Asiatisk salatbowl med marineret mørbrad

Asiatisk salatbowl er en skålfuld af lækre råvarer, så som mango, edamammebønner, agurk, avocado og ris. Dertil en virkelig saftig og krydret omgang svinemørbrad, som er vendt i en asiatisk krydret marinade og grillet. Her er bare lidt af det hele, noget salt, noget stærkt, noget sødt, noget sprødt, noget saftigt og noget blødt. Det er en af de bedste opskrifter jeg har prøvet længe, så håber I er lige så vilde med asiatisk salatbowl som jeg.

asiatisk salatbowl asiatisk salatbowl

Asiatisk salatbowl

 

Her er en nem og dejlig sund aftensmad. Den består af mørbrad marineret i en asiatisk inspireret marinade. Her kan du sagtens skifte ud til kylling hvis du synes. Desuden har jeg brugt ris og en masse grøntsager. Brug blot de grøntsager du synes mest om, jeg har brugt nogle, jeg synes passer til den asiatiske marinade. Min asiatisk salatbowl er toppet med salte peanuts og jeg synes det hele smager så godt. Håber I kan bruge opskriften

Asiatisk salatbowl

Opskrift til 4-6 personer

Forberedelsestid

1 times tid, måske 2 (trækketid)

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

2 timer

Ingredienser

Marineret kød

 • 1 svinemørbrad
 • 1/2 dl olie
 • 3 spsk. soyasauce
 • 1 spsk. brun farin
 • 2-3 cm frisk ingefær
 • 3 fed hakket hvidløg
 • 3 cm frisk chili

Desuden

 • Ris
 • Mango
 • Avocado
 • Agurk
 • Edamammebønner (pillede - fra frost)
 • Salte peanuts
 • Lime
 • Frisk rød chili
 • Persille

Sådan gør du

 1. Bland marinaden sammen til kødet ved at komme olie, soya og brun farin i en skål
 2. Hak hvidløg, chili og riv ingefær ned i skålen og rør sammen
 3. Afpuds mørbraden og skær i skiver af 2 cm, vend den rundt i marinaden og stil på køl – mindst 1 times tid
 4. Når din mørbrad har trukket i marinaden skal den grilles eller steges. Vi kom den på grillen og det smagte skønt med grillsmagen. her fik den ca. 15 minutter
 5. Kog ris (jeg brugte hvide, så de skulle have små 20 minutter) og klargør grønt. De frosne edamammebønner fik et hurtigt opkog og de salte peanuts hakkede jeg groft.
 6. Server det hele i små skåle, så kan folk selv sammensætte sine bowls efter smag og behag

Bedøm denne ret

asiatisk salatbowl

Opskriften er inspireret af et par dygtige piger jeg følger på Instagram, deres asiatisk salatskål ser sådan her ud.

Jeg har synes det her med den asiatiske marinade og mørbrad lød så godt, så det måtte jeg prøve. Dog har jeg ændret lidt i det, og brugt ris i min asiatisk salatbowl samt brugt lidt andre grøntsager og toppet med salte peanuts. Men prøv endelig mummums version også, den ser også megagod ud.

 

Andre asiatiske retter

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret