med varmrøget laks er jo heller ingen undtagelse. Laks er enormt sundt og fuld af umættet omega 3 fedtsyrer. Ærter, agurk, frisk dild og pinjekerner er også råvarer som indeholder godt med vitaminer og kostfibre. Her kan du få andre gode mættende salater, se også min kategori med måltidssalater!

 

Vild med laks?

salat med varmrøget laks

Instagram

Jeg ville blive så glad for at se dig inde på min Instagram-profil, der hedder @juliebruunsblog. Her kan du finde inspiration til al slags mad, ofte med godt med grøntsager i, men jeg har også en del kager og andre søde sager, som jeg løbende viser frem. Jeg deler madpakker, smoothies, salater og glimt fra vores kommende kogebog. Men også en del omkring bolig, familie og træning. Så alt hvad der lige rør sig i mit liv pt. Jeg håber, vi ses derinde!

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret