Muhammara på en bund af bønnedip

Hvis ikke du kender muhammara, så glæd dig til et nyt, virkelig velsmagende bekendtskab. Muhammara er en krydret dip, der stammer fra Mellemøsten, og som hovedsageligt består af ristede, røde peberfrugter, olivenolie og paprika. Denne opskrift er inspireret af bogen “Enkelt” af Yotam Ottolenghi – en mellemøstlig kogebog, jeg har lånt af min mor og som indeholder forskellige gode, grønne, enkle opskrifter. Her i min version er det en muhammara på en bund af bønnedip og toppet med ristede pinjekerner. Mums!

Muhammara på en bund af bønnedip

Muhammara på en bund af bønnedip

 

Jeg har først bagt peberfrugter, som er vendt i olie i ovnen. Så er de ellers blendet med resten af ingredienserne hertil. Mega nemt. Bønnedippen er også blot blendes sammen, jeg har nemlig brugt butterbeans fra dåse som allerede er kogt. Smør peberfrugtdippen ud på bønnedippen og server med f.eks. tortillaschips. Nemt og lækkert! Så det kræver ikke så forfærdelig meget arbejde at lave den her ret indbydende og velsmagende lille ret.

Muhammara på en bund af bønnedip

Opskrift til 3-4 som tilbehør

Samlet tid

30-40 minutter i alt

Ingredienser

Muhammara

 • 2 røde peberfrugter + lidt olie og salt
 • 1 stort fed hvidløg
 • 1 lille håndfuld frisk timian (eller persille eller basilikum)
 • 1/2 tsk. paprika (jeg brugte en sød paprika)
 • et nip cayennepeber (eller chilipulver)
 • 1 lille tsk. spidskommen
 • 2 spsk. balsamicoeddike
 • lidt salt og peber

Bønnedip

 • 1 dåse hvide bønner eller butterbeans
 • 1 fed hvidløg
 • 1 spsk. citronsaft
 • salt og peber
 • 3 spsk. olie
 • 4 spsk. vand

Desuden

 • lidt ekstra olie
 • lidt pinjekerner
 • lidt frisk timian

Sådan gør du

 1. Start med at lave denne her peberfrugtdip, hvor peberfrugterne skal bages i ovnen først. Derfor: skyl peberfrugter og skær i lidt store stykker, som du lægger på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld lidt olie over dem og bag dem ved 220 grader i 30 minutters tid til de er godt gyldne. Hvis de er for brændte, piller du skindet af og bruger resten af peberfrugten. Hvis de kun er lysebrune, kan du bare bruge både peberfrugter og skind.
 2. Imens de her peberfrugter bager, kan du lave din bønnedip. Dræn bønnerne og kom dem i en food processor sammen med resterende ingredienser hertil. Kør rundt til det er cremet og smør det ud på en tallerken.
 3. Skyl food processoren og kom de bagte peberfrugter her i nu sammen med resterene ingredienser hertil. Blend og kom dette oven på bønnedippen
 4. Anret med lidt ekstra olie, ristede pinjekerner og ekstra krydderurter
 5. Server med flutes eller tortillaschips eller til resten af din tapas menu, hvis du har lavet sådan en

Bedøm denne ret

 

Video af muhammara på en bund af bønnedip

Muhammara på en bund af bønnedip

Bud på servering

Som I nok kan fornemme, har jeg en ting for det mellemøstlige køkken for tiden, og denne muhammara på en bund af bønnedip ville jeg helt klart anbefale at sætte på bordet sammen med en masse andre små, lækre dips, salater og retter fra samme verdenskøkken. Som en slags mellemøstlig tapas.

 

Det kunne for eksempel være:

 

Husk masser af friske krydderurter, citronsaft og olivenolie for at forbedre smagen og skabe en autentisk, mellemøstlig smagsoplevelse.

 

Andre gode dips

Det mellemøstlige køkken er for mig lig med masser af dyppelse og tilbehør. Til en mellemøstlig tapas kan du sagtens servere flere forskellige dips. Prøv for eksempel en baba ganoush, som er en dip lavet på bagte auberginer, tahin, spidskommen og hvidløg. Eller en af mine absolutte yndlingsdips: Haydari, som er en bagt peberfrugtcreme med fetaost. Du kan også lave en grøn variation af den klassiske hummus, hvor du tilføjer edamamebønner og avocado. Snup opskriften på sådan en omgang her.

 

Instagram og nyhedsbrev

Følg meget gerne med på min Instagram for flere opskrifter og nem mad-inspiration. Her deler jeg både billeder af en masse mad, men også lidt inspiration til træning. Primært nemme hjemmeøvelser. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her. Det er helt gratis og så får du mine madplaner i din indbakke hver uge. Tak fordi I læser med.

Kommentarer

 1. Hej Julie 😊
  Der står i introteksten, at retten bl.a består af valnødder, men når jeg kigger ingredienslisten igennem, kan jeg ikke få øje på valnødderne….

  1. Hej Kirsten
   Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det. Det var simpelthen en fejl, at de ikke var slettet fra teksten. Valnødder var nemlig en del af planen på et tidspunkt – men jeg endte med ikke at bruge dem. Det er hermed rettet 😊
   Kh. Julie

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret