Indbagt laks i butterdej

Indbagt laks med en spinat-oste creme i sprøde butterdejspakker. Her i indlægget får du min opskrift på en glimrende madpakkesag eller et forslag til en del af aftensmaden

indbagt laks

Indbagt laks i sprød butterdej

 

De her små sprøde pakker med fyld af laks og spinat kan spises som en del af aftensmaden. Gerne sammen med en stor mættende salat. Men de er også super gode som en frokost eller madpakkeidé. De er lidt porøse, så man skal lige passe på at de ikke bliver helt mast i tasken. De er også bedst lune, så jeg plejer at komme dem på en brødrister når jeg er på klinik og har dem med på madpakken.

Ellers kan de varmes op igen i en ovn, hvis man har sådan en på sit arbejde. Der er et hav af muligheder for hvad man kan komme i af fyld. Jeg kommer med lidt forslag til dette her + idéer til hvad du kan servere til. Her får du opskriften på sprøde pakker af indbagt laks.

Indbagt laks

Opskrift til 4 styks

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

Ingredienser

 • 200 g fersk laks
 • 65 g frisk spinat
 • salt og peber
 • 1 spsk. limesaft
 • 1 striml forårsløg
 • 75 g flødeost naturel
 • 1 rulle butterdej (den der kan købes på køl)
 • 1 æg til pensling

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 2. Fjern skindet fra laksen og skær den i mindre tern, kom det i en skål
 3. Skyl spinat og kom det i skålen sammen med salt, peber, limesaft, finthakket forårsløg og flødeost. Bland det godt sammen
 4. Tag rullen med butterdej frem og skær den over i 8 stykker, en på langs og 3 på tværs (jeg bruger en pizzaskærer). Snit et par skrå snit i hver anden
 5. Kom fyldet ud på de stykker der ikke blev skåret i og skub det næsten ud til kanten
 6. Læg et stykke butterdej med “snit” oven på og pres kanterne sammen med en gaffel
 7. Pensl med et sammenpisket æg og bag i ovnen i 20 minutter
 8. Køl af på en rist

Bedøm denne ret

indbagt laks indbagt laks

Andre forslag til fyld i butterdejspakker

Jeg lavede også en variant med paprika kylling og soltørret tomat, den kommer på snarest. Ellers kunne jeg forestille mig at en vegetariske udgave med noget marineret blomkål kunne være godt. Måske jeg skal udvikle på sådan en opskrift. Jeg har også tidligere lavet en variant lidt alla 7-eleven, med noget karry kylling i. Den smagte sindssygt godt, den opskrift endte i min madpakkebog, som man kan få fingrene i her.

 

Salater som passer godt til indbagt laks

Jeg synes godt man kan lave nogle mættende og fyldige salater her til, da selve e her indbagt laks i butterdej er lige til den fedtede side hvis man kun spiser sig mætte i dem. Jeg elsker at få sådan en, men jeg kan også kun spise én og så til gengæld supplere med en masse grønt. Så her kommer lidt forslag til gode salater.

 

Instagram, Facebook og gratis nyhedsbrev

Følg gerne med på min instagramprofil og min facebook-side også, hvor jeg deler en masse madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge, som består af en masse nemme hverdagsretter, altid med godt med grøntsager.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret