Laks i rød karry

Laks i rød karry – her er en opskrift på en thai inspireret fiskeret i fad, med masser af grøntsager og en kokossauce. Få opskriften her.

laks i rød karry laks i rød karry

Laks i rød karry

 

Jeg har faktisk haft denne opskrift på min blog før. Det er ved at være lang tid siden, og den var nok heller ikke helt identisk med denne her. For at være ærlig husker jeg den ikke helt nøjagtigt. Men jeg slettede den for et års tid siden, da jeg ikke troede den blev brugt. Det viste sig at være en fejl og mange af jer der følger med på min Instagram skrev til mig at I/ de savnede den. Så med kyndig vejledning fra søde følgere der kunne huske mere af retten end jeg selv, har jeg kastet mig ud i den igen. Jeg synes resultatet blev rigtig godt, så om det er helt magen til den gamle variant af laks i rød karry – er ikke helt sikkert, men denne her smager i hvert fald drøn godt.

Laks i rød karry

Opskrift til 3-4 portioner

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

40 minutter

Ingredienser

 • 100 g porre
 • 1 rød peberfrugt
 • 200 blomkål
 • 1 dåse (120 g) bambusskud (kan undlades)
 • 400 g lakseside
 • 25 g frisk ingefær
 • 10 g rørsukker
 • 3 spsk. fiskesauce
 • 3 spsk. sojasauce
 • 1 dåse kokosmælk
 • 1 stor tsk. rød karrypaste (med top)
 • saft fra 1/2 lime

Tilbehør og toppings

 • ris
 • mango
 • frisk koriander
 • salte peanuts
 • lime

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader vamrluft
 2. Start med at skylle og snitte grøntsagerne og kom dem i et ovnfast fad, bambusskud drænes fra væsken og lægges blot i fadet
 3. Fjern skindet fra laksen, skær den i mindre stykker og læg dem over grøntsagerne
 4. Bland ingredienserne til saucen sammen i en skål: ingefær skrælles og rives fint og kommes i en skål sammen med sukker, fiskesauce, soja, fiskesauce, kokosmælk, rød karry og limesaft. Hæld saucen over fisken og kom fadet i ovnen. Giv det 25 minutter
 5. Imens kan du koge ris og klargøre dine toppings, server hermed.

Bedøm denne ret

Laks i rød karry er nem hverdagsmad

Jeg synes retten er super nem og hurtig lavet. Der skal blot kommes lidt grøntsager i bunden af et fad – jeg vil næsten sige at du bestemmer hvilke! Der er selvfølgelig nogle som passer bedre til fisk end andre, nogle egner sig bedre til at blive bagt end andre og nogle komplimenterer det asiatiske køkken bedre end andre. Her er dem jeg har valgt, så kan I følge det eller supplere med de grøntsager I nu har i jeres grøntsagsskuffe. Ellers har jeg brugt laks og lavet en sauce på bl.a. kokosmælk, rød karrypaste, lime, rørsukker og ingefær. Det smager skønt. Server evt. til ris, det gjorde jeg.

 

Andre retter med laks

Se også min lakselasagne, min laksetærte eller min laksesalat. 3 opskrifter jeg selv holder rigtig meget af og som jeg klart vil anbefale jer at prøve. Jeg elsker laks og jeg synes det er den nemmeste måde at få fisk på.

 

Andre retter i fad – hvor maden bare passer sig selv

laks i rød karry

Instagram:

Følg meget gerne med ovre på min Instagramprofil for flere opskrifter og madinspiration.

Kommentarer

  1. Hej Mette
   Jeg tror ikke jeg ville gøre det, er næsten bange for det bliver noget smatværk med laksen på frost. Så jeg vil nok undlade det 🙂

  1. Det tror jeg godt. Jeg har ikke prøvet, så tør ikke lige love for resultatet. Men jeg tror egentlig godt det ville kunne fungere, selvom det har hver sin smag. Men så får retten bare en lidt anden smag. Jeg er spændt på at høre om det, hvis du prøver det.

Vis alle kommentarer (6)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret